Hürriyet, Gebze Belediyesi’ni uyardı!
Reklam

Hürriyet, Gebze Belediyesi'ni uyardı!

CHP'li vekli, Gebze Belediyesi'ni meclis kürsüsünden sert bir dille uyardı.

Hürriyet, Gebze Belediyesi'ni uyardı!

CHP'li vekli, Gebze Belediyesi'ni meclis kürsüsünden sert bir dille uyardı.

Hürriyet, Gebze Belediyesi'ni uyardı!
31 Temmuz 2017 - 11:01

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meclisten Kirazpınar ve Pelitli mahallelerinin sorunlarını dile getirmişti. Hürriyet, bu kez de meclis kürsüsünden Gebze’de yaşanan olumsuzlukları tek tek dile getirdi. 

ÜÇ KURUŞA EL KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Gebze Kirazpınar mahalle halkının, hukuksuz şekilde tapulu evlerine üç kuruşa el koymaya çalışan Gebze Belediyesi'nin zulmüne karşı direndiklerini dile getirdi. Hürriyet, “Emlak Konut ve TOKİ tarafından yapılması planlanan Gebze Emlak Konutları 3. Etap Projesi için bölgede oturan vatandaşlarımızın imarlı, ifrazlı, tapulu evlerinin imarı iptal edildi ve gecekondu önleme bölgesi ilan edildi. Metrekare değeri 2 bin liranın üzerinde olan yerlere ne yazık ki 800 lira verildi, üstelik aynı bölgede henüz proje kapsamındaki daireler bile 400 bin liraya satılıyorken. Vatandaşların bu teklifi kabul etmemesi üzerine Gebze Belediyesi bu arsaları daha değersiz alanlara kaydırdı ve vatandaşların mağduriyetini bir kat daha artırdı. 

ZENGİNLERİ MUTLU ETMEK İÇİN KADINLAR DÖVÜLDÜ
Vatandaşların başvurusu üzerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını da dile getiren Hürriyet, “Bu durdurma kararına rağmen Gebze Belediyesi geçtiğimiz hafta Kirazpınarlılara "Evlerinizi boşaltın, yıkmaya geliyoruz." diye tebligat yolladı. Vatandaşlar evlerinin hukuksuz bir şekilde yıkılmasına mani olmak istedi.  Mescitten sela okuyan imam gözaltına alındı; yaşlı amcalar, küçücük çocuklar yerlerde sürüklendi. Zenginleri mutlu etmek için ne yazık ki kadınlar dövüldü, kelepçelendi. Vatandaşla görüştüm, vatandaşın anlattıklarına inanın hayret ettim. Özellikle belediye başkanının söylediklerine hayret ettim” 

HALKA TERÖRİST MUAMELESİ KABUL EDİLMEZ
Gebze Belediye Başkanının vatandaşlara söylediklerini de meclis kürsüsünden dile getiren Hürriyet, “Belediye Başkanı aynen şu cümleleri sarf etmiş vatandaşa: ‘Kirazpınar halkı koyun gibidir. Burası adalet arama yeri değildir, gerekirse yıkarım, hatta makam aracımı da molozları taşımak için veririm’ demiş. Seçim zamanı oy için kırk takla atan ama koltuğa oturunca halkın evlerini başlarına yıkmaya çalışan belediye başkanlarının halka terörist muamelesi yapmasını, gazla, copla, TOMA'yla vatandaşı askerle karşı karşıya bırakmasını asla kabul etmiyoruz”

HER YERE VAR PELİTLİ’YE YOK  
Gebze ilçesinde referandumda ‘Hayır’ tercihi fazla çıktığı için belediye hizmetlerinden mahrum bırakılan Pelitli Mahallesinin sorunlarını da belirten Hürriyet, “Pelitli Mahallesi, ilçe merkezine ve sanayi bölgelerine en yakın, en kalabalık mahalle olmasına ve Gebze ilçe mezarlığının bulunduğu mahalle olmasına rağmen hizmet aşamasında en sorunlu mahallelerimizden bir tanesi. Tüm civar mahallelerde doğal gaz olmasına rağmen Pelitli Mahallemizde yok, sağlık ocağı, eczane yok, Pelitli Mahallesi sakinlerinin spor sahası yok, altyapı, imar çalışmaları tamamlanmamış. Ama Pelitli Mahallesi'ne yakın ve daha küçük Balçık, Mollafenari, Cumaköy gibi birçok yerde bütün bu saydığım hizmetler tamamen yapılmış, bütün hizmetler götürülmüş” 

BU ZALİMLİĞE SON VERİN
“Gebze Belediyesi tarafından referandumda "hayır" tercihinde bulunduğu için cezalandırılıyor da o yüzden bu hizmetler ne yazık ki Pelitli'ye gönderilmiyor. Kendisine komşu olan mahallelerde her türlü hizmet var ama Gebze'nin en kalabalık, en büyük mahallesinde yok. Yani, bu, "Sen bize destek vermezsen, biz de sana hizmet vermeyiz." demenin başka bir yolu ve izahıdır değerli arkadaşlar. Bu zalimliğe derhâl son verilmelidir. Her iki mahallemizin, özellikle Gebze Belediyesinin yakından takipçisi olacağım. Kirazpınar Mahallesi'nde adalet sağlanana ve Pelitli sakinleri hakları olan belediye hizmetlerini alana kadar bu takibi bırakmayacağım. Unutulmamalıdır ki zalimler gün gelir diz çökerler ama mazlumlar asla boyun eğmezler” açıklamasında bulundu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar