İşkence görüp hapis yattılar!

İşkence görüp hapis yattılar!

Türkiye’nin karanlık yıllarından birisidir 28 Şubat. O kara yılların üzerinden 20 yıl geçti. Tankların yürüdüğü, Müslümanların yargılandığı süreçte, Gebze, büyük bedeller ödedi.

İşkence görüp hapis yattılar!

Türkiye’nin karanlık yıllarından birisidir 28 Şubat. O kara yılların üzerinden 20 yıl geçti. Tankların yürüdüğü, Müslümanların yargılandığı süreçte, Gebze, büyük bedeller ödedi.

İşkence görüp hapis yattılar!
28 Şubat 2017 - 09:58

Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri işkence gördü. Penbegüllü 13 ay hapis yaşadı, baskı gördü. Bu süreçte yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düşerek, yaşamını kaybetti. Gebze’de gazeteciler de tutuklanıp, hapis yattı. Engin Kaya, Gebze’de Batı Çalışma Grubu ile ilgili yaptığı haber nedeniyle hapis yattı.


TANKLAR YÜRÜDÜ
Refah Partisi iktidarı döneminde, TSK içinde ki bazı gruplar, ellerinde ki yetkiyi, mevcut iktidara karşı ‘irtica’ bahanesi ile kullandı. O dönemde tanklar Ankara’da yürüdü. Bildiriler yayınlayan TSK, iktidarı sindirmek için çeşitli yollar denedi. Bu dönemde en büyük bedellerden birisini ise Gebze ödedi. Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü o dönemde Gebzespor’a yapılan yardımlar ve Güreş İhtisas Spor Kulübü üzerinden, yargılandı. Penbegüllü, işkence gördü, 13 ay hapis yattı ve bu karanlık günlerde yakalandığı kansere yenik düşerek, yaşamını yitirdi. O dönemde Batı Çalışma Grubu’nun faaliyetleri ile ilgili yaptığı haber nedeni ile Gebze Kitap Fuarı sahibi Engin Kaya’da hapis yattı.


YURDAGÜL PENBEGÜLLÜ’DEN YÜREK BURKAN SÖZLER
10 Yıl Gebze Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü, o günleri ve eşinin ölümüyle ilgili şunları paylaştı; "Eşime haksız yere işkence eden, hapse atan ve hastalanıp ölümüne neden olanları Allah'a havale ediyorum. Benim canımı aldılar. Eşimle beraber ben de öldüm. Şu an yaşıyorum ama aslında yaşayan ölüyüm ben, çünkü benim can yoldaşımdı. Şimdi o kadar ihtiyacım var ki eşime, anlatamam. Her şeyini özlüyorum. Her gece rüyama giriyor."


CUMHURBAŞKANI SAHİP ÇIKTI
"Sıkıntılı günlerimizde en büyük destekçimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dı." diyen Penbegüllü, "Her zaman aradı, 'Bir ihtiyacınız var mı? İlik nakli için yapacağım bir şey var mı?' diye sordu. Eşim öldüğü zaman da aradı, yalnız bırakmadı. Allah razı olsun kendisinden. Cumhurbaşkanımız sayesinde şimdi rahat bir Türkiye var. Daha da iyi olacağız inşallah. Kendisini çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.


ELEKTRİKLE İŞKENCE ETTİLER
O dönemde Gebze Belediye Başkan Yardımcısı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk Baş Müşaviri Necmi Özen de 10 yıl birlikte çalıştıkları Ahmet Penbegüllü ile gözaltına alınıp, işkence gördüklerini anlattı. Ellerinde belge, delil olmamasına rağmen 4 gün boyunca sürekli işkence gördüklerini ifade eden Necmi Özen, "İşkenceye sırayla çağırıyorlardı. Sonra benim adım okundu. Gözümü bağladılar, ellerim kelepçeli olarak işkence odasına gittik. Üzerimizdeki her şeyi çıkardılar. Kollarımı, bacaklarımı bağladılar. İnce teli ayak uçlarıma, başka yerlerime bağlayıp cereyan verdiler. 'Başkanın en yakın adamı sensin, yaptığı suçları biliyorsun. Bu suçları söyle seni bırakacağız' dediler. Arada yine cereyan verdiler." diye konuştu.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Beylikbağı Güzide’nin Temeli Atıldı
Beylikbağı Güzide’nin Temeli Atıldı
GAZZE’DEKİ AİLELERE DESTEK
GAZZE’DEKİ AİLELERE DESTEK