Adaylıktan çekildi, partiden istifa etti
Reklam

Adaylıktan çekildi, partiden istifa etti

MHP Gebze Belediye Başkan Adaylığından geri çekilen Serap Çakır, süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Sürecin başında aday olursa seçim yarışında olacağını şart koştuğunu vurgulayan Çakır, Parti üyeliğinden istifa ettiğini de açıkladı.

Adaylıktan çekildi, partiden istifa etti

MHP Gebze Belediye Başkan Adaylığından geri çekilen Serap Çakır, süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Sürecin başında aday olursa seçim yarışında olacağını şart koştuğunu vurgulayan Çakır, Parti üyeliğinden istifa ettiğini de açıkladı.

Adaylıktan çekildi, partiden istifa etti
31 Aralık 2018 - 13:48

MHP Gebze Belediye Başkanı Adaylığını geri çeken Serap Çakır, gerekçelerini açıkladı. Kamuoyunda gündeme bomba gibi düşen karar sonrası Çakır, parti üyeliğinden de istifa edeceğini bildirdi. Çakır, “Ezelinden var olan her zaman açıkça söylemekten çekinmediğim MHP ye olan gönül bağım 2015 yılında resmiyete dönüşmüştü. Seçim zamanlarında ilçe teşkilatım teklif ile gelmiş aktif siyasete girmeye sıcak bakmadığım için kabul etmemiştim. 31 Mart seçimleri için teşkilatımın getirdiği teklif ve görüşme süreçleri sonrasında İl Başkanı'nın da bilgisi doğrultusunda gelen bir teklif olduğu söylendiği için Gebze'ye hizmet amacıyla kabul ettim. Süreç verilen söz gibi başlayıp ilerlemedi. Çünkü ben aday adaylığı değil aday olursam varım demiştim ve Ankara'ya gittiğimiz başvurumuz yapıldığı anda resmen adaylığım açıklanacağı söylenmişti. Gittik döndük sonrasında benim dışımda 5 tane daha aday adayı olduğu ve sürecin ne olacağı belli değil bekliyoruz denmeye başlandı. Tabi ki ne olursa olsun sonuçlanana kadar beklemek niyetindeydim.2-3 hafta kadar sonra diğer aday adayı arkadaşlarımız teşkilat binasında yapılan toplantı ile çekildiklerini açıkladılar ve Gebze'de tek aday adayı olarak bugüne kadar geldik.

SÜREÇ VETO ŞEKLİNDE İLERLEDİ

Bu süreçte İl Başkanı Sayın Aydın Ünlü beyi de ziyaretimiz oldu ve sürecin ne olacağı belli olmaz siyaset uzun soluklu bir iş bu sefer olmazsa ileride başka bir şekilde devam edersin şeklinde konuşmuştu. Neredeyse 2 aya yakın bir süre her şeyi ve herkesi gözlemledim. Sürecin uzaması çeşitli dedikoduları beraberinde getirerek zor bir süreç geçirdim ve bana sorulan cevabını benimde bilmediğim sorulara kırmızı çizgi ve cumhur ittifakına zarar vermeyecek şekilde cevap vermeye çalıştım. Benim hedefim ilerisi uzun soluklu siyaset değil Gebze'ye hizmetti. Uzun soluklu siyaset yada vekil olma gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı çünkü siyasetten öte hizmet anlayışına sahip yapıdayım. Hedefim Gebze'ye hizmet ederek Milliyetçi Hareket Partisi'nin belediyecilik anlayışını Gebzelilere yaşatmaktı. Ama yaşananlar ve gözlemlediğim kadarıyla sürecin uzaması ya benim çekilmemi ya da veto edilmem şeklinde ilerledi.  Bu ihtimaller yarı yarıyaydı. Yani ya ben çekilecektim yada veto edilecektim ama kesinlikle aday olarak açıklanmayağım düşüncesi oluştu.

PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM

Şunu söylemekte de fayda görüyorum şahsım bugüne kadar ne sosyal medya hesaplarımda ne de her hangi bir gazeteci yada bir şahsa adaylığım kesinleşti adayım açıklamasında bulunmadım. Her zaman aday adayı olduğumu üstüne basa basa söyledim. Beni aday görmek isteyenlerin aday olarak lanse etmesi onların tercihi. İlçe teşkilatının kendi sayfalarında Gebze'nin tek adayı olduğum için aday olarak paylaşımlar yapması sonucu bazılarında kesin aday olduğum algısı yaratmış olabilir. Herkes bugüne kadar iyi yada kötü istediği gibi yazıp çizdi. Bu süreçte herkesin açıklamalarına saygı duyduğum gibi benimde düşüncelerime ve görüşlerime saygı duyulmasını bekleyerek hem aday adaylığımdan hem de parti üyeliğimden istifa ettiğimi tüm kamuoyuna bildiririm. İl Başkanı Aydın Ünlü beye, İlçe Başkanı Ferit Taşdemir'e ve yönetimine ,Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Çağrı Şakar bey ve yönetimine, mahalle başkanlarına ve tüm MHP'ye gönül veren herkese teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum. Hatamız varsa affola. Herkesin yolu açık olsun.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar