İMES’ten Ankara çıkarması

İMES'ten Ankara çıkarması

Dilovası İMES OSB’de planlanan Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Projesinde sona gelindi.

İMES'ten Ankara çıkarması

Dilovası İMES OSB’de planlanan Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Projesinde sona gelindi.

İMES'ten Ankara çıkarması
31 Aralık 2018 - 09:00

İMES OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Çolakoğlu, İMES OSB Bölge Müdür Yardımcısı Onur Kesici, Baki Danışmanlık Genel Müdürü Burak Diler ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) yetkililerinin de yer aldığı heyet, fizibilite raporunu görüşmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi temaslarda bulundular. Kalkınma Bankası tarafından hazırlanan fizibilite raporunu Ankara’da bakanlık yetkililerine onaylatan heyet, proje sürecini adım adım tamamlamış oldu. Son imzaların da atılmasıyla kısa sürede çalışmalarına başlanması planlanan merkezin hazırlıkları İMES OSB’nin en öncelikli projelerinden biri durumunda.
KOBİ’LERE DESTEK GÖRÜŞÜLDÜ
Mükemmelliyet Merkezi Fizibilite görüşmelerinin ardından 2. bir görüşme daha gerçekleştiren İMES OSB heyeti, Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Daire Başkanı Sedat Nuri Ayanlar ve Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Daire Müdürü Özlem Şahin ile özellikle KOBİ sınıfına giren firmaların yatırımlarını karşılayacak kredi çalışmaları ile ilgili görüşme yaptı. Oldukça verimli geçen toplantı sonrası, Bölgede yer alan firmalarla, Kalkınma Bankası yetkililerinin katılımıyla  detaylı bir bilgilendirme toplantısı yapılması benimsendi.

MAKFED’E ZİYARET

Ankara’da temas ve ziyaretlerini sürdüren İMES OSB heyeti, Makina İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Mesleki Yeterlilik Kurumları hakkında önemli konuların ele alındığı görüşmede, OSB’de bulunan metal, kaynak, bakım onarım gibi önemli alanlarda sertifikaların alınması adına MEYEM(Mesleki Yeterlilik Merkezi) ile işbirliği çalışmalarının başlatılması kararlaştırıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ