Bülent Işık‘tan Ardaha’nın kurtuluş...

Bülent Işık‘tan Ardaha’nın kurtuluş yıldönümü açıklaması!

Bülent Işık‘tan Ardaha’nın kurtuluş yıldönümü açıklaması!

Bülent Işık‘tan Ardaha’nın kurtuluş yıldönümü açıklaması!
22 Şubat 2022 - 22:39

Darıca Ardahan İl Derneği Başkanı Bülent Işık, Serhat ili Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ardahan’ın, 1. Dünya savaşı sonrasında işgal edilmesinin ardından başlatılan milli kurtuluş mücadesindeki önemine dikkat çeken Darıca Ardahan İl Dernek Başkanı Bülent Işık “ Kurtuluş mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin temellerinin atıldığı 1. Ve 2. Ardahan kongreleri Türk ordularının tarihe altın harflerle yazılan zaferinin ilk adımlarıdır.”dedi.

Bu yıl ilk defa Darıca'da Ardahan Tanıtım Günleri düzenleyen Darıca Ardahan Derneği'nın Başkanlığını yapan Bülent Işık, açıklamasında ''Ardahan'ı tanıtmak ve gereken dikkati çekmek için elimizden geleni yapmaya devem edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle yaptığı açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi:

“Yüzbaşı Osman komutasında Ardahan’a giren Türk ordularının alsancağımızı göklere çekmesinin üzerinden 101 yıl geçmiş. Tam bir asır evvel düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bu günde Ardahan ve Ardahanlıların gelecek yüz yılını inşa etmek için çalışmak zorundayız. Çok verimli topraklara sahip Ardahan’da tarım ve hayvancılığın ciddi ve akılcı çözümlerle desteklenmesi gerekir. Medeniyetin sembolü ve Ardahan’ın ekonomisinin kalkındırılması için çok önemli bir adım olacağına inandığımız Doğu Ekspresi’nin son durağının Ardahan olması talebimizi bu vesile ile yineliyoruz.

Yılın 7 ayı kar altında bulunan ve Türkiye’nin en çok göç veren ili durumundaki Ardahan ilimizin bir cazibe merkezi haline gelmesi için ekonomisinin güçlendirilmesi gerekir. Daha geçen yıl kirlenmiş siyasetin ortaya koyduğu tablo ile Ardahan belediyemizin bir cenaze aracının dahi olmadığını üzülerek öğrenmiştik. Ardahan, milli mücadelede gösterdiği gayret ile aziz milletimize cesaret vermiş kurtuluş ateşinin yakıldığı serhat ilidir. Tabi güzellikleri ile Çıldır Gölü ile kış turizminin teşvik edilmesi gereken ilimizin gelecek yüzyıla daha güçlü girmesi için atılacak adımlara biz Darıca Ardahanlılar Derneği olarak destek vermeye hazırız.

Hep birlikte Ardahan valimizin önderliğinde tüm kesimlerin temsil edildiği, sivil toplum örgütlerinin temsil edildiği bir ARDAHANÇALIŞTAYIyapılara ilimizin artık kronikleşen sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılmalıdır.

Ardahan, kent ekonomisi, şehir planlaması, kültürel ve sosyal alanlarda bir kurtuluş reçetesine ihtiyaç duymaktadır. Bu reçeteyi bizler yazmalıyız.

Bir asır evvel düşmanın arkasına bakmadan geri dönmemek üzere kaçtığı Ardahan’ımızın kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. 101 yıllık bu gururu tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. ”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı