AK Parti, Gebze’yi neden erteliyor?
Reklam

AK Parti, Gebze’yi neden erteliyor?

Zeynel Oğuz yazıyor..

AK Parti, Gebze’yi neden erteliyor?

Zeynel Oğuz yazıyor..

AK Parti, Gebze’yi neden erteliyor?
14 Eylül 2017 - 18:36

Birçok vilayetten büyük, Kocaeli Büyükşehir’in de kaderini belirleyen önemli bir kent olduğumuzu biliyoruz. Gebze’nin her siyasi parti için özel bir konumda olduğunu, AK Parti içinse daha büyük anlam taşıdığını da biliyoruz. İlçe Başkanının belirlenmesinin de kolay olmayacağını düşünüyorduk.

Ama bu kadar erteleme, işin bu kadar uzaması hiçte hoş olmadı. 13 Eylül’de aday açıklansa dahi kongre öncesi 10 günlük bir zaman kalacaktı. Bu bile Gebze’yi yönetecek ekibi kurmak için yeterli zaman değildi. Şimdi kaldı 19 Eylül’e…

Neden adayın açıklanmadığı kafaları karıştıran, can sıkan, partilileri geren bir durum olmuştur. Görüşmeler başladığında Teşkilatlardan Sorumlu Mustafa Ataş’ın Cumhurbaşkanı ile toplantıya katılacak olması bir sebep olamaz. Gebze gibi önemli bir ilçe zaten masadaydı ve adayında isme aşağı-yukarı belliydi.

Şimdi mülakat falan deniyor da Köksal Tatoğlu, Mustafa Yıldıztekin ve Ufuk Ekinci isimlerine bire bir görüşmede neyi soracaksın da neyin cevabını alacaksın? Bu üç isimde partili, yıllardır teşkilatların içinde bırakın çaplarını, düşüncelerini, birikimlerini üç isminde AK Parti’de ayakkabı numaralarını, hangi yemeği sevdiklerini bile biliyor herkes…

Bu erteleme durumunun parti içinde ki ağababaların güç savaşı gibi de yorumlayabiliriz. Fikri Işık ve Zeki Aygün ilin, diğer vekillerin aynı isim üzerinde uzlaşmamış olması bölge koordinatörünün Genel Merkez’in uzlaşıyı bulamaması gibi nedenleri de göz önünde tutabiliriz ama sebep her ne ise Gebze’nin bu kadar uzatılması hiçte hoş olmamıştır. Bu durum partiye, partililere ve Gebze’ye zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Yukarıda filler tepişirken, aşağıda çimler ezilmesin. O çimler daha fazla ezilirse, yukarda tepinmek için fillerde kalmayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar