Kocaeli’de 6 okulda koronavirüs vakası...
Reklam

Kocaeli'de 6 okulda koronavirüs vakası görüldü!

Kocaeli Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım yaptığı açıklamalarda Kocaeli’de 6 okulda vakalar görüldüğünü söyledi

Kocaeli'de 6 okulda koronavirüs vakası görüldü!

Kocaeli Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım yaptığı açıklamalarda Kocaeli’de 6 okulda vakalar görüldüğünü söyledi

Kocaeli'de 6 okulda koronavirüs vakası görüldü!
13 Kasım 2020 - 16:40

Normalleşme süreciyle birlikte Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak almış oldukları kararla birlikte okullarda eğitim-öğretim dönemi başlamıştı. Ara tatil sürecine giren öğrenciler bir hafta sonra tekrardan okullarına gidecek ve eğitim-öğretim dönemine devam edecekler. 

ATILIM ANADOLU LİSESİ’NDE VAKA! 

Ülkemizi tehdit eden koronavirüs vakaları ise Kocaeli’deki birçok okulda görülüyor. Açıklamalar yapan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, okullarda vakaların kaçınılmaz olduğunu söyleyerek; “Okullarda öğretmen arkadaşlarımızdan haberler alıyoruz. Bizler de genel merkeze bildiriyoruz. Örnek vermek gerekirse şuan da İzmit Atılım Anadolu Lisesi’nde bir öğretmen arkadaşımız koronavirüse yakalanmış durumda. Kocaeli’de okullarda vakalar görülmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DE 6 OKULDA KORONA VAKASI 

Sözlerine devam eden Yıldırım, okulları düzenli olarak kontrol ve takip ettiklerini söyleyerek; “Öğretmenlerde ve öğrencilerde vakalar tespit ediliyor. Dün ise Genel Merkez’imize Kocaeli’den 6 okul ismi bildirdim. Okullarımızın ismini söylemek istemiyorum ama bu okullarımızda vakaya yakalanan öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız var. Öğrenciler sınavlara dahi giremediler. Benim bizzat kendi öğrencimin ailesinde var mesela. Bu virüs en yakınımıza kadar gelebiliyor artık. Önlem amaçlı veli toplantılarımızda da belirttik. Herhangi bir olumsuz bir şey olduğunda öğrencileri okula göndermeyin dedik.” ifadelerini değindi. 

“VAKALARIN İLERLEYEN GÜNLERDE DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Yıldırım aynı zamanda okullarda durumun vahim olduğunu dile getirerek tedbirlerin yetersiz olduğunu vurgulayarak; “Bugün ara tatile çıktık. 1 hafta evlerdeyiz. Bakalım tatil sonrası ne olacak. Türkiye genelinde de okullarda vakalar var. Genel Merkez’den aldığımız bilgiye göre çok sayıda vakalar görülmüş durumda. Öğrenciler ailelerinden çıkıp okullara geliyor. Okullarda vaka olmaması mümkün değil. Önlem alınmadığı sürece bu süreç böyle gidecek. Ara tatilden sonra öğrenciler yeniden gelmeye devam edecekler. Ya insanlar umursamıyor pandemiyi, ya da insanlara karşı baskı mı yapılması lazım yasaklar mı getirilmesi lazım bilmiyorum. Vakaların ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyorum.” dedi.

Kaynak:Kocaeli Koz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar