"Hukuk mücadelesi yapacağız"

"Hukuk mücadelesi yapacağız"

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını idare hakkında hukuk mücadelesi yapmaya davet etti.

"Hukuk mücadelesi yapacağız"

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını idare hakkında hukuk mücadelesi yapmaya davet etti.

"Hukuk mücadelesi yapacağız"
07 Mayıs 2016 - 11:29

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Şubede İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını  idare hakkında hukuk mücadelesi  yapmaya davet etti.

HALA CEVAP VEREMEDİLER

12 Nisan 2016 günü İl Sağlık Müdürlüğü hakkında yaptığımız basın açıklamasında “Burası Hukuk Devletimi, Yoksa Muz Cumhuriyeti Mi?” diyerek temel bir soru yöneltmiş ve İl Ambulans Başhekimliğince yapılan mevzuata uygun olmayan ve çalışanları mağdur eden görevlendirmeleri ve cezaları sormuştuk. İl Sağlık Müdürü ve İl Ambulans başhekiminden sorularımızı cevaplamalarını istemiştik.  Fakat aradan yaklaşık 25 gün geçmesine rağmen ne yazık ki bu sorularımızın hiçbiri cevaplanamamıştır. Demek ki  ya cevap vermemek işlerine gelmemiş ya da verecek bir cevapları yok.  Atalarımızın bir sözü vardır, “Sükût ikrardan gelir” diye. Onların bu sessizliğine çıt dahi çıkarmayışlarının yorumu budur. Demek ki yaptıkları işin yanlış olduğunu biliyorlar ve bunu kabul ediyorlar. Fakat onları bu suskunluk kurtaramaz. Görevlerinin gereğini yerine getirmeleri ve yaptıkları yanlıştan dönmeleri gerekir. Usulsüz ve hukuk’a aykırı verdikleri cezaları iptal etmelidirler. 112 de görev yapan personelden özür dilemeliler"dedi. 

HUKUKA AYKIRI CEZALANDIRMA

Mülki Amir görevinin başında iken görev ve “Yetkisini” devredemeyeceğine dair bir çok mahkeme kararı mevcut olup konu olduğunus ifade eden Ömer Çeker şunları söyledi, " Bununla ilgili olarak Kocaeli 1. İdare Mahkemesinin 20.02.2009 tarihli kararı vardır. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun  C bendinde açıkça belirtildiği halde 04.01.2011 tarih ve 300 sayılı yine 09.04. 2015 tarih ve 5972 sayılı ekleri olmayan hiçbir geçerliği olmayan  olur’lara istinaden 112 sağlık çalışanları sözel olarak memuriyet mahalleri dışında görevlendirmeler yapılıyor, personel valilik olurları tarafımıza tebliğ tebellüğ edilsin. Görevlendirmeye gideğim dediği halde ve aksi takdirde sözel görevlendirmeyi yerine getirmem dedikleri için hukuka aykırı olarak cezalandırılıyorlar.  Bu bir haktır.  Bu haksızlığı yapanlar personel ile bu dünyada helalleşmelidir. 

SON UYARIMIZDIR

Bu son uyarımızdır. Aksi takdirde 25 gün önce dediğimiz gibi üyemiz adına  idari mahkemeye dava açmak suretiyle  hukuki süreçleri başlattık.  Bize cevap dahi veremeyenler hukuk karşısında neler yapacaklar hep birlikte göreceğiz.  Verecek cevabı olmayanlar yaptıklarının hesabını hukuk önünde soracağız. İdari davanın sonuçlanmasından sonra ceza ve tazminat davaları ardı ardına gelecek. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın.  İl Sağlık Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı faaliyet gösteren birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarına karşı usulsüz uygulama yapan ilgililer hakkında yasal haklarını kullanmaya çağırıyoruz. Türk Sağlık Sen olarak sendika üyemiz olsun veya olmasın sözel görevlendirmeler de  ve usulsüz uygulamalarda mağdur olan, ceza almış tüm personele hukuk desteği vereceğiz.  İstedikleri takdirde sendika Avukatlarımızla davalarını açmada yardımcı olacağız".

saglik-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı