Dilovası’nda şaşırtan sonuçlar

Dilovası’nda şaşırtan sonuçlar

Kulis Haber Gazetesi olarak kritik 2019 seçimleri öncesinde bölgemizin nabzını tutuyoruz. Uzman bir ekiple İlçelerimizde anket yapmaya başladık. İlk anketimizi Dilovası’nda gerçekleştirdik. 2028 kişi ile birebir yaptığımız ankette, ilginç sonuçlara ulaştık.

Dilovası’nda şaşırtan sonuçlar

Kulis Haber Gazetesi olarak kritik 2019 seçimleri öncesinde bölgemizin nabzını tutuyoruz. Uzman bir ekiple İlçelerimizde anket yapmaya başladık. İlk anketimizi Dilovası’nda gerçekleştirdik. 2028 kişi ile birebir yaptığımız ankette, ilginç sonuçlara ulaştık.

Dilovası’nda şaşırtan sonuçlar
09 Nisan 2018 - 09:50

Dilovası’nın tüm mahallelerinde yaptığımız ankette vatandaşlara; belediye hizmetlerinden memnun musunuz? Dilovası’nda Ak Parti Belediye Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz? 2019 seçimlerinde oyunuzu kime vereceksiniz? Dilovası’nda size göre en önemli eksik nedir? Yerel Yönetimden acil olarak beklediğiniz hizmetler nelerdir?, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başarılı buluyor musunuz? Şeklinde 5 soru sorduk. Ve AK Parti Belediye Başkanı olarak kimleri görmek istiyorsunuz? Sorusunun altına şu beş ismi yazdık; Ali Toltar, Osman Akbulut, İlhan Yıldırım, Halit Yaşar, Musa Yılmaz ve Enver Yıldırım. Bu isimlerin altına da diğer seçeneğini koyduk.

Son derece ilginç sonuçların ortaya çıktığı ankette, ismi yazılı olmayan Ercan Dalkılıç, AK Parti adayı olarak ön plana çıktı. Dilovası Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun musunuz? Sorusuna katılımcıların yüzde 95’i hayır, yüzde 5’i evet dedi. Dilovası’nın yüzde 75’i Recep Tayyip Erdoğan diyor. Anketin detaylarında dikkat çeken bir diğer unsur ise, mevcut belediye başkanı Ali Toltar’ı 214 kişi yeniden başkan adayı olarak görmek istiyor, fakat bu isimlerin içinde oyunu CHP, HDP ve İYİ Partiye verecek isimlerde var. Toltar ile ilgili bir diğer ilginç istatistik ise kendisini yeniden başkan adayı olarak görmek isteyen 214 kişiden, 128 tanesi belediye hizmetlerinden memnun değil.

4 İLÇE’DE AYNI ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ

2019 Seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleyecek, Cumhuriyet tarihinin belki de en önemli seçimlerinden birisi olacak. Bölgede siyasetin nabzını tutmak için güçlü bir ekiple hizmet veren Kulis Haber, 4 İlçemizde anketler yaparak ta bölgenin fotoğrafını çekme uğraşı veriyor. Günlük yayınlanan Kulis Haber Gazetemiz, aylık düzenli yayınlanan Kulis ve Sportek Dergilerimiz, www.kulishaber.com.tr, sportekdergisi.com.tr ve gebzeses.com.tr internet sitelerimizle de okurlarımızla buluşuyoruz. Dergilerimiz bölgede olduğu gibi Türkiye’de birçok yayını geride bırakacak kalitede ve ilgi görmekte. Günlük gazetemiz kısa sürede ciddi bir abone ağına ulaştığı gibi internet sitemizin okunma oranları, objektif veri olan google analytics raporlarına göre sürekli yükselmekte. Kulis Haber bölgede gördüğü bu ilgiye layık olmak adına bölgeye dair, sürekli yeni projeler geliştirme uğraşı veriyor ve anket çalışmamız da bu hizmetler arasında yer almakta.

DİLOVASI’NDAN START VERDİK

Anket çalışması kapsamında ilk olarak Dilovası’nda anket yaptık. Dilovası’nın seçmen sayısının daha az olması ve kurum olarak ilk kez bir anket yaptığımız için ilk tercihimiz Dilovası oldu. 2 bin kişiyle bire bir görüşme yaptık. 1685 kişi ad soyadını vererek, anket sorularına cevap verdi. Dilovası’nın geneli belediyenin hizmetlerinden memnun olmadığını dile getirirken, belediye hizmetlerinden memnun olanların oranı yüzde 5’te kaldı. Dilovası Halkı, ilçede sosyal alan eksikliğinden şikayet ederken, sinema ve tiyatro salonu isteklerin ilk sırasında yer aldı. 10 Nisan’da Gebze’de başlayacağımız anket çalışmasına, Darıca ve Çayırova olarak devam edeceğiz.

DALKILIÇ VE AK PARTİLİ DAMAT FAKTÖRÜ

Dilovası’nın kurucu belediye başkanı Ercan Dalkılıç uzun süredir siyasetten uzak olmasına rağmen Dilovası’nda hala etkinliğini sürdüren bir isim. Dilovası’nda AK Parti’nin adayı olarak görmek istediğiniz isimler arasında yer almamasına rağmen Dalkılıç 561 oy alarak ilk sırada çıktı. Dalkılıç’ı 345 oyla damadı olan ve AK Parti saflarında siyaset yapan Enver Yıldırım’ın takip etmesi dikkat çeken bir değer sonuçtu. İsmi adaylar arasında gösterilmemesine rağmen AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Dilovası eski Belediye Başkanı Cemil Yaman’da 276 oy alarak üçüncü sırada çıktı. Dilovası’nda ki ankette birçok ayrıntı dikkat çekerken, adaylar arasında tercih yapan isimlerin büyük çoğunluğu oyunu başka partiye vereceğini belirterek, isme oy vereceğini dile getirdi. Dalkılıç’ın aldığı 561 oyun 199 tanesinin CHP, 193 tanesinin HDP ve 88 tanesinin İyi Parti’den olması gibi. İsmi AK Parti ile özdeşleşmiş isimlerin de aday olmaları durumunda diğer partilerden de oy alacağı görüldü. Dilovası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başarılı bulanların oranı ise yüzde 75 oldu.

İŞTE GRAFİKLERLE DİLOVASI ANKETİNİN SONUÇLARI;

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ