Ahmet Oğuz’dan 10 Ocak mesajı
Reklam

Ahmet Oğuz'dan 10 Ocak mesajı

Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ahmet Oğuz'dan 10 Ocak mesajı

Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ahmet Oğuz'dan 10 Ocak mesajı
09 Ocak 2021 - 14:35

 Oğuz mesajında, zorlu ekonomik koşullar ve dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgının gölgesinde 10 Ocak’ın kutlandığını ifade etti. Oğuz, mesajında şunları söyledi;“İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması açısından önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Günümüzde teknolojide yaşanan yenilikler, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etki alanını genişletmiştir. İletişim teknolojilerindeki bu ilerlemelerle birlikte insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş ve basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Bu durum medyaya çok büyük görev ve sorumluluk yüklemiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.

SALGINDA BİLE GAZETECİLİK FAALİYETLERİ DURMADI

Gazetecilik bir kamu faaliyetidir. Kamuyu aydınlatan Basın emekçilerimizin, bugün her zamankinden daha zor şartlarda görevlerini yerine getirdiği unutulmamalıdır. Zira, her geçen gün zorlaşan ekonomik şartlara, Pandemi süreci de eklenince çalışma koşulları giderek ağırlaşmış, ne yazık ki bir çok basın kuruluşu kapanma noktasına gelmiştir. Herkesin evlerinde olduğu salgın sürecinde bile, meslektaşlarımız tedbirlerini alarak kamuoyunu haberdar etmek için mesleklerini icra etmektedir. Ancak alınan tedbirlerin kimi zaman yeterli olmadığına şahit olduk ve bu salgın ne yazık ki bir çok meslektaşımızı bizlerden kopardı. Hayatını kaybeden tüm basın emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

TEDBİRLER NEDENİYLE İPTAL ETTİK

Gebze Gazeteciler Cemiyeti olarak geçtiğimiz yıl çok beğenilen bir programa imza atmış, meslektaşlarımızı anlamlı bir programla buluşturmanın yanı sıra onurlandırmıştık. Ancak bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgını tüm etkinlikleri olduğu gibi bizlerinde programını olumsuz etkiledi ve tedbirler kapsamında iptal etmek durumunda kaldık. İnsanlığı esir alan bu salgın sona erdiğinde yeniden Basın emekçilerimizle bir araya geleceğimiz günleri umutla beklemekteyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazeteci meslektaşlarımıza sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla, kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”
 

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar