Dilovası’nda siyasi partiler ayaklandı
Reklam

Dilovası'nda siyasi partiler ayaklandı

Adatepe’de Altıntel firması tarafından 20 ilave tank yapılmasına karşı ilçedeki beş siyasi parti ortak tavır alarak tepki gösterdi.

Dilovası'nda siyasi partiler ayaklandı

Adatepe’de Altıntel firması tarafından 20 ilave tank yapılmasına karşı ilçedeki beş siyasi parti ortak tavır alarak tepki gösterdi.

Dilovası'nda siyasi partiler ayaklandı
10 Aralık 2019 - 10:17

Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Bilikli , CHP İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP İlçe eşbaşkanı Kadir Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Yılmaz ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ercan Oğuz, Adatepe’de yaptıkları basın açıklamasında projeye sonuna kadar karşı olduklarını söylediler.

Basın açıklamasına AK Parti ve MHP İlçe başkanları da davet edildi ancak katılmadığı vurgulandı.

Fatih Mahallesi Muhtarı Şeref Düzgün ve EKOSDER eski Başkanı Ercan Teker de basın açıklamasına destek verirken beş siyasi partiyi temsilen basın açıklaması SP Dilovası İlçe yöneticisi Yusuf Telli tarafından okundu.

İşte o basın açıklaması: “Geçmişten bugüne Marmara Bölgesi’nin sanayi yükünü taşıyan güzel ilçemiz Dilovası artık sanayiye doymuş ve adeta iğne deliği kadar yer kalmamıştır. Son 20 yılda yapılan yatırımlar artık sanayiden çok insan sağlığını kötü etkilemesiyle gündeme gelmiştir. Nitekim bugün Dilovası’nda kanser vakaları yüzde 33 oranındadır. Bunlar yetmezmiş gibi, dört bir yanı sanayi kuruluşlarıyla çevrili olmasına rağmen hala yeni işletmeler için izin almaya çalışanlarla uğraşmaktayız. Bizler Dilovası sakinleri olarak her dönem insan sağlığını olumsuz etkileyen bu sanayi kuruluşlarıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Bugün geldiğimiz noktada Altıntel Liman İşletmesi bölgenin tek yeşil alanı ve oksijen kaynağı olan Adapete mevkiinde 20 adet yeni depolama tankı yapmak için başvuruda bulunmuştur. Bu tanklarda yüksek tehlikeli kimyasal maddeler ve petrol türevi maddeler depolanacaktır. Bölgeye yapılması hedeflenen tanklar sadece Dilovası için değil, E5 ve otoban trafiği için sorun teşkil edip aynı zamanda Osmangazi Köprüsü için de tehlike arz etmektedir. Zamanında bölgedeki ağaçlık alan için olası bir yangında söndürme işlemi için ruhsat alınan tanklar zamanla petrol türevi ve kimyasal tanklar için depolama aracı olmuştur. Adatepe mevkiinde bulunan Fatih Mahallesi’nin hemen yanı başında yapılan bu tanklar insan sağlığı için oldukça zararlı ve bir o kadar da tehlikelidir. Bölgede var olan mevcut tanklara dolum sırasında meydana gelen sızdırmalar ile mahallemizde nefes almak adeta imkânsız hale gelmiştir. Yapılacak 20 yeni tank ile mahalle sakinlerinin idam fermanı imzalanmış olacaktır. Dilovası halkı ÇED toplantısında tepkisini koyarak bu projeye karşı çıkmıştır. 2006’da TBMM’de çıkan kararla Dilovası’na çivi çakılamaz kararına karşın bugün orman arazisine usulsüz bir şekilde yapılan tankları kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Tüm bunların yanında, Dilovası Belediyesi’nin de bu konudaki tepki ve duruşunu netleştirmesi gerektiği özellikle belediye başkanının bu konuda ne düşündüğünü Dilovası kamuoyuna açıklaması gerektiğini düşünmekteyiz. Bizler siyasi partiler olarak Dilovası’nın sahipsiz olmadığını belirterek bu projenin sonuna kadar karşısında olacağımız buradan deklare ediyoruz. Yeşilliğiyle meşhur Adatepe’yi boynumuza ilmek geçirmek isteyenlere peşkeş çektirmeyeceğiz. Haklı mücadelemizde bütün halkımızın desteğini bekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor