Bilinçli Gıda Tüketimi ’ne dikkat çektiler
Reklam

Bilinçli Gıda Tüketimi ’ne dikkat çektiler

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği, 16 Ekim Dünya Gıda Günü çerçevesinde halkı bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirmek için Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda stant açtı.

Bilinçli Gıda Tüketimi ’ne dikkat çektiler

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği, 16 Ekim Dünya Gıda Günü çerçevesinde halkı bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirmek için Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda stant açtı.

Bilinçli Gıda Tüketimi ’ne dikkat çektiler
23 Ekim 2018 - 08:51

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği 16 Ekim Dünya Gıda Günü çerçevesinde halkı bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirmek için geçtiğimiz gün Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda stant açtı. Gıda Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan Bilinçli Gıda Tüketimi broşürleri dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi gösterdiği etkinlikle ilgili olarak açıklama yapan Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Olkun Kopal, “Her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim’de Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır. Aslında bir kutlamadan ziyade dünyada yaşanan açlığa dikkat çekmek amaçlanmıştır, Dünya Gıda Günü’yle.

GIDA TERÖRÜ KATLANARAK ARTTI

Bu yüzden de her yıl farklı bir temayla kutlanan Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması “Sıfır Açlık” olarak açıklanmıştır. Ancak ne yazık ki açlığı önleme konusunda ciddi bir başarıdan söz edemiyoruz. Ülkemizde Et Balık Kurumu, Süt Endüstrisi Kurumu, Türkiye Şeker Fabrikaları özelleştirilerek kapatılmıştır. Bu durum gıda fiyatlarındaki kamu denetimini-dengelemesini ortadan kaldırmıştır. Ülkemizde gıda fiyatlarının her geçen gün artması, üreticimizin üretemez duruma gelmesi gıda ve tarımda dışa bağımlılıktan kaynaklanmaktadır. Ülkemizde gıda güvenliği ve gıda terörü de geçen yıldan bu yana katlanarak artmıştır.

GIDA MÜHENDİSİ İSTİHDAMI YETERSİZ

Tarım Bakanlığında gıda mühendisi istihdamının yetersiz olması, gıda denetimlerinin yeterli ve etkin olarak yapılamaması sonucunu doğurmaktadır. Bu durum gıda zehirlenmeleri, tağşişlerin önünü açmakta, halkın güvenli gıdaya erişimini güçleştirmektedir. Yazılı ve görsel basında gıda hakkında uzman olmayan kişi ve kurumlarca toplumda infiale yol açacak haberler yayılmaktadır. Ambalajlı işlenmiş gıdaların sağlığa zararlı olduğu iddia edilerek halkımız ‘doğal’ ürün adı altında kaynağını bilmediği ürünlere yönlendirilmektedir. Başta çocuklar olmak üzere tüm insanların güvenli, sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşabileceği günler dileğiyle Dünya Gıda Günü kutlu olsun.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ