GTÜ tamam, İzmit ve KBB sırada

GTÜ tamam, İzmit ve KBB sırada

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen ve bu yıl 12.yılını kutlayan yerli işletim sistemi PARDUS kullanan kamu kurumları ve kuruluşlar her geçen gün artıyor.

GTÜ tamam, İzmit ve KBB sırada

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen ve bu yıl 12.yılını kutlayan yerli işletim sistemi PARDUS kullanan kamu kurumları ve kuruluşlar her geçen gün artıyor.

GTÜ tamam, İzmit ve KBB sırada
18 Eylül 2018 - 09:04

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen ve bu yıl 12.yılını kutlayan yerli işletim sistemi PARDUS kullanan kamu kurumları ve kuruluşlar her geçen gün artıyor. Halen 11 Belediye ile protokol imzalayan TÜBİTAK, 3 Belediye’de yaygınlaştırma, 1 Belediyede de analiz çalışmalarını sürdürmekte. Gebze Teknik Üniversitesi ‘de kurumsal olarak PARDUS ekosistemine stratejik katılma kararı aldı. Üniversitede halen 27 kullanıcı sistemi kullanmakta. Öte yandan İzmit Belediyesi’nin PARDUS işletim sistemini kullanmaya başlamasından sonra,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de sisteme dahil olmak için PARDUS ‘a başvuru yaptığı öğrenildi.

PARDUS’U HERKESE ANLATACAĞIZ TÜBİTAK-ULAKBİM
Ağ Teknolojileri teknik ekibinden Ali Aras PARDUS kullanımları ile ilgili gazetemize şu açıklamaları yaptı; “PARDUS’u ülke genelinde yaygınlaştırmak için sürekli çalışıyoruz. Her yerde sistemi anlatıyor, başvurulara cevap veriyoruz. Şu ana kadar 50’ye yakın kamu kurumunda tanıtım yaptık. Sistem şu şekilde yürüyor;   Pardus kullanmaya karar veren kurumlar, talepte bulunup bize başvuruyor. Biz bu kurumlarda analiz başlatıyoruz. Analiz sonucu kullanıma uygunsa bu defa yaygınlaştırma adı altında deneme kullanımlar başlatılıyor.  En son  İzmit, Eyüp ve  Pendik Belediyelerinde yaygınlaşma tamamlandı, kullanıma geçildi. Kahramanmaraş Belediyesi’nde analiz çalışmalarımız tamamladı

.” KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BAŞVURU YAPTI  
Kamu kurumları ve Belediyelerden  başvuruların geldiğini de belirten Aras, “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahil bazı Belediyelerimiz ve kurumlardan başvurular gelmekte. Bu talepleri incelenmekte, analiz çalışmalarını yapmaktayız.  Kurum olarak PARDUS’a geçmek isteyen kurum ve belediyelere tanıtımlar yapıyoruz, çalıştaylar düzenliyor ve sistemi anlatıyoruz. Eylül ayı sonunda İstanbul, Ekim ayında da Ankara’da çalıştay yapıp bu sistemi kullanmak isteyen ya da kullanmalarında fayda olan kurum ve kuruluşları davet edeceğiz. PARDUS işletim sisteminin faydalarını, tasarruflarını, güvenli yönlerini kendilerine anlatacağız.   

YENİ SÜRÜM KULLANIMDA
Öte  yandan PARDUS  işletim sistemi en güncel sürümü olan Pardus 17.3 yayınlandı. Yeni sürüm ile birlikte gelen en önemli özellik Pardus Mağaza. Artık Pardus Mağazayı kullanarak kolayca yeni uygulama kurabilmekte, kurulu uygulamalar kaldırılabilmekte. Yeni sürümde, bunlara ek olarak ayrıca birçok iyileştirme de yer almakta.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ