Kanyılmaz: Eğitimde komik işler oluyor!

Kanyılmaz: Eğitimde komik işler oluyor!

Türk Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan uygulamalara tepki gösterdi. Sendikanın Mevzuat Sekreteri Yalçın Kanyılmaz “kamu çalışanları kalesinde gol üstüne gol görmekte” dedi.

Kanyılmaz: Eğitimde komik işler oluyor!

Türk Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan uygulamalara tepki gösterdi. Sendikanın Mevzuat Sekreteri Yalçın Kanyılmaz “kamu çalışanları kalesinde gol üstüne gol görmekte” dedi.

Kanyılmaz: Eğitimde komik işler oluyor!
03 Mart 2016 - 10:24

 

Türk Eğitim-Sen Kocaeli şubesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan uygulamalara sendika binasında düzenlenen basın açıklaması ile tepki gösterildi. Sendika Mevzuat Sekreteri Yalçın Kanyılmaz “Bilindiği üzere, 2015 Ağustos ayında yetkili sendika ile hükümet arasında Toplu sözleşme imzalandı. Ama görüyoruz ki her geçen gün bu sözleşme başımıza sıkıntılar açmakta; önce enflasyon farkları şimdi de nöbet ücretleri noktasında kamu çalışanları kalesinde gol üstüne gol görmekte… Türk Eğitim Sen olarak iş bilmez sendikacıların imzaladıkları her tarafı kırık dökük Toplu Sözleşmeyi tamir etmekle uğraşıyoruz” dedi.

 

SORULARA CEVAP

Bir sendika dışında büyük bir irade koyarak nöbet eylemi yaptık diyen Kanyılmaz “Karşılığında, komik de olsa 2 saat nöbet ücreti alınabildi. Ancak bu sefer de Bakanlık idarecileri unuttuğunu fark etti. Önce tüm idarecilere nöbet ücreti verileceği söylendi; sonra sadece müdür yardımcılarına… Şimdi ise sadece liselerde görev yapan müdür yardımcılarına… Allah aşkına bu nasıl bir idari anlayış, bu nasıl bir devlet yönetmedir. İlkokullarda ve ortaokullarda müdür yardımcılarına nöbet tutmayın mı demek istiyorsunuz? Ya da liselerde idareciler çok yoruluyor da diğer okullarda idareciler yatıyor mesajı mı vermeye çalışıyorsunuz? Ne anlatmak istiyorsunuz? Biri bize bu saçma uygulamanın hikmetini mutlaka anlatmalıdır!” açıklamasında bulundu.

 

BAKANLIKTA NELER OLUYOR

Milli Eğitim Bakanlığına soru soran Kanyılmaz “Kaldı ki Toplu Sözleşme Kanununa Yönelik Soru ve Tereddütlerin Giderilmesi Başlığı altında bulunan 3. Maddede “Bu toplu sözleşmenin yapılanmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye, ilgisine göre Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görevli ve yetkilidir.” Yazmaktadır. Durum böyle iken Milli Eğitim Bakanlığına ne oluyor?” ifadelerini kullandı.

 

HEM KOMİK HEM ÜZÜCÜ HEM DE ŞAŞIRTICI

Bu hafta ülkemizde sahnelen bir diğer komedi de, aday öğretmenlere rehberlik yapacak danışman öğretmenlik konusudur diyen Kanyılmaz “Günlerdir sendika telefonlarımız susmuyor. Kimi öğretmenimiz talep etmesine rağmen çıkmamış; kimi öğretmenimize de istememesine rağmen danışmanlık görevi verilmiş. Nihayetinde huzursuzluk dağları aşmış. Ama işin daha da hazin tarafı, aylarca sürecek ve yığınla evrak işi yüklenilecek bir danışmanlık görevi için bakanlık, öğretmenlere tek kuruş para ödemeyecek olması. Yani büyük bir angarya olan danışman öğretmenlik görevini bedavaya getirme derdinde Bakanlık. Gerçekten anlaşılabilecek işler değil şu bizdeki işler… Hem komik hem üzücü hem de şaşırtıcı…” dedi.

 

ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ

Türk Eğitim Sen olarak bu her iki işin peşini de bırakacak değiliz diyen Kanyılmaz “Hem Genel Merkezimiz hem de biz gidişatın sonuna kadar takipçisi olacağız ve hiçbir kamu emekçisinin hakkını yedirmeyeceğiz. Bakanlık’ta bedava çalışan bir müsteşar, daire başkanı, genel müdür varsa; mesaisini hayra binaen yürüten varsa, gittiğinden geldiğinden yolunu yemeğini almayan varsa tüm emeklerimiz millete helal olsun. Ama sadece öğretmenlerimiz bu işin hayır hasenat noktasında tek fedaisi görülecekse bunun da hesabını sormaktan asla geri durmayacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ