İŞKUR işveren ve işçinin daima yanında!

İŞKUR işveren ve işçinin daima yanında!

İŞKUR Gebze Şube Müdürü Nurullah Karataş, Türkiye sanayisinin kalbi Gebze’de geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İŞKUR işveren ve işçinin daima yanında!

İŞKUR Gebze Şube Müdürü Nurullah Karataş, Türkiye sanayisinin kalbi Gebze’de geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İŞKUR işveren ve işçinin daima yanında!
26 Şubat 2019 - 16:22

İŞKUR Gebze Şube Müdürü Nurullah Karataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında başlatılan istihdam seferberliği çerçevesinde 2018 yılı içerisindeki faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını ve geçtiğimiz yıl toplamda 25 bin 44 iş arayanın işe yerleştirilmesine aracılık ederek bir önceki yıla oranla yüzde 30 artış sağladıklarını belirti.

Aktif işgücü hizmetleri çerçevesinde bilgi veren Nurullah Karataş, “ Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimlerini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla en az 2 çalışanı olan özel sektör işyerleri ile düzenlenen programlarda, katılımcının harçlık ve sigorta primlerini İŞKUR’un karşıladığı İşbaşı Eğitim Programı uygulamasında muhtelif işyerleri ile 538 adet program düzenlendi. Bu programlara 2 bin 24 katılımcı dahil edildi.Bu katılımcıların yüzde 70’nin istihdamı gerçekleştirildi “ dedi.

BİN 423 GİRİŞİMCİ KOSGEB’DEN DESTEK KAZANDI

Yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Karataş, “ Halk Eğitim Müdürlükleri ve KO-MEK ile işbirliği yapılarak açılan 19 adet Mesleki Eğitim Kursuna 399 işsiz kursiyer katılarak meslek öğrendi ve sertifika aldı. Ayrıca Gebze Ticaret Odası ile yapılan protokoller çerçevesinde 79 adet Girişimcilik kursu açıldı. Bin 423 girişimci adayı da kendi işyerlerini kurma ve KOSGEB desteklerinden faydalanma hakkı kazandı” şeklinde konuştu.

650 KİŞİLİK GEÇİCİ PERSONEL

Toplum Yararına Program’ı hakkında da açıklamalarda bulunan Karataş, “ Kaymakamlıklara, belediyelere, ilçe milli eğitim müdürlüklerine, müftülüklere, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesine toplamda 650 kişilik geçici personel desteği sağladık. Bu personeller için 12 milyon 923 bin 400 TL harcama yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
85 MİLYON TL İŞSİZLİK MAAŞI ÖDENDİ

İşsizlik ödeneğini hakkında açıklamalarda da bulunan Karataş şunları kaydetti:
“Yıl içerisinde işsizlik ödeneği için başvuran 26 bin 208 kişiden hak sahibi olduğu belirlenen 9 bin 405 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı ve bunlara yıl içerisinde toplam 85 milyon 726 bin 513 TL işsizlik maaşı ödendi. Kapanan işyerlerinden ücretlerini alamayan 467 kişiye Ücret Garanti Fonu’ndan (ÜGF) 1 milyar 642 bin 153,81 TL, Doğum Sonrası Yarı Zamanlı Çalışma (YÇÖ) 366 anneye 285 bin 259,81 TL tutarında destek sağlandı”

21 BİN 462 KİŞİ İŞSİZ

 Sorumluluk bölgelerinin Gebze, Çayırova ve Darıca olduğunu belirten Karataş,” Gebze, Çayırova,Darıca ilçelerinden oluşan sorumluluk bölgesinin büyük bir sanayi havzası oluşturması sebebiyle Hizmet Merkezimizde yıl sonu itibari ile kayıtlı iş arayan 68 bin 300 kişi bulunuyor. Bunlardan 21 bin 462 kişi işsiz olarak iş arıyor. İş arayanların büyük bir kısmı ise halihazırda başka bir işyerinde çalışıyor ancak “ daha iyi şartlarda iş” arama amacıyla kurumumuza kayıtlarını yaptı ve kayıtlarını aktif tutuyorlar” şeklinde ifade etti.

Haber: Tayfun Altuntaş
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ