Erdoğan’a operasyon mu? ’Karanlık Oda’dan...

Erdoğan'a operasyon mu? 'Karanlık Oda'dan 'darbe' sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik darbe sinyali veren Yalçın Küçük, öğrencisi Soner Yalçın'ın operasyonel sitesi Oda TV'de şoke eden açıklamalarda bulundu. 27 Mayıs'ı överken devrim adı altında darbe çağrısında bulunan Küçük, "Devrimi yapacağız" dedi. Erdoğan'ın kaçmak için sık sık yurtdışına gittiği safsatasını savunan Küçük, TÜSİAD'ın da 'darbe teşebbüsü'nde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'a operasyon mu? 'Karanlık Oda'dan 'darbe' sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik darbe sinyali veren Yalçın Küçük, öğrencisi Soner Yalçın'ın operasyonel sitesi Oda TV'de şoke eden açıklamalarda bulundu. 27 Mayıs'ı överken devrim adı altında darbe çağrısında bulunan Küçük, "Devrimi yapacağız" dedi. Erdoğan'ın kaçmak için sık sık yurtdışına gittiği safsatasını savunan Küçük, TÜSİAD'ın da 'darbe teşebbüsü'nde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'a operasyon mu? 'Karanlık Oda'dan 'darbe' sinyali!
30 Mayıs 2018 - 10:42

Karanlık Odatv'nin sahibi Soner Yalçın'ın hocası Yalçın Küçük şoke eden bir röportaj verdi. Soner Yalçın ile Yalçın Küçük el ele seçim öncesi operasyona başlayarak yeni bir 'darbe'yi dillendirmeye başladı.

Yalçın Küçük, 24 Haziran seçimleri ve Türk lirası hakkında tuhaf yorumlarda bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a operasyon sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü yıprandığını, kendisinin bile kendisinden kurtulmak istediğini iddia eden Küçük, bu nedenle her tarafa damadını getirmeye çalıştığını ileri sürdü. Erdoğan’ın seçim döneminde sık sık yurtdışı gezilere çıkmasını ise “ordudan müdahale olacağı ve tutuklanacağı korkusuna” bağlayan Yalçın Küçük, TÜSİAD’ın da Erdoğan’dan vazgeçtiğini ve son yapılan açıklamasının "darbe sinyali" olduğu ifadesinde bulundu.

Türkiye'de devrimci bir havanın olduğunu söyleyen Yalçın Küçük, “Herkes mevcut duruma muhalif ama hiçbir fikir yok. Ne yapılacağına dair bir şey yok. Bir şey patlayacak. Ne olacağını bilmiyoruz. Bizim de, solcuların da, düşünürlerin de yolları söylememiz lazım. Ve çok açık olarak söylüyorum; gidiş bir devrimedir. Ama devrim ilk zamanlarda sağa sola kendini sallayacaktır. Devrimci durum var ama devrimci adam yok. Hiçbir devrimci fikir yok” dedi.

"ERDOĞAN YURT DIŞINA DARBE OLACAK KORKUSUYLA GİDİYOR"MUŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıprandığını, AK Parti'lilerin bile Erdoğan'dan kurtulmak istediği safsatasını belirten Yalçın Küçük, Erdoğan'ın da kendisinden kurtulmak istediğini ileri sürdü. Erdoğan'ı Suudi Arabistan'a göndereceğini söyleyen Küçük, 15 Temmuz'da darbecilere meydan okuyan Cumhurbaşkanı'nın yurtdışı ziyaretlerine saçma yorumlarda bulundu ve "Tayyip Bey kendisinin alınacağını düşünüyor ve ordunun el koyacağı, kendisini alacaklarmış gibi bir korkusu var, bu yüzden yurtdışında olmak istiyor." ifadelerinde bulundu.

"SIRRIMI VERECEĞİM" 

Yeni bir 'darbe girişimi' sinyali veren Yalçın Küçük şu küstah ifadelerde bulundu: 

Şu anda Tayyip Bey olağanüstü yıpranmış, AKP’liler bile Tayyip Bey'den kurtulmak istiyorlar. Tayyip Bey de kendinden kurtulmak istiyor. Şu anda da her tarafa damadını getirmeye çalışıyor. Tayyip Bey de kendisinden kurtulmak istiyor; “Beni alın” diyor. Ben de Yalçın Küçük, Tayyip Bey'e “Sizi Suudi Arabistan’a göndereceğiz” diyorum. Tayyip Bey şundan çok korkuyor: Bakın, size bugünün büyük bir sırrını vereceğim. Türkiye seçime giriyor, Tayyip Bey seçimde sözcü, her tarafa çıkıyor, ama aynı zamanda Tayyip Bey ne yapıyor, neredeyse her hafta bir başka ülkeye gidiyor. Öyle mi? Şimdi bunu soracağız. “Ne işin var Tayyip Ağa, Londra’da ne işin var? Seni orada azarlamışlar.” Her yerde azarlıyorlar. Ama her yere gidiyor. Niye gidiyor? Tayyip Bey kendisinin alınacağını düşünüyor ve ordunun el koyacağı, kendisini alacaklarmış gibi bir korkusu var, bu yüzden yurtdışında olmak istiyor. Onun için her hafta yurtdışına gidiyor. Dünyanın hiçbir yerinde seçimlere giren, seçim sözcüsü olan bir adamın böyle yurtdışına gitmesi söz konusu olamaz. Hep ondan korkuyor; iktidar alınacak, beni de alacaklar. Onun için dışarıya gidiyor. Kaçıyor. Çok açık. Bir cumhurbaşkanı bu kadar dışarıya gitmez. Hele hele bir hükümet sözcüsü bu kadar dışarıya gitmez. Yurtdışından bilmem neleri söyledi diyorlar. Hiç kimseye de izin vermiyor. Bir de onun yardımcısı vardı, neydi onun yardımcısının adı, başbakan galiba, Binali veya Cinali’ydi de adı, şimdi hiç sesi de çıkmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yani hükümet başkanının adı duyulmuyor, hiç sesi çıkmıyor, sadece o konuşuyor ve o da devamlı yurtdışına gidiyor. Bu korkudandır."

"TÜSİAD'DAN DARBE TEŞEBBÜSÜ"

TÜSİAD'ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir darbe teşebbüsü olduğunu öne sürdü.

'Patronların ses yükselttiğini' söyleyen Yalçın Küçük, "Şu anda TÜSİAD Tayyip’ten vazgeçti. Şu gazeteyi okudunuz mu? Ne diyor, “Patronlar Ses Yükseltti.” TÜSİAD genel başkanı Erol Bilecik, “Eski cetvelden doğru çizgi çıkmaz” diyerek, büyüme modelinin gözden geçirilmesi lazım dedi. Eski modelden çıkılması gerekir dedi. TÜSİAD yüksek istişare kurulunda konuşuldu. Türkiye’de işverenlerin başkanı hükümeti tamamen yerle bir etti. Türkiye’de daha önce de, TÜSİAD’dan buna benzer bir konuşma olduğu zaman bu bir darbe teşebbüsü olarak görülür." dedi.

"TÜSİAD HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR"

"78-79’da Ecevit hükümetine karşı TÜSİAD’ın yaptıklarına atıfta bulunuyor olabilir misiniz? 12 Eylül öncesinde TÜSİAD’ın hükümeti eleştirmek için gazetelere verdiği ilanlar vardı. Bununla benzerlik kurabilir miyiz?" sorusuna cevap veren Yalçın Küçük şu ifadeleri sarf etti:

"Çok daha fazla bu. Evet, kurabiliriz, çok doğru. TÜSİAD bunları yaptığı zaman, bu bir hükümet değişikliği isteğidir. TÜSİAD, Türkiye’nin patronları bu hükümete gitsin diyor. Bu bir ihtilal teşebbüsüdür. Bunun mutlaka yankısı olacaktır. Yalçın Küçük bunu söylüyor. Ulvi, siz de bunu çok iyi hatırladınız. Ecevit bu ilanlar karşısında, “Bu bir ihtilal teşebbüsüdür” dedi."

"BU AÇIKLAMA ORDUYA İKTİDARA EL KOYMASI İÇİN DAVETTİR"

TÜSİAD'ın orduyu darbeye davet ettiğini söyleyen Yalçın Küçük, "TÜSİAD’ın bu sözü ordunun doğrudan doğruya iktidara el koymasına davettir, bu yanlıştır ama durum böyledir. Ortada ordu yok. Ecevit de bunu o zaman öyle ifade etti. Bu, Türkiye’de budur. Ordu yoksa ordu çıkar. Bu, Akar’ın ordusu değildir. Bu, Tayyip Beyin ordusu değildir. Ordu çok parçalıdır ama her parçası da tehlikelidir." dedi.

“TAYYİP BEY SARAY'DA ORDU KURUYOR”

Ulvi Özdemir'in "Geçen hafta saraya Emniyet’e bağlı özel harekât birimi kuruldu. Dediklerinizle bağdaşıyor diyebilir miyiz?" sorusuna ise Yalçın Küçük şu cevabı verdi: 

"Dediklerimle bağdaşmıyor, beni teyit ediyor. Tayyip Bey her tarafta kendini korumaya çalışıyor. Her tarafa bir şey yapmaya çalışıyor. Saray dediği şeyin içine de bir ordu kuruyor. İnanılmaz bir şey. Ben bunları söylüyorum; Tayyip Bey çok korkuyor. Korku insanın içindedir."

“DEVRİMCİ DURUM VAR AMA DEVRİMCİ ADAM YOK”

Sadık Albayrak "AKP’nin gideceği anlaşılıyor. TÜSİAD da istiyor, gidecek. Yerine gelecek olan ne? Onun bir programı henüz yok. Sizin Kir Teorisi’nde anlattığınız bir Türk burjuvazisi var; acımasız, gaddar, korkunç sömürücü. Onlardan Türkiye’ye bir çözüm çıkmayacağı anlaşılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Nedir yeni gelenin programı?" sorusuna da ilginç cevaplar veren Yalçın Küçük devrimin yavaş yavaş olacağını belirterek şunları iddia etti:

"Önemli olan, Türkiye’de yeni geleceği biliyoruz. Devrimci bir durum olacak. Ama televizyonlarda, sosyal medyada konuşulanların hepsi hikâye. Herkes mevcut duruma muhalif ama hiçbir fikir yok. Ne yapılacağına dair bir şey yok. Bir şey patlayacak. Ne olacağını bilmiyoruz. Bizim de, solcuların da, düşünürlerin de yolları söylememiz lazım. Ve çok açık olarak söylüyorum; gidiş bir devrimedir. Ama devrim ilk zamanlarda sağa sola kendini sallayacaktır. Devrimci durum var ama devrimci adam yok. Hiçbir devrimci fikir yok."

"27 MAYIS'TA DARBENİN OLACAĞI BİR KAÇ GÜN ÖNCE ŞİMDİKİ GİBİ KONUŞULDU"

27 Mayıs 1961 darbesine övgüler dizen Yalçın Küçük tuhaf bir de göndermede bulunuyor. Darbe girişiminin şimdiki gibi konuşulduğundan bahseden Yalçın Küçük, 25-26 Mayıs'ta ordunun iktidarı alacağını ve bir kaç gün sonra darbenin olduğunu belirtti ve darbenin şimdiki gibi konuşulduğunu söyledi. Yalçın Küçük şu ifadelerde bulundu:

"27 Mayıs benim heyecanımdır. Ne güzeldir. Ben evvela, içeriye alırlar beni diye kaçmıştım. Ama 24-25 Mayıs’ta Güney’den geri geldim. O zaman da herkes söylüyordu, bugün olacak, yarın olacak… 25 Mayıs, 26 Mayıs, ordu iktidarı alacak, bilmem ne yapacak… O tür şeyler söyleniyordu. Şu günkü gibi konuşuluyordu. Halk konuşur."

"BENİM DIŞIMDA KİMSE NE OLACAĞINI BİLMİYOR"

B. Sadık Albayrak'ın "27 Mayıs’ı biz sizin kitaplarınızdan öğrendik; Türkiye’de burjuva demokratik devrimin son aşaması diyebiliriz. Peki, bugünün devrimi neyin aşaması olacak?" sorusuna da ilginç bir cevap veren Yalçın Küçük, "Demin de söyledim. Şu anda benim dışımda kimse bunun ne olacağını bilmiyor. Sosyal medya var, sürekli bunlardan söz ediyorlar ama hiçbirinin kafasında hiçbir şey yok. Kimsenin ne olacağı hakkında bir fikri yok."

HULUSİ AKAR'IN DARBE PLANLARINI ALT ÜST ETTİĞİ İTİRAFI

Halkın çok sert olduğunu iddia eden Yalçın Küçük, Hükümet ile beraber Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı da hedef aldı. Rejim değişikliği için Hulusi Akar'ın olmaması gerektiğini söyleyen ve darbeyi engellediği imasında bulunan Küçük ilginç ifadelerde bulundu.

Sadık Albayrak'ın "Bugünlerde sizin, “Her büyük devalüasyondan sonra rejim değişir” sözünüz sosyal medyada dolaşıyor. Büyük bir devalüasyon oldu. Bu rejim değişikliğinin yönü nasıl olacak?" sorusuna Yalçın Küçükşöyle cevapladı:

"Ama benim söylediklerim, Genelkurmay başkanı olarak Akar olmayacaktı, her teoriyi altüst etti. O Tayyip Beyin yaverinden de ötedir, böyle bir şey olamaz Türkiye’de . Akar’dan genelkurmay başkanı olursa böyle gider. Ama eninde sonunda Akar gidecek. Akar gidecek, hükümet de gidecek."

"DEVRİM YAPACAĞIZ" DEDİ, 27 MAYIS DARBESİNİ ÖVDÜ

Türkiye'nin devrime ihtiyacı olduğunu iddia eden Yalçın Küçük, "Türkiye'de devrim bunalımı vardır" dedi.

"Kim yapacak devrimi?" sorusuna ise "Halk yapacak, sen yapacaksın, ben yapacağım." diyen Küçük, 27 Mayıs darbesini överek "27 Mayıs bunları kendi yaptı. Devrimin kendi aklı vardır. Bambaşka insanlar çıkar. Daha sol çıkar. Daha sağ çıkar. Ama bu defa önemli ölçüde sol çıkacak. Başka çaresi yok." dedi.

"AKAR GİTMEDEN BU İŞLER OLMAZ, YAKINDA DA GİDECEK"

"Sizin TİT ekonomisi diye kısalttığınız Turizm-İnşaat-Tekstil’e dayalı ekonomik model çöktü mü? Bu devalüasyonla TİT ekonomisi çöktü mü? Bunun yerine ne gelecek?" sorusunun ardından Hulusi Akar'ı hedef alan Yalçın Küçük, Hulusi Akar gitmeden darbe olmayacağını belirterek şunları söyledi:

TİT kırk defa çöktü ama hiçbir sonuç getirmiyor. Çünkü bir diktatorya var. Buna Akar diktatoryası diyoruz, Tayyip Bey ile el ele. Akar gitmeden bu işler olmaz. Yakında da gidecek. Bir diktatorya var, adam devamlı sabah akşam Tayyip Beyin yanında. İbrahim Tatlıses’le beraber türkü söyledi. Bir genelkurmay başkanı bir türkücüyle beraber türkü söylüyor. Bunları kabul edemeyiz. O üniformayı çıkar. Tatlıses’le olan o üniformasını yırtın.

kaynak:yeniakit

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd