Gümüşhane ilk kez Kocaeli’ye konuk oldu

Gümüşhane ilk kez Kocaeli’ye konuk oldu

Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günlerinde bu yıl ilk kez Gümüşhane ili tanıtıldı. Programa protokol üyeleri de katılım sağladı

Gümüşhane ilk kez Kocaeli’ye konuk oldu

Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günlerinde bu yıl ilk kez Gümüşhane ili tanıtıldı. Programa protokol üyeleri de katılım sağladı

Gümüşhane ilk kez Kocaeli’ye konuk oldu
10 Kasım 2018 - 12:55

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günleri Gümüşhane ile devam etti. 8-11 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde Gümüşhane Tanıtım Günleri ilk kez düzenlendi. Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın katkıları ile hazırlanan tanıtım günlerinde Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yapısı ile kendine has yöresel ürünler gösterildi. Tanıtım günleri 11 Kasım Pazar gününe kadar sürecek.

 

halk-oyunu.jpg

 

KOCAELİ VE GÜMÜŞHANE VALİSİ

Programa Vali Hüseyin Aksoy, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Cihan Pektaş, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Köksal Kara, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

pestil.jpg

 

İNSANLARI BİZİ TEMSİL EDİYOR

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Köksal Kara yaptığı konuşmada ilk kez Gümüşhane Tanıtım Günleri yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Kara, “Biz Gümüşhaneliler olarak Kocaeli’de olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise şu ifadelere yer verdi: “Gümüşhane değince akla insan geliyor. Her zaman onunla övünç duyuyoruz. İnsanları bizleri çok güzel temsil ediyor. Bunun en güzel örneği eski bakanımız Fikri Işık. Bizim insanımızın başka şehirlerde yönetici konumunda olmaları bizi çok mutlu ediyor.”

 

tereyag.jpg

 

GÜMÜŞHANE AYAĞINIZA GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Anadolu’nun bütün güzelliklerini bu tanıtım gününde görme fırsatımız var. Her ilin kendine ait güzelliği var. Anadolu’muz çok zengin. Bunu kelimelerle ifade edemeyiz. Aynı özellikler Kocaeli ve Gümüşhane’de var. Şehrimizi, doğduğumuz yeri tanıyalım. Gümüşhane ayağınıza geldi. Bunu fırsatları kaçırmamak lazım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Aslen Gümüşhaneli olan AK Parti Kocaeli Milletvekili olan Fikri Işık, “Gümüşhane’ye geçmeden önce Kocaeli’den bahsetmem lazım. Kocaeli, bütün kültürlerin buluştuğu bir şehir. Kocaeli’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu şehre hizmet etmek herkese nasip olmaz. Kocaeli, muhteşem bir şehir” dedi.

 

serbet.jpg

 

SUYU SERT, İNSANI MERT

Kocaeli, Gümüşhaneliler için bir vatandır diyen Işık, “Gümüşhane ata toprağı ona karşı sorumluluklarımız var. Aldığım tüm görevlerde bu konuda hassas olmaya çalıştım. Gümüşhane’yi nasıl tarif ederseniz derseniz. Suyu sert, insanı mert, altın kalpli insanların yaşadığı şehirdir derim” ifadelerini kullandı. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “2 gün önce göreve başladım. Ayağım tozuyla Kocaeli’ye geldim. Gümüşhane’miz bir saklı cennet. Altın kalpli insanların olduğu bir şehir. Vatanını, milletini seven, birlik ve beraberliğini bozmayan insanların yaşadığı bir şehir” şeklinde konuştu.

 

38 BİN GÜMÜŞHANELİ VAR

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy konuşmalarında şunları söyledi: “Kocaeli Türkiye’nin her bölgesinden insanın huzur içinde yaşadığı bir kenti. 38 bin 50 Gümüşhaneli, Kocaeli’de yaşıyor. Gümüşhane doğal ve tarihi güzellikleri bakımından güzle bir ilimiz. Yeni göreve başlayan valimize de başarılar diliyorum.”

Gümüşhane’ye özgü lezzetlerin yer aldığı tanıtım günlerinde; pestil kilosu 40 TL, köme kilosu 35 TL, Gümüşhane manda tulumu kilosu 30 TL, Gümüşhane balı kilosu 60 TL, Gümüşhane tereyağı kilosu 45 TL, Gümüşhane sucuğu kilosu 45 TL, Gümüşhane şifalı karadutu şerbeti kilosu 25 TL, Gümüşhane sironu kilosu 15’TL den satışa sunuldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ