Fuar’a destek sürüyor
Reklam

Fuar'a destek sürüyor

Caner PESEN yazıyor...

Fuar'a destek sürüyor

Caner PESEN yazıyor...

Fuar'a destek sürüyor
26 Ekim 2017 - 13:11

CHP Gebze İlçe Başkanı Av. Recep Dursun, İzmit baskısına rağmen Gebze’de kurulacak fuar alanına sahip çıktı.Büyükşehir’den CHP’nin ‘hayır’ oylarına rağmen geçen Gebze Fuar alanıyla ilgili tüm baskılara rağmen Gebze CHP, aldığı karara sahip çıktı.

CHP’nin, Büyükşehir’de ki ‘hayır’ kararından sonra basın karşısına çıkan CHP Gebze İlçe Başkanı Av. Recep Dursun, cesur açıklamalarda bulundu.

İktidar eleştirisini yine en üst perden yaparak, Türkiye’nin doğru yönetilmediğini, iktidarın her alanda rant hesabı yaptığını belirtip, Gebze’de ki Hürriyet ve Yavuz Selim’de verilmeyen tapulardan, kentsel dönüşümde ki uygulamalara kadar bir çok konuda suçlama niteliğinde açıklamalar yaptıktan sonra, fuar meselesinde açık konuştu.

Gebze’ye yapılacak bir projede, Gebze’nin yararı olduğunu görüp, üretim ve doğaya zarar verme gibi ihtimallerin bulunmadığına ikna olduktan sonra, projeye evet dediklerini açıklayan Dursun, Büyükşehir’de ki ‘hayır’ı Gebze olarak demediklerini ve Gebze’yi temsil eden meclis üyesinin de İzmit baskısı sonrasında hayır dediğini açıkladı.

Bu son derece cesur ve önemli  bir adımdı.

Bu aynı zamanda Gebze’ye yapılacak fuar merkezinin, ne denli Gebze için değerli olduğunun da bir göstergesi idi.

Fuar alanına ilişkin, toplanan arsalar üzerinden, birilerinin ‘yatırım’, birilerinin ‘haksız kazanç’ diyeceği bir takım olayların olduğunu da göz ardı etmeden, projenin kente katacağı değer üzerinden siyaset yapan CHP, bu konuda ki kararlı tutumunu sürdürdü.

Hem de, İzmit baskısına rağmen.

Gebze İlçe Başkanı olarak, belki partisini yönetmede eksikleri oldu, özellikle meclis üyeleri ile yıldızı hiç barışmadı ama bu fuar meselesinde kararlı tutumu ile Dursun, partililerden tam puan aldı.

Şimdi, beş binlik planlara ‘evet’ diyen, Gebzeli meclis üyelerinin ‘evet’ dediği ve her anlamda sahiplenip, savunduğu bir projeye, ‘neden hayır denildiğini’ İzmit açıklamak zorunda.

Ve yine İzmit CHP, Gebze’nin İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerini böylesi zor bir duruma neden düşürdüğünü, önce kamuoyuna, sonra da partisinin yetkili mercilerine açıklamak zorunda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar