Katırcıoğlu,"Çocuklara telefon ve tablet...
Reklam

Katırcıoğlu,"Çocuklara telefon ve tablet vermeyin"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocukların tablet ve telefon kullanımıyla ilgili konuştu. Katırcıoğlu, pek çok oyunun çocukları şiddet eylemlerine yönlendirdiğini ifade etti

Katırcıoğlu,"Çocuklara telefon ve tablet vermeyin"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocukların tablet ve telefon kullanımıyla ilgili konuştu. Katırcıoğlu, pek çok oyunun çocukları şiddet eylemlerine yönlendirdiğini ifade etti

Katırcıoğlu,
23 Mayıs 2019 - 11:32

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dünkü oturumunda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, tablet ve telefonlarla oynayan çocukların gördükleri zararları anlattı. Katırcıoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; HDP grup önerisi üzerine AK Parti Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Genel kurulu saygıyla selamlıyorum. Şiddet, tarihin ilk günlerinden beri bir insanlık sorunu. Şiddet, cinsiyetten öte, bir insana bakış meselesi, insana verilen değer meselesidir. Bu meselenin sadece ülkemizin değil, gelişmiş ülkelerin de sorunu olduğunun altını çizmek isterim. Yapılan araştırmalar, maalesef, şiddeti uygulayanların eğitim düzeyiyle, maddi geliriyle, makamıyla, mevkisiyle ilişkisinin olmadığını ortaya koyuyor. Çok iyi eğitimli insanların bile sistematik olarak şiddet uyguladığını ne yazık ki üzülerek görüyoruz.

CEZA ARTIRILDI

Bizler AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, kadınla ilgili problemleri siyaset üstü, ideoloji üstü, vicdani bir mesele olarak ele aldık. Aslında, buradan neler yaptığımıza değinmek istemiyordum ama hafızamızı biraz tazelemek, biraz hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik ki birçok Avrupa ülkesinde olmayan bir düzenlemeydi. Başka ne yaptık? Ki çok önemsiyorum, Türk Ceza Kanunu'nda tecavüzcüsüyle evlendiğinde yapılan indirimi ortadan kaldırdık, cezayı beş yıldan on altı yıla çıkarttık. Töre cinayetlerine son verdik. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi, 6284 no.lu Kanunu'muz, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili kanuni düzenleme ŞÖNİM'lerimiz, konukevlerimiz, ALO 183, Sosyal Destek Hattımız, İçişleri Bakanlığımızın Kadın Acil İhbar Destek Sistemi, KADES, Bakanlığımızın müdahil olduğu davalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu -ki devrim niteliğindedir- aynı zamanda on altı on yedi yıldır toplumumuzda güçlenen, büyüyen sivil toplum örgütleri.

OYUNLAR NELER İÇERİYOR?

Ben üç hususa dikkati çekmek istiyorum. Ben bir anneyim ve anneanneyim ve bir anne ve bir anneanne olarak buradan öncelikle ailelerimize, annelerimize, babalarımıza seslenmek istiyorum: Masum çocuklarımızın ellerine tutuşturduğumuz telefonlar, iPad'ler vesaire onların maruz kaldığı ya da oynadığı masum diye düşündüğümüz çizgi filmlerin, oyunların neler içerdiğini… Dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hemen ufak hatırlatma. Basit bir oyunda level atlayabilmesi için ufak bir canlının başına vurması gerekiyor çocuğumuzun, şiddeti daha buralardan öğreniyor.

ŞİDDET HABERLERİ

İkinci husus ise, buradan medyaya seslenmek istiyorum, diğer konuşmacılar da kısmen değindi, KEFEK Komisyonumuzun altında medyayla ilgili bir alt komisyon var, çok güzel bir rapor, incelemenizi tavsiye ederim. Orada şiddetin haberleştirilme diliyle ilgili, şiddeti haber vermeyle ilgili detayları anlatıyor. Onlara baktığımızda, şiddetin öğretildiğini, özendirildiğini, bunu gören çocukların da özgüven eksiğiyle büyüdüğünü görüyoruz. Bir üçüncü husus -zaman kısa olduğu için detaylara girmeden geçiyorum- ortak meselelerimizde ortak paydada buluşamamamız meselesi. Ben bunu çok önemsiyorum. Ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız bizim en önemli değerimiz, gücümüz, varlığımız, bunlar bizim en kıymetli değerlerimiz; bu konuda eksiksiz, yanlışsız, "ama"sız, "fakat"sız, "lakin"siz yaklaşmamız gereken değerler.

TÜRKİYE GEMİSİNİN YOLCUSUYUZ

Toparlamak gerekirse, ben buradan, kürsüden öncelikle medya patronlarının, ailelerimizin, bütün siyasi partilerin tüm birimlerinin, sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin, üniversitelerin, toplumu oluşturan her unsurun, kısaca hep birlikte bu meselede bütüncül bir yaklaşımla, samimiyetle, inançla, faydalı olmayı düşünecek şekilde bir araya gelip bir an önce çözüm üretmemiz gerektiğine inanıyorum ve tüm toplumsal meselelerde olduğu gibi ülke menfaatlerimizde de birleşelim diyorum çünkü hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız diyorum."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar