Bakan Işık: Bu şehre sıradan vali verilmedi

Bakan Işık: Bu şehre sıradan vali verilmedi

Vali Hüseyin Aksoy’a, Bakan Işık hoş geldin ve tebrik ziyaretinde bulundu. Kendisiyle çalışmaktan memnuniyet duyacağını belirten Bakan Işık, “Bu şehre bu güne kadar sıradan vali verilmedi. Çok isabetli bir atama olduğunu düşünüyorum” dedi

Bakan Işık: Bu şehre sıradan vali verilmedi

Vali Hüseyin Aksoy’a, Bakan Işık hoş geldin ve tebrik ziyaretinde bulundu. Kendisiyle çalışmaktan memnuniyet duyacağını belirten Bakan Işık, “Bu şehre bu güne kadar sıradan vali verilmedi. Çok isabetli bir atama olduğunu düşünüyorum” dedi

Bakan Işık: Bu şehre sıradan vali verilmedi
03 Temmuz 2017 - 14:55

“HERKESİN TAKDİR ETTİĞİ İSİMLER OLDU”

29 Haziran akşamı makamına geçip, görevine başlayan yeni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, hoş geldin ve tebrik ziyaretlerini kabul ediyor. Göreve başladığının hemen ertesi günü İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek brifing alan Vali Aksoy’u dün Valilik makamında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ziyaret etti. Bakan Işık’ı girişte karşılayan Vali Hüseyin Aksoy basın mensuplarına fotoğraf verdi. Sonrasında ikili, bakanlık ve valilik makamı adına birbirlerine hediye takdim etti. Hoş geldiniz diyerek söze başlayan Bakan Işık, “Kocaeli’nin bir diğer önemli özelliği de hiç bir hükümet bu şehre bu güne kadar sıradan vali vermedi. Bu şehre atanan tüm valilerimiz gerçekten bilgisiyle, tecrübesiyle, liyakatiyle hep öne çıkmış herkesin takdir ettiği isimler oldu” dedi.

 

“KOCAELİ’NE HİZMET ETMEK BAHTİYARLIKTIR”

Kocaeli içerisinde yaşamanın ayrıcalık olduğunu söyleyerek söze başlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Gerek insanıyla, gerek coğrafi konumuyla,  gerek sosyal dokusuyla, gerek ekonomik dinamikleriyle gerekse Allah’ın verdiği tabi güzellikleriyle bana kalırsa sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en müstesna şehirlerinden bir tanesi. Bu açıdan Kocaeli’ne hizmet etmek ayrı bir bahtiyarlıktır. Bazen bu şehirde yaşamanın adeta çok zor bir şey olduğunu ifade etmeye çalışanlar oluyor. Şunu çok net olarak ifade edeyim ki gerçekten bu şehir hem yaşamak için hem de insanına hizmet etmek için önemli bir şehir” açıklamasında bulundu.

 

19850669_10211906827200181_2088263553_o.jpg

 

“TÜRKİYE’NİN EN TECRÜBELİ VALİSİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Kocaeli’ne aynı özeni hükümetlerinde gösterdiğini belirten Bakan Işık, “Bu şehrin diğer önemli özelliği de hiç bir hükümet bu güne kadar bu şehre sıradan vali vermedi. Bu şehre atanan tüm valilerimiz gerçekten bilgisiyle, tecrübesiyle, liyakatiyle hep öne çıkmış herkesin takdir ettiği isimler oldu. Özellikle AK Parti döneminde de bu gelenek devam etti. Şehrimize pek çok vali bugüne kadar geldi hizmet etti. Hepsine şükran borcumuz var. Hüseyin Aksoy Bey de şuanda görevde en uzun süre kesintisiz valilik yapan bir arkadaşımız. Bu açıdan da şuanda Türkiye’nin en tecrübeli valisiyle bundan sonra çalışacağız. Bunun şehrimiz açısından bir şans olduğunu değerlendiriyorum. Şehrimize çok güzel hizmetler yapacağına inanıyorum” dedi.

 

“ÇOK İSABETLİ BİR ATAMA OLDU”

Sözlerine devam eden Bakan Işık, “Kocaeli çok dinamik, her yıl nüfusuna yaklaşık 40 bin ilave alan bir şehir. Böyle bir şehirde atalet olmaz eğer olur ise şehir geriye düşer. O yüzden hem dinamizm hem de tecrübe aynı anda bulunmalı Hüseyin Bey’de de bunlar mevcut. Çok isabetli bir atama olduğunu düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum” diyerek görev değişikliği yapan eski Kocaeli Valisi yeni Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na da yaklaşık 3 yıllık başarılı görev süresi için teşekkür ederek, Diyarbakır’daki yeni görevinde muvaffakiyet diledi. Bakan Işık, “Kocaeli’nin en önemli özelliklerinden birisi de uyumdur. Allah’a hamd olsun siyasetinde de uyum var. Bazıları her güzellikten rahatsız olduğu gibi bundan da rahatsız oluyorlar. Şunu belirtelim ki biz bu durumdan çok memnunuz” dedi.

 

“GÖREV YAPMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUM”

Ziyaretten oldukça memnun olan Vali Hüseyin Aksoy teşekkürlerini sunarak söze başladı. Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında geliyor. Böyle bir il de görev yapmaktan bende büyük onur duyuyorum. Burada sizlerin de destekleriyle Kocaeli’nde yapılan çalışmaları daha iyi bir noktaya taşıma adına büyük bir gayretle çalışacağız. Yönetişim anlamı içerisinde kentin bütün dinamikleriyle birlikte çalışmayı ortaya koymayı önümüzdeki süreçte gayret edeceğiz. Kocaeli önemli bir sanayi şehri Türkiye’nin sanayisinin başkenti diyebileceğimiz bir konumda ve bu sanayinin daha da iyi bir noktaya taşınması, eğitimde, sağlıkta, kültürde, turizmde ve birçok alanda çalışmaların ortaya konması bakımından da gayret içerisinde olacağız” diyerek nazik davranışı ve ilgisinden dolayı Bakan Işık’a tekrardan teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd