CHP Gebze’de kongre başladı
Reklam

CHP Gebze'de kongre başladı

CHP Kocaeli’de ilçe Kongrelerinin son durağı olan CHP Gebze’de büyük yarış başladı. Gebze İlçe Başkanlığı için 5 aday bulunuyor.

CHP Gebze'de kongre başladı

CHP Kocaeli’de ilçe Kongrelerinin son durağı olan CHP Gebze’de büyük yarış başladı. Gebze İlçe Başkanlığı için 5 aday bulunuyor.

CHP Gebze'de kongre başladı
19 Ocak 2020 - 13:04

Gebze’de 5 isim ilçe başkanlığı koltuğuna aday olduğunu duyurdu. Mevcut ilçe başkanı Musa Yılmaz’ın yanı sıra, geçmiş dönem ilçe başkanı İsmet Kara, Sait Aydın, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan ve Serdar Tüze bugün gerçekleşecek olan kongrede delegelerden oy bekleyecek. Kongre’de 416 delege oy kullanma hakkına sahip,  gerçekleşecek kongre sonucunda İlçe Başkanı dışında 17 ilçe yöneticisi ve 106 il delegesi de belli olmuş olacak.
Kongreye CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP İl Başkan Yardımcısı Harun Yıldız, Millet İttifakı Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, CHP eski İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İlçe Başkanları, İYİ Parti İlçe Başkanı Av.Burak Uluköylü katıldı.
Kongrenin başlamasıyla birlikte divan kurulu belli oldu. Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer seçilirken Divan Başkan Yardımcısı Çiğdem Canbaz, Katipler Muhammet Demir ve Zafer Yılmaz seçildi



"TOPLUMSAL BARIŞIN SAĞLANDIĞI BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDELİM"
Divan Başkanı Seçilen Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı konuşmasında; Bugün kazananı kaybedeni olmayan bir seçim yapacağız. Kim kazanırsa kazansın CHP kazanmış olacaktır. Bugün kim seçilirse seçilsin hak ve hukuk mücadelesini vereceğiz. Bu seçimin Gebze için refah dolu günlere vesile olmasını diliyorum. CHP diğer partilere benzemez. CHP her zaman ilkelerin ve değerlerin partisi olmuştur. Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta, Ankara’da milletin iradesiyle seçilmiştir. Kurucusuyla, adıyla, milletin iradesinin temsilcisi olmuştur. CHP kadının eşit yurttaş sayıldığı, çocukların, gençlerin, akılla bilimle kültürle buluştuğu, komşularıyla dostane ilişkiler kuran bir ülkenin divanı olmuştur. O yüzden bugün de kim kazanırsa kazansın CHP kazanacak diyoruz. Atatürk’ün hayalini kurduğu kimsesizlerin cumhuriyet için seçimi kazanan kişi var gücüyle çalışacak. Memleketin dört bir yanında kongrelerimizi yaptık. Son haftalara girdik sanırım Kocaeli’de de son kongre Gebze kongresi olarak gerçekleşiyor. Yakında da il başkanlarımızı, kadın kolları başkanımızı seçeceğiz. Bakın iktidar partisine onlar seçim yapmıyor, onlar başkan atıyor. İl Başkanı atanıyor, İl Başkanı İlçe Başkanını atıyor, tek adamlık rejimi partiye tamamen nüfus etmiş durumda, biz hiçbir zaman tek sesin egemen olduğu bir parti olmadık. Farklılıklarımıza saygı duyarak, farklılıklarımızla var olacağız. İktidarı kazanmak zorundayız. Millet ittifakı çatısı altında mücadele eden herkese kucak açacağız. Parlamenter demokrasiye döneceğimiz günler yakın. Yeter ki bizler kimsenin yatağa aç girmediği, toplumsal barışın sağlandığı bir ülke için mücadele edelim." dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar