İsmail Bülbül son yolculuğuna uğurlandı!
Reklam

İsmail Bülbül son yolculuğuna uğurlandı!

İkinci kalp ameliyatından çıkamayan; 71 yıllık ömrüne oda başkanlığı, belediye meclis üyeliği, kulüp ve siyasi parti yöneticiliği sığdıran İsmail Bülbül son yolculuğuna köyünden, yaşantısını yansıtan rengârenk bir cenazeyle uğurlandı

İsmail Bülbül son yolculuğuna uğurlandı!

İkinci kalp ameliyatından çıkamayan; 71 yıllık ömrüne oda başkanlığı, belediye meclis üyeliği, kulüp ve siyasi parti yöneticiliği sığdıran İsmail Bülbül son yolculuğuna köyünden, yaşantısını yansıtan rengârenk bir cenazeyle uğurlandı

İsmail Bülbül son yolculuğuna uğurlandı!
18 Ekim 2018 - 08:56

Gebze Şoförler Odası eski Başkanı, Gebze Belediye Meclisi eski Üyesi, Gebzespor Kulübü eski yöneticisi, halinazırda CHP Dilovası İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bülbül son yolculuğuna bir zamanların Gebze’ye bağlı, yeni coğrafi yapılanma ile Dilovası’nın Demirciler Köyü’nden uğurlandı. 71 yıllık ömrü çok renkli geçen Bülbül’ün cenaze namazı da, katılımcılarından sebep rengârenkti.

Gebzeliler ağırlığını hissettirdi

Beş siyasi partinin başkan ve yöneticileriyle temsil edildiği cenazede farklı partilere üyelikleriyle bilinen yurttaşlar da yer aldı. Toplumun istisnasız her kesiminden katılımın gözlendiği cenazede göçle birlikte artan nüfusta oranları çok azalan Gebze’nin yerel eşrafı da ağırlığını hemşerileri Bülbül’ün cenazesinde hissettirdi.  

İkinci kalp ameliyatından çıkamadı

Kalbinden rahatsızlığı olan İsmail Bülbül bir süre önce KOÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo olmuş; operasyon 24 Haziran Milletvekili seçimlerinden CHP’den Kocaeli Milletvekili Adayı Prof.Dr.Muhip Kanko tarafından yapılmıştı. Daralan aort damarları açıldıktan sonra taburcu edilen Bülbül, kalp kapakçığına yönelik ikinci bir ameliyata 16 Ekim Salı günü sabahı girdi.

İkinci kalp ameliyatı 9 saat sürdü

Ameliyat esnasında hastanede kendisine eşlik eden dostlarından edinilen bilgiye göre sabah 08.30 sularında başlayan açık kalp ameliyatı yaklaşık 9 saat sürdü, ancak damarların dikiş tutmaması problemi yaşandı. 16 Ekim’i 17 Ekim’e bağlayan gece sabaha karşı 03.00’te son nefesini verdi.

Mezarlıkta cenaze namazı

Cenaze namazı da aynı gün ikindi namazına müteakip köyünde kılınıp defnedildi. İlk önce köydeki evinin önünde helallik alındı. Ardından cenaze namazı köy mezarlığında Mustafa Güler tarafından kıldırıldı. Tabutu başında taziyeleri oğulları, torunları ve dünürü kabul etti.

Siyasiler akın etti

İsmail Bülbül’ün cenaze namazına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Belediye Meclis Üyesi Mehmet Başaran, CHP Kocaeli eski Milletvekilleri Salih Gün ve Doktor Mehmet Hilal Kaplan ile birlikte;

CHP İl Başkanı Avukat Cengiz Sarıbay ve Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya; Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, AKP Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ve Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, Demokrat Parti Gebze İlçe Başkanı Üzeyir Mert de katıldı.

 

Belediyeler ve meclislerin aday adayları

Siyasi partilerin ilçe başkanlarına çok sayıda ilçe yöneticisi de eşlik ederken CHP’nin Çayırova Belediye Başkan aday adayı Emine Özcan ve Dilovası Belediye Başkan aday adayı Avukat Kemal Memiş, Gebze Belediye Meclisi aday adaylığı için il yönetimindeki görevinden bir süre önce istifa eden Şahin Yılmazel de Bülbül’e son yolculuğunda eşlik etti.

 

Eskisiyle yenisiyle

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Doktor İsmail Demir; İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Prof.Dr.Harun Demirkaya ve milletvekili aday adayı Avukat Özgür Alparslan;

yine –tespit edilebildiği kadarıylaSabriye Şahin, İsmail Çiçek, Recep Şamdanlı, “Haradze” lakaplı, Alp Yılmaz Karaosmanoğlu, Nalan Helvacı, Muzaffer Altıntaş, İsmail Kaya, Yakup Yılmaz, Musa Haydaroğlu, Cihangir Orhan, Hakkı Koçak, Sedat Tatar, Serdar Tüze, Basri Efendi, Yekta Türker, Bülent Evciman, Nasrettin Bavaş’ın da aralarında bulunduğu yenisi eskisiyle aktif siyasetçiler de cenazede yer aldı.

Bürokratlar

İsmail Bülbül’ün cenaze namazı Gebze’de uzun yıllar görev yapan bürokratlardan; Gebze İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Aydın Ceylan ve Gebze İlçe Tarım eski Müdürü İbrahim Gültekin de cenazedeydi. Ceylan görevine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müfettiş olarak devam ederken Gültekin, Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Değerler Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor.

Esnaf odalarının efsane başkanı

Çok sayıda meslek odası başkanı da Bülbül’ün cenazesinde saf tuttu. Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziya Erat, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nejat Gödek, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başkanlığını 27 yıl boyunca yapan, bu yıl mayıs ayında gerçekleşen 39’ncu kongrede ise başkanlığa yeniden aday olmayan Kemal Kaya da yer aldı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler şehir dışında olduğu için cenazeye katılamazken çiçek gönderdi. Oda cenazede Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmazel ile temsil edildi.

Eski yeni muhtarlar ve muhtar adayları

Bülbül’ü son yolculuğunda mahalle diye adlandırılan köy muhtarları da yalnız bırakmadı. Tamamı mart ayındaki yerel seçimlerde yeniden aday olacağı da öğrenilen Gebze’ye bağlı; Halil Gük (Hatipler), Rıfkı Cemil Kara (Mudarlı), Yaşar Erdoğan (Elbizli), Tezcan Gürlek(Ahatlı) ile Dilovası’na bağlı Demirciler Köyü’nün muhtarı Şahin Kot da cenazede yer aldı. Ayrıca Gebze’ye bağlı Tavşanlı’da birkaç dönem muhtarlık, bu dönem Gebze Belediye Meclis Üyeliği yapan ve 24 Haziran seçimlerinde de AKP’den milletvekili aday adayı olan Sadık Güvenç de Bülbül’e son yolculuğunda eşlik etti. Dilovası’na bağlı Köseler Köyü’nün eski muhtarı, halen Dilovası Belediyesi AKP Meclis Üyesi Kadir Teke; CHP Gebze İlçe Örgütü’nün köylerdeki daimi delegelerinden, bir dönem Gebze Ziraat Odası yönetiminde de yer alan Halit Karagöz de Bülbül’ün cenazesine katıldı.

İsmail Bülbül kimdir

1947 yılında dünyaya gelen İsmail Bülbül, 28 yıl boyunca Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını sürdürdü. Aktif siyasette DSP’de de yer alan İsmail Bülbül, Gebze Belediye Meclis Üyeliği’ne bu partiden 1999 yerel seçimlerinde seçildi. Bir dönem Gebzespor Kulüp yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Remziye Bülbül ile evli olan İsmail Bülbül; Zeynep, Mücahit ve Hilmi Bülbül’ün babası; Cihan Bülbül, Yahya Bülbül ve Osman Türk Bülbül’ün büyükbabası; Enes Meriç’in dedesi; KBB ve Dilovası Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Osman Südan’ın dünürüydü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar