Cumhuriyet’in değerleri ve Ballıkayalar’ın...

Cumhuriyet’in değerleri ve Ballıkayalar’ın içinden geçecek yol…

Caner Pesen yazdı...

Cumhuriyet’in değerleri ve Ballıkayalar’ın içinden geçecek yol…

Caner Pesen yazdı...

Cumhuriyet’in değerleri ve Ballıkayalar’ın içinden geçecek yol…
30 Ekim 2018 - 08:58

Cumhuriyet’in 95. Yılını kutladığımız bugünlerde, Gebzemizi, Cumhuriyetimizin değerlerini ve Bölgemizin kazanımlarını tehdit eden bir proje hayata geçiyor.
Biz her ne kadar kıymetini bilemesek, her ne kadar sahip çıkıp, güzellikleri ile buluşamasak ta, bizim 200 milyonluk tarihe sahip, eşsiz doğal güzellikleri olan bir Tabiat Parkımız var.
Değnekçilik yaparak otopark ve masa parası alan, bakımsızlıktan yıkılan ve tuvaletleri bile kullanılmayacak kadar kötü olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, tüm ilgisizlik ve umursamazlıklara rağmen Allah’ın yarattığı bir güzellik olarak sınırlarımız içinde yer alıyor.
Eşsiz kanyonları ve dik yamaçları ile Dünya’nın dört bir yanında dağcıyı ve doğa severi Gebze’ye getiren bu eşsiz güzellik, ne acıdır ki, Gebzelinin dikkatini çok çekemedi, hak ettiği ilgiyi göremedi.
Gebze’nin bu ilgisizliği yüzünden olsa gerek, İstanbul ile Kocaeli arasında yeni bir transit yol projesi yapılırken, bu yolun bir bölümü de tam da bu eşsiz doğa harikası yerden geçiyor.
Ballıkayalar, varlığı ve büyüklüğü ile gurur duyduğumuz, kazanımları ile gururlandığımız Cumhuriyetimizin 95. Yılında yok olma tehlikesi ile yüz yüze.
ÇED raporunda güzergahın değişmesi önerilse de 19 Ekim’de ihalesi yapılan projede İstanbul-Kocaeli arasında ki yeni yol Ballıkayalar’dan geçiyor.
Gebze, daha önce tarihi miras Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı’nın Vakfa verilmesine direnç göstermiş ve burada ki satışı önlemişti.
Şimdi daha büyük bir tehlike ve daha büyük bir değerimiz zedelenme, yıpratılma tehlikesi yaşıyor.
Ballıkayalar da en az Hünkar Çayırı kadar önemli.
64 Km uzunluğunda ki bu yeni yolun planlandığı gibi Ballıkayalar’dan geçmesi, bu doğa harikası yerin yok olması anlamına geliyor.
Bugün Gebze bir kez daha ayağa kalkmalı.
Gebze, Cumhuriyet’in kazanımlarına hep aslanlar gibi sahip çıktı, dik durdu.
15 Temmuz’da, Hünkar Çayırı meselesinde bunu herkese gösterdi, Gebze.
Bugün de çocuklarımız için, kentimizin geleceği için, Allah’ın Gebze bahşettiği eşsiz bir doğa harikası olan Ballıkayalar’a için ayağa kalkmalı Gebzeli…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı