Bölgede lastiğin satış ve servisinin merkezi!

Bölgede lastiğin satış ve servisinin merkezi!

Bölgede lastik denilince akla ilk gelen firma olan Altınlas Lastik hakkında merak edilen tüm cevaplar bu röportajda…

Bölgede lastiğin satış ve servisinin merkezi!

Bölgede lastik denilince akla ilk gelen firma olan Altınlas Lastik hakkında merak edilen tüm cevaplar bu röportajda…

Bölgede lastiğin satış ve servisinin merkezi!
22 Şubat 2017 - 09:04

Altınlas Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Altıntaş, sektörü ve başarılarını Kulis Dergisi’ne anlattı. 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini söyleyen Altıntaş, rakiplerine göre her zaman farklı olduğunu ve kaliteli hizmet sunduğu için tercih sebebi olduklarını belirtti.


İşte Gökhan Altıntaş ile yapılan o özel röportajın ayrıntıları;
Altınlas Lastik’ten bahseder misiniz? Neler yapıyorsunuz, ne tür hizmetler veriyorsunuz?

2001 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra aile şirketlerimizden biri olan Altınlas Lastik’te çalışmaya başladım. Sektörde 16 yıllık bir geçmişe sahibim. Altınlas Lastik olarak her zaman sektörde olmayanları yapmaya çalıştık. Ben hangi işi yaparsam yapayım o iş de ilkleri yapmaya çalışırım. Gerek bayisi olduğum Lassa ve Bridgestone, gerekse diğer servis hizmetlerinde rakiplerime göre her zaman önde oldum. Bölgede ağırlıklı olarak ticari grup ve tüketici grup dediğimiz iki grupta çalışıyoruz. Ticari grupta lojistik firmalarına ve maden ocaklarına özel hizmetler ve çözüm ortaklıkları sunuyoruz. Tüketici grubu dediğimizde Jeep ve binek araçlara hizmet veriyoruz. Yaklaşık 5 yıldan bu yana da merkezi İzmit’te olan İSB Lastik adıyla kaplama alanında 4 ortak olarak çalışıyoruz. Orada da yine lojistik sektöründe ve maden sektöründe, iş makinesi lastiklerinde lastik kaplama hizmeti veriyoruz. Yine dünya markalarından olan Bandag ile birlikte çalışıyoruz.
Kaç tane şubeniz var?
Biz bir aile şirketiyiz. Şirketin başında Yönetim Kurulu Başkanı olarak babam Davut Altıntaş var. Şirketimizi babam, kardeşlerim Hakan ve Bedirhan Altıntaş ile birlikte yönetiyoruz. Şuanda 2 şubemiz var. Yakında Gebze merkezde yeni bir şube daha açacağız. Toplamda 3 şube ile hizmet vermeye devam edeceğiz


Lastik kaplama işine girme sebebiniz nedir? 
Sonuçta buda bu işin tamamlayıcı bir unsuru. Yani şöyle bir şey söyleyeyim; Bu gün bir lastiğin fiyatı bin 200, bin 300 TL civarında. Kaplamanın fiyatı ise 600 TL, kaplamayla yeni lastik kilometresi aynı gidiyor, dolayısıyla müşteri kaplama yaptırmak istiyor. Müşteri maliyetlerini aşağıya çekmek adına kaplama işine girdik. Bu tesisimiz Türkiye’de ilk 5’in içinde olan bir tesis, büyüklük olarak, yenilik olarak çok önde bir tesisimiz var. Çalıştığımız Bandag markası dünyada kaplamanın lideridir. Brisa da onun Türkiye’deki sahibidir. Dolayısıyla bizde onunla birlikte yürüyoruz. Diğer lojistik firmalarında ki en büyük artımız bizim servis hizmetlerimizdir. Filonun yerine gidip araçların ön düzen ayarlarını yapabiliyoruz. Bu şekilde hem lastiğinin erken bitmesini engelliyoruz, hem de yakıt sarfiyatını aşağıya çekiyoruz. Firmaların yakıttan sonra ki en büyük maliyetlerinden biri lastik maliyetleridir. 


Lojistik sektöründe lastiğin önemi nedir?
Lastik olmadan araçlar kullanılamayacağına göre lastik her sektör için büyük önem arz eder. Her şeyin ucuzu var ama bu işte kalite önemlidir, bizim ürünümüzde kalitelidir. Baktığınız zaman dünya sıralamalarında dünyada en çok satış hacmine sahip olan işletme Bridgestone’dur. Dolayısıyla filo sahibi, lojistik firmaları sahipleri kilometreyi fazla yapmak ister. Yani bir lastikle 50 bin kilometre de yapabilirsin, 150 bin kilometre de yapabilirsin. Ucuz lastikte isteyebiliyorlar günü kurtarmak için, fakat büyük firmalar hiçbir zaman ucuz lastik kullanmazlar. 


Kaplamada ki kriterler nelerdir? 
Kaplamada birçok marka var, merdiven altı kaplamalarda var. Mesela biz lastiğin tanesini 400 liraya kaplarken 320, 330 liraya da kaplatabiliyorsunuz. Hal böyle olunca ne oluyor; kalitesizlik, ucuzluk baş gösteriyor. Kendi sahasında başarılı olmuş iş adamlarının tercihleri genelde kaliteli mal, kaliteli iş oluyor ki bir daha para ve zaman kaybetmesin. Bu çok denenmiştir. Ucuz mal al 6 ay sonra tekrar almak zorunda kal. Ya da gel kaliteli mal al, uzun süre kullan. Bu her zaman böyle kaliteli mal, ucuz olmaz.  


Kaplamada bu kaç cm olması gerekiyor? 

Bunlar değişkenlik arz ediyor. Şimdi kullanılan yerlerde 16 milim, 17 milim diş derinliği olabilir. 27 milim diş derinliği de olabilir. Bu tamamen tercih, diş derinliği lastiğin iyi olduğu anlamına gelmez. Diş derinliğinin çok olması lastiğin ısınmasına sebep olur, çok ısındığı zamanda lastiğe zarar verir. Diş derinliğinin fazla olması genelde maden sahalarında lastik çok ısınmadan kullanılan yerlerde tercih edilir. 


Dilovası’nın lojistik merkezi olduğunu düşünüyor musunuz?
Evet, bu bölge lojistiğin merkezi Dilovası’dır. Ama bana göre gidilecek çok daha fazla yer var. Çünkü lojistik firmaları çokta dağınık bir yapıya sahip. Lojistik firmalarının da yeterli derecede profesyonelleştiğini düşünmüyorum. Çünkü günü kurtarmanın hesabını yapan birçok filo var. Dolayısıyla ucuz lastik kalitesiz lastikte tercih edebiliyorlar.


Altınlas Lastiğin hedeflerinden bahseder misiniz? 
Altınlas olarak ilerleyen yıllarda yani 2018, 2019’da daha farklı yenilikler, bölgemize ve filo sahiplerine daha iyi hizmetler sunabilmek adına değişik projelerim var. Nasipse de Gebze merkezde binek tüketici gurubuna ait bir lastik satış servisi açacağım. Onun üzerine çalışmalarımız devam ediyor. İki kardeşim ve babamla birlikte özverili bir şekilde çalışıyoruz.


Rakiplerinizle aranızda ki fark nedir? 
Benim en büyük özelliğim şu; ben hep yenilik yapmaya çalışırım. Farklı şeylerle müşterilerin önüne gitmeye çalışırım. Yoksa vatandaş lastiği her yerden alabilir. Ben farklı bir değer katabiliyorsam orada hep olurum.  Fiyatta karşılaştırıldığın zaman muhakkak senden daha uygunu çıkacaktır, belki zararına verecektir. Biz firmaya değer katıyorsak, hizmet kalitesiyle bunu yapabiliyorsak, mesela 7 gün 24 saat hizmet verebiliyorsak, aklınıza gelebilecek en büyük lastiği gidip sökme, takma hizmetini verebiliyorsak müşteri tabi bizi tercih eder. 
Sizde akü satışı da var değil mi?
Evet, aküde satıyoruz, Jant hizmetimizde, servis hizmetimizde var. Forklift akü, servis hizmeti ve satışımızda var.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı