Hürriyet, Kocaeli’de bir ilki daha hayata...
Reklam

Hürriyet, Kocaeli’de bir ilki daha hayata geçiriyor

Otizm Spor ve Yaşam Evi çalışmaları başladı

Hürriyet, Kocaeli’de bir ilki daha hayata geçiriyor

Otizm Spor ve Yaşam Evi çalışmaları başladı

Hürriyet, Kocaeli’de bir ilki daha hayata geçiriyor
18 Şubat 2022 - 12:23

İzmit Belediyesi, otizmli bireyleri sosyal hayata kazandırmak ve toplumda otizmli bireylere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturmak adına Kocaeli’de bir ilk olacak Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni hayata geçiriyor
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal belediyecilik anlayışı ile dezavantajlı grupların hayata bakış açılarını olumlu yönde etkileyecek projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yakın zamanda Yaşama Destek Evi’ni faaliyete geçiren İzmit Belediyesi, şimdi de Otizm Spektrum Bozukluğu bulunan bireyler için Yahya Kaptan Mahallesi’nde Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni hayata geçirecek. 
UZMAN KADRO İLE HİZMET VERECEK
Yahya Kaptan Mahallesi’nde 160 metrekare alanda yapımına başlanan inşaat tamamlandığında içerisinde Otizm Spektrum Bozukluğu bulunan bireylerin ihtiyaç duydukları fiziksel aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri spor odaları, duyu bütünleme eğitimini alacakları alan, aileler ve otizmli bireylerle görüşme yapılabilecek bireysel görüşme odaları bulunacak. Dış mekânda ise çeşitli oyun, bahçe uğraşları, müzik-ritim ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Otizm Spor ve Yaşam Evi beden eğitimi öğretmeni, ergoterapist ve özel eğitim öğretmenlerinden oluşacak uzman kadrosuyla çalışmalarını yürütmeyi hedefliyor. 
BİNA YAPIMI HIZLI İLERLİYOR
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez binasının inşaatı hızla ilerlerken Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci çalışmaları yakından takip ediyor. Ekiplerin titizlikle çalıştığı alanda inşaatın en kısa sürede tamamlanması planlanırken proje toplantıları da devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar