Fuar alanı meselesi…!

Fuar alanı meselesi…!

Zeynel Oğuz yazdı...

Fuar alanı meselesi…!

Zeynel Oğuz yazdı...

Fuar alanı meselesi…!
22 Mayıs 2017 - 09:55

Yaklaşık iki haftadır Gebze’ye kurulması planlanan fuar alanı projesi tartışılıyor. Birileri burası ‘fuar alanı olmayacak, OSB olacak’ diye iddialarda bulunduğu için bizde konunun muhataplarına gerçeği sorma gereği duyup gelişmeleri sizlerle paylaştık.

Bahsi geçen Pelitli Köyü’ndeki arazi, gerçekten ‘OSB’ ya da ‘mermer üretimi’ yapılan bir yer mi olacak? Yoksa ‘uluslararası fuar alanı’ mı yapılacak? diye projenin asıl sahibi Mustafa Mermer başta olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba gibi birçok isme bizzat sorduk.

Yetkililerin hepsi, kesinlikle OSB ya da fuar alanı olmayacağı, ‘uluslararası fuar alanı’ olacağını açıkladı. Yukarıda adı geçen yetkili isimlerin açıklamalarını da Kulis Haber Gazetesi’nden okudunuz…

Bu kadar yetkili isim, burası ‘uluslararası fuar alanı’ olacak derken, Gebze Gazetesi, yeni adıyla Gazete Gebze, ısrarla inanmıyor ve yanına eski AK Parti Milletvekili Eyüp Ayar’ı alarak, üretim yapılacağını ileri sürüyor.

Hatta iddialarını inandırmak için peşlerinden birilerini de sürüklemeye çalışıyor…

Fark ettiyseniz eğer, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Mimarlar Odası Başkanı Özhan Öztürk, MHP İlçe Başkanı Ferit Taşdemir gibi isimler, bu projeyi istemiyorlarmış gibi yazıldı. Ancak biz aynı isimlerle görüştüğümüz zaman projeye karşı olmadıklarını hatta desteklediklerini beyan ettiler.

Durum bu şekilde yalan beyan yazmaya kadar varınca, Gazete Gebze ile Mermerciler Dernek Başkanı ya da bu projenin ‘uluslararası fuar alanı’ olacağını iddia eden AK Partili siyasetçiler arasında kişisel bir husumet olduğunu düşünmemek elde değil.

Var mıdır? Yok mudur? Onu da bilemem…

Kimsenin kişisel husumeti bizi ilgilendirmez. Ancak, kişisel husumetler yüzünden Gebze’nin çehresini değiştirecek olan projelerin gerçekleşmesine çomak sokmaya çalışan kim olursa olsun karşısında bizi bulur.

Eğer, o kadar insan iddia edildiği gibi yalan söylüyorsa, burası fuar alanı değil de, üretim merkezi olursa o zaman bunun vebalini ve bedelini de öder…

Sonucu ve gerçek gelişmeleri tekrar hatırlatmak gerekirse; ortak fikir, ‘uluslararası fuar alanı’ olmasına destek veriyor. OSB ya da üretime karşı çıkıyor.

Kimse bu işi daha fazla sulandırıp, kafa karışıklığına sebep olmasın. Yoksa tarihe düşürdüğünüzü sandığınız notlar, elinizde patlar.

Benden söylemesi…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı