Ceyhan’dan Chp’li vekillere sert tepki

Ceyhan'dan Chp'li vekillere sert tepki

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan CHP’li 15 vekilin İYİ Parti’ye geçmesini eleştirdi.

Ceyhan'dan Chp'li vekillere sert tepki

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan CHP’li 15 vekilin İYİ Parti’ye geçmesini eleştirdi.

Ceyhan'dan Chp'li vekillere sert tepki
23 Nisan 2018 - 13:57

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan haftalık olağan basın açıklamasında dün yaşanan CHP’li vekillerin İYİ Parti’ye geçmesini eleştirdi. Ceyhan 15 vekilin arasında Kocaeli milletvekilinin Fatma Kaplan Hürriyetin bulunmasıyla ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “İnsan Hürriyeti’ni kiralar mı?” ifadelerini kullandı. 

  AK PARTİ’NİN EN KURUMSAL TEŞKİLATIYIZ 

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan toplantı başında 23 Nisan’ı kutlarken, parti içi eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi meclisimizin 93’üncü yıl dönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı kutluyorum. Kocaeli Teşkilatları ciddi bir eğitim programı yaptı.  Bu eğitim çalışmamızı 6 oturum olarak planlamamıza rağmen seçim ortada yoktu. Seçim kararı alınınca eğitim çalışmamızın erken seçim olsa bile Türkiye’nin en başarılı ve kurumsal partisi olarak eğitim çalışmamızın sadece 5 Mayıs’ta yapmaya planladığımız çalışmayı hafta sonuna ekleyerek 12 ilçe eğitiminin gerçekleştirdik. Yaklaşık 2849 kişiyi davet ettik, 2614 arkadaşımız bizzat eğitime geldi. Hepsine teşekkür ediyorum. Kocaeli teşkilatları olarak seçime ne kadar hazır olduğumuzu gördük, böyle bir teşkilatın il başkanı olmaktan guru duyuyorum. Bir seçime gidiyoruz herkes planlama yapıyor. AK Parti teşkilatı hiçbir eksiklik olmadan organizasyonda eksiklik çekimden bunu yapıyorsa bu teşkilatı alkışlamak gerekir.  AK Parti seçime en hazır partidir” şeklinde konuştu.  

 BURASI CHP DEĞİL

Ceyhan daha sonrasında seçim dönemini değerlendirirken, “Artık yavaş yavaş YSK’nın yol haritası belli oldu. Perşembe günü memur ve siyasi parti mensupları için son gün. Özellikle Başvuru komisyonu ve SKM başkanlığı gibi konularda nihai kararları alacağız. Geçen hafta milletvekili aday adaylarının başvurularını alacak komisyonu tayin ettik.  Bütün aday adaylarımıza herkese eşit yaklaşacak ve aynı yakınlığı gösterecekler. Aday adaylarının sürecini bu komisyon üstlenecek.

Bürokrasiden her partiye başvuru olacaktır. Biz AK Parti olarak AK Parti misyonun almış bize yük olacak değil omuz verecek olan başvuruları alacağız. Kademe Başkanlarımızın istifaları ile ilgili süreçte Genel Merkezimiz daha bir yol haritası ortaya koymadı. Genel Başkanımızın almış aldığı karar ne ise Kocaeli teşkilatları buna uyacaktır. Genel Merkezimiz prensipleri açıklamadan, bizim il başkanı olarak şöyle yapın demek olmaz. Burası CHP değil, burada herkesin kafasına göre Cumhurbaşkanı olacağı parti hiç değil” şeklinde konuştu.  

 CHP SEÇMENİ BUNUN HESABINI SORMALI 

Son olarak CHP-İYİ parti ittifakını değerlendiren Ceyhan, “Dün gerçekleşen ilimizdeki siyasi yelpazeyi de ilgilendiren CHP’den 15 vekilin İYİ Parti’ye geçmesi ile sıcak ortam oluştu. Genel Merkezimin yaptığı açıklamanın hepsine katılıyoruz. Dün fotoğrafı gördük. 15 tane CHP vekili ‘İPE’ dizilmişler. Siyasetin geçmişinde her zaman kara leke olarak güneş motifini görmek lazım. Atatürk’ün partisi olarak belirtilen CHP’de Gazisi gitmiş, Mustafa gitmiş, Atatürk gitmiş bir tek Kemal kalmış.

 Bir partinin başka bir partiye vekilini kiralaması hatta berdel olarak vermesi çok yanlıştır. Bunu CHP seçmeni değerlendirmeli. Ben yüzlerine bakıyorum. CHP’li vekillerin mutlu bir yüzü yok. Bu vekillerden biri de Kocaeli vekili. Yüzünü öne eğmiş. Nasıl böyle bir şey oldu diye kabullenememektedir. Ey Kılıçdaroğlu insan Hürriyetini kiralar mı? Kiralık vekil vasfını üstlerinden atamayacaklardır. Akşam Fatma Kaplan’ın arabasını gördük. Plaka CHP karşılayan İP partisi. CHP seçmeni bunları sandıkta net şekilde soracaktır. Türk siyaseti hayatında kiralık vekil kavramını CHP Türk siyasetine soktu.  Artık bunların adı abidik gubidik ittifaktır” dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı