Darıcalı doktor mizaca göre beslenmeyi...
Reklam

Darıcalı doktor mizaca göre beslenmeyi anlattı

11. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından Mustafa Çiftçi, vatandaşları 'Mizaca Göre Beslenmenin' önemi hakkında bilgilendirdi.

Darıcalı doktor mizaca göre beslenmeyi anlattı

11. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından Mustafa Çiftçi, vatandaşları 'Mizaca Göre Beslenmenin' önemi hakkında bilgilendirdi.

Darıcalı doktor mizaca göre beslenmeyi anlattı
04 Mayıs 2019 - 13:08

MİZACINI BUL SAĞLIĞINI KORU

Mustafa Çiftçi konuşmasında,“ Eski tıp kitaplarına baktığımızda yarıdan fazlası sağlıklı yaşamak üzerinedir. Eski hekimler devadan çok gıdaya önem verirlerdi. Vücudun dengesini sağlamak esastı. İnsan bedeni nemli, kuru, soğuk ve sıcak olmak üzere dört elementten oluşmuştur ve bunların yoğunluğu kişiye mizacını verir. Bu maddelerin belirli oranlardaki karışımına sıvı denir. Sıvılar kan, safra, sevda ve balgam taşır. Besinlerin sindirilmesiyle karaciğerde safra, dalakta sevda, beyinde balgam toplanır ve kana karışarak tüm bedene dağılır. Osmanlı hekimlerine göre Demevi, Safravi, Balgami ve Sevdavi olmak üzere dört tür insan vardır. Tedavi ve beslenme tavsiyeleri her gruba ayrı olarak belirlenir. Uygulamalar mizaç dengesini kurmak için yapılır. Eğer vücutta bir organ da bir sıvı normalden fazla ise azaltmak için, azsa arttırmak için müdahale tercih edilir veya fazla olan sıvı olması gereken bölgeye yönlendirilirdi “ ifadelerini kullandı.

Konferans bitiminde Kocaeli Sağlık Müdürlüğü standında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Dr. Mustafa Çiftçi, organ bağışı standında da bağışta bulunarak organ bağışının önemini bir kez daha bizlere hatırlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar