AK Parti’de aday adayı çok, ilk gün...

AK Parti’de aday adayı çok, ilk gün başvuran yok

AK Parti’de bugün başlayan 12 Kasım’a kadar sürecek aday adaylığı başvurusunun ilk gününde belediye başkanı ve meclis üyeliği için başvuru yapan çıkmadı.

AK Parti’de aday adayı çok, ilk gün başvuran yok

AK Parti’de bugün başlayan 12 Kasım’a kadar sürecek aday adaylığı başvurusunun ilk gününde belediye başkanı ve meclis üyeliği için başvuru yapan çıkmadı.

AK Parti’de aday adayı çok, ilk gün başvuran yok
06 Kasım 2018 - 08:48

Kocaeli Fuar Müdürü ve İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Kocaeli Şubesi Başkanı Feyzi Utaş, bugün saat 14.00’te Karamürsel İlçe Başkanlığına giderek, Karamürsel Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapacağını açıkladı. İl yönetiminden istifa edecek olan Ali Korkmaz da, 10 Kasım günü İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapacağını duyurmuştu.

TARİFELER DEĞİŞİK
Meclis üyeliği için başvurular İlçe Başkanlıklarına yapılacak. Nüfusu 200 binin üstünde olduğu için İzmit, Gebze ve Darıca’da Belediye Meclis üyeliği başvurusu yapacak aday adaylarından 3 bin TL ücret alınacak. Nüfusu 50 binin altında olduğu için Dilovası Belediye Meclis üyeliğine başvuru yapacaklardan da 1500 TL ücret alınacak. Nüfusu 50 bin ile 200 bin arasında olan ilçelerde belediye meclis üyeliği için başvurulardan 2 bin 500 TL alınacak.
AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 31 Mart 2019 yapılacak yerel seçimleri, bugün başlayan ve 12 Kasım’a kadar sürecek, aday adaylığı sürecinin ülkemize, milletimize, Kocaelimize ve partimize hayırlı olması dileğinde bulundu.

ERYARSOY’UN UYARILARI
Aday adaylarından parti politikaları dışında, söylemlerde bulunmamalarını isteyen, hiçbir aday adayının AK Parti’nin sadece kurumsal materyallerini yazılı, sözlü ve sosyal medyada kullanmaları uyarısında bulunan Eryarsoy, İlçe Başkanlarının görevleri başında olduğunu, Genel Merkezlerinden istifa edip etmeyecekleri konusunda şimdiye kadar bir bilgi gelmediğini açıkladı.

ADAY ADAYI OLMASI BEKLENENLER
Genel Merkezden izin çıkması halinde 7 ilçe başkanının, İl yönetiminden de 7 kişinin aday olmak için istifa etmeleri bekleniyor.
Aday adayı olması beklenen ilçe başkanları şunlar:
Hasan Ayaz (İzmit), Şener Söğüt (Körfez), Mustafa Kocaman (Kartepe), İbrahim Şirin (Derince), İdris Alp (Gölcük), Muzaffer Bıyık (Darıca) ve Erol Ölmez (Kandıra)
 İstifa edip aday aday olması beklenen İl yöneticileri; Ali Korkmaz, Engin Koyun, Adnan Turan, Yakup Karaaslan, Hacer Banu Çürüksulu, Samet Taşdelen, İdris Demir.

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMASI BEKLENENLER:
İZMİT: Zekeriya Özak, Mahmut Civelek, Ali Korkmaz, Şemsettin Ceyhan, Zeki Aygün, Sinan Üner, Fazile Özkurt, Hicran Bozkurt, Tahir Akman.
DARICA: Orhan Pala, Hakan Höbek, Murat Bayraktar, Zeynep Ilıcalı.
DİLOVASI: Halit Yaşar, Eşref Öner, Fevzi Polat, İsmail Ünal, Nihat Yıldırım, Ali İhsan Adıgüzel, Dr.Mahmut Karabulut, İlhan Yıldırım, Gülay Artut. ÇAYIROVA: Hacer Banu Çürüksulu, İdris Demir.
KARAMÜRSEL: Feyzi Utaş. GÖLCÜK: Necati Zorlu, Nihat Abiş, Ekrem Akyol, Berna Abiş, Samet Taşdelen.
BAŞİSKELE: Yasin Özlü, Şahin Talus, Ulvi Yılmaz
KANDIRA: Adnan Turan, Yakup Karaaslan, Ayhan Yalçın, Erhan Öztürk.
KARTEPE: Şükrü Karabalık, Orhan Sarısüleyman, Zeki Çıtlak, Zafer Arat, Murat Yıldız.
DERİNCE: Ednan Pala, Ahmet Ark, Rıza Yıldız, Suat Demir, Necdet Deniz, Hasan Malo ve Zeki Aygün.
GEBZE: Nail Çiler, Mehmet Ali Okur, Hasan Soba, Recep Kaya, Engin Güzel, Eyüp Ayar, Ufuk Ekinci, Yalçın Coştur, Mehtap Yılmazer, Hüseyin Kurt, İbrahim Pehlivan.
KÖRFEZ: Mehmet Irak, Ali Çakır, Alim Erdemir, Engin Koyun, Melek Çelik, Mehmet Aydın Mutlu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd