CHP’de Kocaeli’nin yükselişi!
Reklam

CHP’de Kocaeli’nin yükselişi!

CHP’de son dönemlerde Kocaeli siyaseti etkini iyiden iyiye hissettirdi.

CHP’de Kocaeli’nin yükselişi!

CHP’de son dönemlerde Kocaeli siyaseti etkini iyiden iyiye hissettirdi.

CHP’de Kocaeli’nin yükselişi!
27 Temmuz 2020 - 16:50

CHP’de son dönemlerde Kocaeli siyaseti etkini iyiden iyiye hissettirdi. Kocaeli bir dönem sosyal demokratların adeta kalesi gibiydi. 1989 yılında yerel seçimlerde SHP rüzgarıyla sosyal demokratların kalesi gelen Kocaeli’de, uzun yıllar İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sefa Sirmen’in de etkisiyle sosyal demokratlar ön plana çıkıyordu. Ancak AK Parti’nin siyaset sahnesine çıkışıyla beraber bu sosyal demokrat hakimiyeti zamanla etkisini yitirdi. 2002 yılında yapılan yerel seçimlerde ilimizden 6 vekil çıkaran ve en yüksek oyu alan AK Parti böylelikle kaleyi ele geçirmiş, 2004 yerel seçimleriyle beraber 16 yıldır Belediye seçimlerinde AK Parti’nin mutlak zaferi ortaya çıkmıştı.

ÖNEMİN GÖSTERGESİ: BAŞKANVEKİLLİĞİ

Yaklaşık 18 yıldır Kocaeli’de gücü elinde bulunduran AK Parti’den kaleyi geri almak için CHP’nin amansız bir mücadelesi var. Son yerel seçimlerde Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit Belediyesini kazanmasıyla beraber en azından AK Parti’nin 13-0 zaferlik fire verdiren CHP, Genel merkez düzeyinde kente özel veriyor. Bir zamanlar sosyal demokratların kalesi olan Kocaeli için özel bir çalışma yapan Ana Muhalefet Partisi, artık kenti gözüme kestirmiş vaziyette. CHP, Türk sanayinin başkenti olan ilimize verdiği göstermek için Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı yıllardır içerisinde yer aldığı Parti Meclisi’nden önce Grup Başkanvekilliği ’ne yükseltti, ardından Meclis Başkanlık divanında TBMM Başkanvekili olarak onurlandırdı.

HAYDAR AKAR’DAN SONRA SIRA TAHSİN TARHAN’DA

Haydar Akar’ın yükselişinin ardından Kocaeli’ye verilen görevler Tahsin Tarhan ile devam etti. Parti Meclisi’ne aday olmayan Akar’ın yerine, hafta sonu yapılan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi için Tahsin Tarhan anahtar listede aday gösterildi. 627 oy alan Tarhan, Kocaeli’nin PM’deki yeni ismi oldu. 24 Haziran 2018’de yapılan Genel seçimlerde milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet de, yerel yönetimlere verilen önemin göstergesi olarak İzmit Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmişti. Bu tablo önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Kocaeli için daha etkili çalışma yapacağının göstergesi olarak yorumlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar