Gebze’nin ilk metrosunun temeli atıldı
Reklam

Gebze'nin ilk metrosunun temeli atıldı

Kocaeli’nin ilk metro projesi olan Gebze-Darıca Metrosunun temel atma töreni yapıldı. Törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı

Gebze'nin ilk metrosunun temeli atıldı

Kocaeli’nin ilk metro projesi olan Gebze-Darıca Metrosunun temel atma töreni yapıldı. Törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı

Gebze'nin ilk metrosunun temeli atıldı
20 Ekim 2018 - 13:14

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze- Darıca arasında yapılacak olan 2 milyar 488 milyon lira ihale bedelli metro hattının temeli bugün atıldı. Temel atma törenine, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün Kocaeli, Gebze için çok güzel bir gün. Ülkemiz içinde büyük bir gün. Kocaeli’nin en büyük yatırımını yapıyoruz. Bugün bizim için düğün. Heyecanlıyız, inançlıyız. Her şeyi başaracağız. Ülkemiz için önemli bir işe başlıyoruz. Temelini atacağımız metro hattı Kocaeli’nin ilk metro hattı olacak. Diğer ilçelerimiz içinde yerin altında ilerlemeye başlıyoruz. Yerin altında yeni bir yol açıyoruz. Yatırımlarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Millet eğilmez, Türkiye gerilemez.

Son seferinde otağını Gebze Hünkar Çayırına kuran Fatih Sultan Mehmet Han’ın engellerin önünde gemileri karadan yürüttüğünü biliyoruz. Bunlar bize güç veriyor. Tüm engelleri bir bir aştık. Şehrimiz için bir engele dönüşen trak sıkıntısını aşmak için yeni bir projeye başlıyoruz. Bu bizim ilk adımımız. Yerin altını demir ağlarla öreceğiz. Kocaeli’nin ışığı her zamankinden daha parlak. Cazibesi daha yüksek. Nüfusumuz her yıl 50 bin artıyor. İnsanlar burada yaşamak, çalışmak istiyor.

Metromuz insanımıza rahat ulaşım imkanı sunacak. Metromuz şehrimizi yorulmaktan kurtaracak. Koşmak, değer üretmek zorundayız. Yorulmadan yürüyoruz, koşuyoruz. Yorulmamayı Erdoğan’dan öğrendik. Onun öğrencileriyiz” dedi. Temel atma töreninde konuşan milletvekili Fikri Işık, “Bugün tarihi bir ana hep birlikte şahitlik yapıyoruz. Gebze’nin en önemli sorununu kalıcı olarak çözecek ulaşımı ve traği rahatlatacak metronun temel atma törenindeyiz.

Rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Uzun süren bir çalışma sonucunda Darıca-Gebze-Çayırova hattının temelini bugün atıyoruz. Gebze’nin trak sorununa alışılmış yöntemler dışında bir proje ile bu bölgemiz, sanayi başkenti olmakla kalmayacak, entegre ulaşım sistemleri açısından dünyaya örnek olacak. Ben Binali Yıldırım’a bakanlık döneminde Kocaeli’ye verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bundan sonrada desteklerini sürdüreceğine inanıyorum” ifade etti. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye ekonomisine katkı sunan önemli şehirlerin başında geliyor. 12 Organize Sanayi Bölgemiz ile Türkiye ekonomisine destek veren bir kentiz. İnsan hareketliliğinin milyonlara ulaştığı bir kente bu proje bir ihtiyaçtı. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar