Büyükakın,"Ben, bir söz verdim mi...

Büyükakın,"Ben, bir söz verdim mi tutarım"

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Oda üyelerinin taleplerini dinleyen Büyükakın, “Ben tutacağım sözü veririm, tutamayacağım sözü vermem, gökkubbeyi vaad etmem, buna alışın” dedi.

Büyükakın,"Ben, bir söz verdim mi tutarım"

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Oda üyelerinin taleplerini dinleyen Büyükakın, “Ben tutacağım sözü veririm, tutamayacağım sözü vermem, gökkubbeyi vaad etmem, buna alışın” dedi.

Büyükakın,"Ben, bir söz verdim mi tutarım"
26 Aralık 2018 - 16:49

Birlik Başkanı Kadir Durmuş, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Faruk Demir, birliğin yönetim kurulu üyeleri, bağlı oda başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda Kocaeli’nin sorunları ele alındı. Ziyarette ilk olarak konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, yerel yönetimlerle iç içe çalıştıklarını belirterek, “Öncelikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tahir Büyükakın’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Biz çalışmalarımızı yerel yönetim birimleri ile iç içe çalışarak yürütmekteyiz. Cenabı Allah yardımcıları olsun” sözlerini kullandı.

BABAM TERZİYDİ ESNAFIN HALİNİ BİLİRİM

Kısa bir aradan sonra Kocaeli’ye döndüğünü, Bilecik’te Valilik yaptığı dönemde de sık sık uğradığını aktaran Büyükakın, “50 yıllık hayatımın sadece 5 yılını Kocaeli dışında geçirdim. Üniversite ve Valilik dönemin haricinde hep buradaydım. Babam terziydi, pantolon dikmeyi, klaba yapmayı bilirdim, esnaf babanın bir çocuğu olarak esnafın derdini bilirim. Esnafın halini bilirim" şeklinde konuştu.

DESTEK VERMEYE ÇALIŞIR ÇÖZÜM ÜRETİRİZ

Sorunları konuşarak halletmeyi prensip olarak uyguladığını aktaran Büyükakın, “Gebze esnafıyla, diğer esnaflarımızla sorunları masaya koyduk ve çözdük. Esnafın meselelerine uzaktan bakan biri değiliz. Bürokratlık yaptığımızda da böyleydi. Önümüzdeki süreçte de yine aynısı olur. Meselelerinizi masaya yatırır, çözüm üretmeye çalışırız. Meseleleriniz belediyeye ait olmasa bile size destek vermeye çalışır ve bir çözüm üretiriz” diye konuştu.



İYİ KOORDİNE OLMAMIZA BAĞLIDIR

Büyükakın sözlerinin devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız da zaman zaman işadamlarını alıp uçağa bindirip ülkelere götürüp sorunlarını çözmeye çalışıyor. Yerel ölçekte büyükşehir belediye başkanının buradaki refahı büyütmek için uğraşması, liderlik etmesi gerekiyor. Biz bir bardak suyu paylaşmak için uğraşmak yerine, o suyu arttırmayı, refahı arttırmayı tercih ediyoruz. Bu da bizim iyi koordine olmamıza bağlıdır” dedi.

ÇÖZÜLMEZSE BAŞKA BİR YOL BULURUZ

Bilecik’te Valilik yaparken ekmek fiyatları ile ilgili sorunları konuşmak için bütün esnafı çağırdığını, irsaliyelere kadar baktığını ve fiyatları birlikte belirlediklerini anlatan Büyükakın, “Size klasik popülist politikacı kimliğiyle gelmeyeceğim, onların yaptığı gibi gökkubbeyi vaad etmem. Ama size bir sıkıntınız olduğunuzda, işimi gücümü bırakıp bunun peşine düşeceğimi söyleyebilirim. Çözülürse çözülür, çözülmezse başka bir yol buluruz” şeklinde konuştu.

GÖKKUBBEYİ VAAD ETMEM BUNA ALIŞIN

Büyükakın sözlerini, “Önemli olan esnafın evine ekmek götürmesidir. Vatandaşın ve esnafın mağdur olmayacağı çözümler için uğraşacağız” şeklinde sürdürdü. Kadir Durmuş’un esnaf kooperatif olarak bazı isteklerinin olduğunu söylemesi üzerine Büyükakın, “Onları başkan olduktan sonra isteyin” demesi gülüşmelere yol açtı. Esnaf odası temsilcileri, “Zaten başkan olacaksınız, sıkıntı yok” demesi üzerine Büyükakın, “Ben bir söz verdim mi tutarım, tutamayacağım sözü vermem, verdiğim sözü de tutarım. Ben gökkubbeyi vaad etmem, buna alışın” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güzide Kreşte Anneler Günü Özel Etkinliği
Güzide Kreşte Anneler Günü Özel Etkinliği
Büyükakın: Amatör spor kulüplerimize destek olmak için buradayız
Büyükakın: Amatör spor kulüplerimize destek olmak için...