’Çayırova’da ki hesaplar başka’

'Çayırova'da ki hesaplar başka'

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 31 Mart seçimlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Eryarsoy, “Kocaeli’nin tamamında AK Parti iktidarı devam eder” dedi.

'Çayırova'da ki hesaplar başka'

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 31 Mart seçimlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Eryarsoy, “Kocaeli’nin tamamında AK Parti iktidarı devam eder” dedi.

'Çayırova'da ki hesaplar başka'
16 Ekim 2018 - 09:30

KULİS HABER / Eryarsoy, “bugün seçim olsa AK Parti Kocaeli’de hiçbir yerde sorun yaşamıyor. Elimizdeki veriler ve anketler bunu gösteriyor” dedi. Aday belirleme sürecinin yoğun geçtiğini ve bunun normal olduğunu belirten Eryarsoy, “Kocaeli’de 12 İlçe ve Büyükşehir’de seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan, adayın bir anlamda başkan olarak görüldüğü bir partide aday olma yarışı elbette ki yoğun olacaktır” dedi.

KASIM’DA SÜREÇ BAŞLAR
Caner Pesen ve Ahmet Oğuz ile seçim sürecini değerlendiren Eryarsoy, seçim takvimine ilişkin şunları söyledi; “Ekim sonu ve Kasım başı gibi adaylık takvimi işler. Genel Merkezimizin belirlediği bir takım prensipler var. Seçim süreci bu prensipler dahilinde olacak. Yolumuza devam edeceğimiz belediye başkanımızın karşısına aday çıkmasını doğru bulmuyoruz. Bu durumda Genel Merkezin önünde ancak alınmış kesin bir karar yok”

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
Kocaeli’de mevcut belediye başkanları içinde ciddi bir değişim olacağı yönündeki beklentilerle ilgili olarak da konuşan Eryarsoy, “bizim partimizde değişim her zaman olmuştur, 31 Mart seçimlerde mutlaka olacaktır. Değişim yenilenme adına da gereklidir. Ancak, önümüzdeki seçimlerde şu kadar belediye başkanı değişir, bu kadarı kalır gibi bir sayı telaffuz etmek mümkün değil. Genel Merkezimiz yaptığı anketler, belediye başkanlarının performans değerlendirmesi kriterleri göz önünde bulundurarak, seçimlerde en yüksek oyu alacağımız adaylarla yola çıkacaktır” dedi.

TEŞKİLATLARDAN ADAYLAR ÇIKMASI
Yerel seçimler nedeni ile teşkilatlardan çok sayıda istifaların olacağı ve bu durumun partiyi nasıl etkileyeceği yönündeki sorumuzu yanıtlayan Eryarsoy; “Belediye Başkan adaylıkları ile birlikte meclis üyelikleri içinde çok sayıda arkadaşımızın istifa ederek, aday adayı olması gayet normaldir. Ancak, ben kesinlikle teşkilatlarımızı sıkıntıya sokacak sayıda istifanın olmayacağını, istifa edecek arkadaşlarımızın da yerini dolduracak donanımda çok sayıda arkadaşımızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü, biz sadece seçemlere sayılı günler kalan bir parti değiliz. Bizim için bir seçim bittiği gün, önümüzdeki seçimlerle ilgili çalışma süreci başlar. Böyle olduğu içinde sürekli dinamik ve seçime hazır kadrolarımız var. Partimize uzun yıllardır hizmet eden arkadaşlarımızın, hizmet noktasında başka alanları seçmesi gayet normaldir. Ben Teşkilatlardan gelen bir İl Başkanı olarak, içimizden belediye başkan adayları çıkmasından memnun olurum” dedi.

 ÇALIŞMA MUTLAKA YAPILIYORDUR
 Eryarsoy, AK Parti’nin aday adaylığı konusunda partililerine uyguladığı sınırlamaya ilişkinse şunları söyledi; “Bizim parti olarak her seçimle ilgili belirlediğimiz bir takvim vardır ve her seçimde de o seçime özgü prensip kararlarımız vardır. Şuan için seçim takvimi açıklanmadı ve aday adaylıkları ile ilgili kriterler kesinleşmedi. Ama bu demek değil ki, aday adaylıkları ile ilgili çalışma yapılmıyor. Bu partide kendisini ehliyet sahibi gören bir çok arkadaşımız adaylıkla ilgili mutlaka çalışma yapıyordur. Ancak, bu çalışmalar kamuoyu önünde yapılmıyor, buda gayet normaldir”

KOCAELİ’NİN TAMAMINI ALIRIZ
 31 Mart seçimlerinde AK Parti kadrolarının yola devam edeceğini ifade eden Eryarsoy, “Kocaeli’nin tamamında seçimi AK Parti kazanacaktır. Bunu ben değil elimizdeki veriler gösteriyor. Seçim kaygımız yok. Bizim Kocaeli’de ki öncelikli hedefimiz oylarımızı arttırmak. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ÇAYIROVA’NIN CEHRESİ DEĞİŞTİ
Gündeme dairde değerlendirme yapan Eryarsoy, Çayırova Belediye Meclisi’nde yaşanan gelişmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Çayırova Belediyesi Meclis oturumu öncesinde partimiz grup kararı alır. Grup kararında da mevcut maddenin geçmesi kararlaştırılmıştır. Mecliste yaşananlar henüz bezim önümüze gelmedi ama yapılanı tasvip etmediğimizi söylemeliyim. Biz Çayırova Belediyemizin ürettiği hizmetlerden memnunuz. Çayırova’nın cehresini değiştiren yatırımlar ve hizmetler olmuştur’’.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Darıca’da e-spor kayıtları başladı
Darıca’da e-spor kayıtları başladı
Büyükgöz Huzurevinde Nikah Kıydı
Büyükgöz Huzurevinde Nikah Kıydı