AK Parti Kocaeli’yi dizayn eden üç isim!

AK Parti Kocaeli'yi dizayn eden üç isim!

AK Parti Kocaeli’de derin bir çekişme içerisinde.

AK Parti Kocaeli'yi dizayn eden üç isim!

AK Parti Kocaeli’de derin bir çekişme içerisinde.

AK Parti Kocaeli'yi dizayn eden üç isim!
17 Temmuz 2020 - 08:26

AK Parti Kocaeli’de derin bir çekişme içerisinde. Kadın ve Gençlik Kolları’nın atanmasında sıkıntı yaşayan AK Parti Kocaeli Kocaeli’nin bu çekişme sürecinin baş rolünde ise İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Milletvekili ve MKYK Üyesi Emine Zeybek ve İl Teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı Halit Çokan var. Hatırlanacağı üzere eski İl başkanı Abdullah Eryarsoy’un istifası üzerine teşkilat uzun süre İl başkanı arayışına girmiş, yapılan uzun mülakatlar sonrasında “Toparlayıcı Ağabey” modeliyle eski Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş İl başkanı olarak atanmıştı. Göreve geldiği ilk günlerde bu misyonu başarıyla yerine getiren Ellibeş, daha sonra ise adeta gruplaşmaların içerisinde yer aldı.

TEŞKİLATI YENİDEN DİZAYN EDİYORLAR

AK Parti’de geçmiş yıllarda teşkilat içindeki sıkıtılar gün yüzüne çıkmaz, “Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışı hakim olurdu. Ancak son zamanlarda ise bu anlayış yerini tepki hareketlerine bıraktı. Bunun son örneğini ise Eski İzmit Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye meclis Üyesi Aykut Çağlayan’ın istifasında gördük. İstifa sonrası teşkilattan yüreklere su serpecek herhangi bir açıklamama yapılmaması, vefasızlık düşüncesini de akılara getirdi. Çağlayan’ın istifasında teşkilatın üç etkili ismi Mehmet Ellibeş, Emine Zeybek ve Halit Çokan’ın tutumlarının etkili olduğu öğrenildi. Çünkü “Ağabey”olarak gelen Mehmet Ellibeş bu vasfını yitirdi ve Emine Zeybek ile Halit Çokan’ın etkisinde kaldı. Teşkilatı kendilerine göre yeniden dizayn etmek isteyen bu üç isim, partiye emek veren insanları görmezden gelerek, yeni isimleri görevlere getirmek istiyor.

FİKRİ IŞIK VE EKİBİNİ TASFİYE OPERASYONU

Emine Zeybek’den aldığı destekle Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Halit Çokan’ın bu yetkisini sonuna kadar uygulamaya çalıştığı ve İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in de bu duruma ses çıkarmadığı ileri sürülüyor. Operasyonun temelinde ise son başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ekibinden gelenleri tasfiye etme süreci var. Bu nedenle Kadın ve Gençlik Kolları atamalarında sıkıntı yaşandığı iddia edildi. Kendilerine yakın olan isimleri bu üç ismin takındıkları bu tavır partinin emektarlarında tepkiye neden olurken, bakalım Kocaeli’deki bu sancı neleri beraberinde getirecek?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ