Kazansa da kaybetmiş sayılacak!

Kazansa da kaybetmiş sayılacak!

Ahmet Oğuz yazdı...

Kazansa da kaybetmiş sayılacak!

Ahmet Oğuz yazdı...

Kazansa da kaybetmiş sayılacak!
03 Nisan 2019 - 09:20

2019 yerel seçimlerinin ülke genelinde en çok merak edileni İstanbul ve Ankara’nın seçim sonuçlarıydı. Adaylar belirlendikten sonra dost sohbetlerinde yaptığımız yorumlar ve öngörüler Ankara’yı Mansur Yavaş’ın alacağı, İstanbul’u ise Binali Yıldırım’ın kazanacağı yönündeydi.
Seçim sonuçlarını bizim gazetede bir gurup dostla takip ettik. Aramızda CHP’li olanlarda AK Partili olanlarda vardı. Oy sonuçları açıklanmaya başlandı ve saatler çok ilerlemeden Ankara’yı Mansur Yavaş’ın aldığını öğrendik.
Saatler neredeyse yarıma ulaşmıştı ancak İstanbul’la alakalı hala net bir sonuç yoktu. Ancak açılan sandıklara bakılınca kıran kırana bir yarış olduğu ortadaydı. Anadolu Ajansı belirli bir saatten sonra İstanbul ile ilgili seçim sonuçlarını vermemeye başladı.
A Haber’de Binali Yıldırım ‘kazandık’ diye açıklama yaparken, Fox TV’de Ekrem İmamoğlu, ‘biz öndeyiz’ açıklamaları yapıyordu.
(Bu arada gazetemizdeki çalışma arkadaşlarımız seçim günü sabahtan itibaren gece geç saatlere kadar Gebze’de seçimin nabzını tuttu ve Gebzeli okuyucularımıza anlık bilgiler paylaştı. Seçim sonuçlarını Gebze bölgesinde an ve an tutan ve okuyucularıyla paylaşan tek gazete olduğumuzun da bilgisini vermek isterim. Mesai arkadaşlarımı ise bu özverilerinden dolayı tebrik ederim.)
Durum böyle devam ederken ‘bu gece sonuç alınmaz deyip evlere dağıldık. Sabah uyandığımda yaklaşık 25 bin oyla Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığına dair açıklamalar ve Binali Yıldırım’ın bu duruma itirazı vardı.
10 milyonluk seçmen sayısına sahip bir şehirde 25 bin oy farkıyla seçim kaybetmeyi sanırım bende olsam kabul etmezdim. Hem de 300 bin civarında geçersiz oy varken…
Sosyal medya da, CHP’li sandık müşahitlerinin ‘oy kaydırma’ dedikleri bir hile yaptığına dair yüzlerce video ve fotoğraflar yayılmaya başladı.
Malumunuz İstanbul’da geçersiz oylar yeniden sayılacak…
Aradaki farktan dolayı Binali Yıldırım’ın duruma itiraz etmesi ve oyların yeniden sayılmasını istemesi bence gayet haklı bir istek. Bu isteğin arkasında farklı şeyler aramamak gerekir. En azından geçersiz oylar yeniden sayılsın ve çıkan sonuca herkes saygı duysun.
Şu da bir gerçek ki; oylar yeniden sayıldığında ve seçimin kazananı Binali Yıldırım olduğunda bunu kimseye inandıramazsınız. İnsanların zihninden, ‘Yenilgiyi hazmedemediler, oylarda bir hile yapıp kazanmış gibi gösterdiler’ düşüncesini hiçbir zaman silemezsiniz.
Yani İstanbul’u bu saatten sonra Binali Yıldırım kazansa da kaybetmiş sayılır!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı