İzmit’te 1 ton baklava dağıtılacak

İzmit'te 1 ton baklava dağıtılacak

1.Gaziantep Tanıtım Günleri etkinliklerinde 1 ton baklava dağıtılacak.

İzmit'te 1 ton baklava dağıtılacak

1.Gaziantep Tanıtım Günleri etkinliklerinde 1 ton baklava dağıtılacak.

İzmit'te 1 ton baklava dağıtılacak
03 Ekim 2017 - 11:32

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde 6-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 1.Gaziantep Tanıtım Günleri basın toplantısı dün Antikkapı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenecek Tanıtım Günleri Cuma günü saat 14.00’de Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılacak. 10 gün boyunca sürecek etkinlikte Gaziantep’ten 1 ton baklava getirilerek İzmitlilere dağıtılacak.

 

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen açıklamaya Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Kocaeli Gaziantepliler Derneği Başkanı Ahmet Öner, Marmara Gaziantepliler Dernek Başkanı Adnan Gültekin, Marmara Gaziantepliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Yazıcı, Muhtaç Aileler Dernek Başkanı Hülya Özaygut, Şef Aşçılar Derneği ve Gaziantep Şef Aşçılar Onursal Başkanı Saim Umar, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın İdare Müdürü Hasan Yılmaz ve KOGECE Başkanı Çetin Gürol katılım gösterdi.

“ANTEP’E GİTMİŞ GİBİ OLACAĞIZ”

Yılmaz’ın ardından konuşan Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, “Resmi rakam olarak Kocaeli’de 7 bin Gaziantepli yaşıyor. Gaziantep denince akla yemek geliyor ama biz bunun dışına çıktık. Sanayi ve değişik kültürleri görme anlamında büyük emek harcadık. Ciddi bir çalışmanın sonucunda ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştireceğiz. 6-15 Ekim’de Uluslararası İntertex’te sanayi, yöresel yemekleri, el dokumasını birebir yaşayacağız. Gaziantep’e gitmiş gibi olacağız. 10 gün sürecek programda çok sayıda aktivite var. Buray konserimiz var, 7-8 tane de Antep sanatçısı getireceğiz” dedi.

“1 TON BAKLAVA DAĞITILACAK”

Konuşmasına devam eden Özaygut, “Tanıtım günlerinde lahmacun ve baklava yeme yarışmalarımız olacak. Aşçılar yarışması yapılacak. Türkiye genelinde 600 şef aşçımız yarışmaya katılacak. Aşçılar Cumartesi ve Pazar günleri 2 boyunca 4 dalda yarışma yapacaklar. 1 ton baklava dağıtılacak. Baklavalar Antep’ten gelecek. Bu da bir ilk. Sonuna kadar Antep’i yaşamak adına bir mücadele var. Kocaeli’de inşallah hoş bir seda bırakırız. Antep protokolü tam kadro olarak katılacak. Açılış Cuma günü saat 14.00’de olacak. 110 tane stant kurulacak. Etkinliğe 10 gün boyunca 100-150 bin ziyaretçi bekliyoruz.  Tanıtım günleri sabah 10.00 ile akşam 22.00 kadar açık olacak. Ayrıca ücretsiz sirk gösterilerimiz de bulunuyor” açıklamalarında bulundu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ