Güzeloğlu Bloomberg HT Kanalında
Reklam

Güzeloğlu Bloomberg HT Kanalında

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Bloomberg Ht Kanalında Kocaeli'nin ülkemiz ekonomisindeki yerini değerlendirdi

Güzeloğlu Bloomberg HT Kanalında

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Bloomberg Ht Kanalında Kocaeli'nin ülkemiz ekonomisindeki yerini değerlendirdi

Güzeloğlu Bloomberg HT Kanalında
30 Kasım 2016 - 10:03

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Bloomberg Ht Kanalında Kocaeli'nin ülkemiz ekonomisindeki yerini değerlendirdi.Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 9’ncusu düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonunun Ödül Töreninin ardından Bloomberg HT Kanalında Ali Çağatay’ın canlı yayın konuğu oldu. Güzeloğlu Bloomberg HT’de olmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, sorulan soruları içtenlikle cevapladı.
 
DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 16’NCI EKONOMİSİ

İlimizde 2016 yılının bitimiyle beraber 2017 yılına kadar yapılan ve yapımları halen devam eden projeler hakkında görüşlerini paylaşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “ Türkiye şu anda Dünya’nın en büyük 16’ncı ekonomisi olarak bölgesel ve küresel ölçekte gelişen ekonomiler içerisinde gelişmesine devam eden gerek iç pazarı gerekse uluslararası bağlantıları açısından her boyutta önemli, değerli ve belirleyici bir ülkedir.

AŞKIN TRAFİĞİ GERÇEKLEŞTİREN LİMAN

Bu açıdan baktığımızda Kocaeli bu büyük yürüyüşte, önemli birikimi ile bu anlamda değer katan İstanbul'dan sonra en önemli üretim merkezi olan büyük bir şehirdir. Limanlar açısından baktığımızda Türkiye'nin toplam ithalatının % 20’sini tek başına ve ihracatın % 10’una aşkın trafiği gerçekleştiren liman kentidir. Kocaeli’ yi üretimde yeni bir perspektif içerisinde ele almak istiyoruz. Sadece öğretmek yetmiyor, bilgiye dayalı ve bilgi ekonomisinin belirlediği katma değeri yüksek ürün ve üretim gamına geçmeliyiz. Geçemezseniz yeniçağ yakalanmayacak ve yeniçağda rekabet noktasında öne çıkma şansımız olmayacak. Üreten Sanayici Ticaret kesiminin üniversite ve bilimle işbirliği ile ilgili çok özel çalışmalarımız var. Kocaeli olarak yeni dönemde hedefimiz model kent olmaktır. Kocaeli; Türkiye açısından önemli çalışmaları gerçekleştiren, gerek merkezi, gerek yerel yönetim, gerekse bir bütün olarak çaba gösteriyor".
 
ŞİRKETLERİ KUCAKLAYACAK BİR PROJE

Bilişim Vadisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Güzeloğlu, "Türkiye büyük geleceğe doğru giderken şüphesiz bilgi çağının, bilgi ekonomisinin en önemli unsuru olan bilgi temelli ekonomiye öncülük edecek insan gücünü ve bunun üretimle ilişkisini temin ve tesis etmek zorundaydı. Gebze İlçemizin, Osmangazi Köprüsünün hemen yanında 5 milyon metrekarelik bir alanda bir bütün proje olarak Türkiye'nin üreten ekonomik değişiminde, bilgi ekonomisine geçişini sağlayacak; gerek bizim insanımızı gerekse uluslararası alanda girişimci ve yatırımcı kişi ve şirketleri kucaklayacak bir proje hayata geçiyor. Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı 2017’nin ilk çeyreğinin sonu itibariyle burada hayatın başlayacağını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu. Güzeloğlu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar