Başkan değişti, Proje çöpe gitti!

Başkan değişti, Proje çöpe gitti!

Çayırova’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi, son günlerde tartışmaların odak noktası oldu.

Başkan değişti, Proje çöpe gitti!

Çayırova’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi, son günlerde tartışmaların odak noktası oldu.

Başkan değişti, Proje çöpe gitti!
02 Aralık 2020 - 12:50

Geçtiğimiz hafta Başkan Bünyamin Çiftçi’nin müjdesini verdiği hastane dün de Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Muhalefetin 3 yıldır hastane yapılmadığı için eleştirdiği bu konuda Çiftçi ise bir önceki dönem ortada proje olmadığını sadece yer tespitinin yapıldığını ileri sürdü. Ancak gazetemizin yaptığı araştırmalar, gerçeğin hiç de böyle olmadığını ortaya koydu. Çünkü Demirci döneminde projesi yapılan hastane, Sağlık Bakanlığı 2019 yatırım planına alınmış ve 16 Nisan 2019’da ihale yapılacağı duyurulmuştu. 

İKTİDAR DEĞİŞMEDİ, BAŞKAN DEĞİŞTİ, PROJE DEĞİŞTİ

Çayırova eski belediye Başkanı Şevki Demirci’nin görev süresinde en önem verdiği projelerin başında Devlet Hastanesi geliyordu. İlçeye hastane kazandırmak için eski Başbakan yardımcısı Fikri Işık ile birlikte yoğun  bir mesai harcayan Demirci, Şekerpınar’da 60 dönümlük alanı hastane yeri olarak tahsis etmiş, bölgeye dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ da gelerek inceleme de bulunmuştu. 2017 yılında hazırlanan billboardlarda hastane müjdesi verilmişti. Gazetemizin edindiği bilgilere göre eski Başkan Demirci yeri netleşen hastane için projeyi de hazırlatarak bağlantı yollarını da görev süresinde yaptırdı. Mevcut Başkan Bünyamin Çiftçi ortada proje olmadığını ifade etse de Demirci döneminde hazırlanan projenin İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildiği ortaya çıktı. 

ÇİFTÇİ NEDEN İNKAR EDİYOR?

Durum böyleyken Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin eski projeyi neden iptal edip, “Ortada proje yok” şeklinde ki beyanatları kafalarda soru işareti bıraktı. Hazırlanan projeyi iptal ederek, yeni yerde 20 dönüm alan üzerine 200 yataklı hastaneyi nasıl inşa edeceği merak edilen Çiftçi’nin, eski projeyi neden inkar ettiği merak ediliyor. Halbuki Demirci döneminde hazırlanan proje uygulamaya konulsaydı bugün kaba inşaat noktasında önemli bir noktaya gelinmişti. Kaybedilen zaman ise pandeminin etkisinin iyice hissedildiği bu dönemde Çayırovalıya kaybettirdi. 

PANDEMİ SAĞLIĞIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ

Bugün Hastane ve Sağlık yatırımları ülkemizin en büyük ihtiyacı konumunda. 1 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu ve 130 bin nüfuslu bir İlçe için hastane ihtiyacının elzem olduğunu daha iyi görüyoruz. Çayırovalılar ilçelerinde Devlet Hastanesi olmadığı için sağlık sorunları için halen daha Darıca Farabi ve Gebze Fatih’e akın ederken, mevcut hastaneler de Korona Virüs salgınından dolayı  yükü taşımakta zorlanıyor. Böyle bir süreçte Çayırova’da zaman kaybedilmeden yapılacak bir hastane ilçeye biraz olsun rahat nefes aldıracaktı. 

7a2a2ccb-706b-457b-8c86-23da23e55cf6.jpg61219fcc-3b28-4e11-a4ff-6394369376fe.jpga625b631-07a7-4b52-9510-f34c3bfc1b58.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükgöz Huzurevinde Nikah Kıydı
Büyükgöz Huzurevinde Nikah Kıydı
Bilgi evlerinde yaz okulu kayıtları başlıyor
Bilgi evlerinde yaz okulu kayıtları başlıyor