24 İmam Hatip Lisesi Darıca’da yarıştı
Reklam

24 İmam Hatip Lisesi Darıca’da yarıştı

Darıca, Türkiye İmam Hatiplerarası 3 dilde münazara yarışmasına ev sahipliği yaptı.

24 İmam Hatip Lisesi Darıca’da yarıştı

Darıca, Türkiye İmam Hatiplerarası 3 dilde münazara yarışmasına ev sahipliği yaptı.

 24 İmam Hatip Lisesi Darıca’da yarıştı
15 Mayıs 2017 - 17:33

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde  düzenlenen Türkiye İmam Hatip Liseleri arasında İngilizce, almanca ve İspanyolca   münazara yarışmasına  Darıca Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi ev sahipliği yaptı. Yarışmada 24 okul yarıştı

 
Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4 dilde münazara yarışmalarının İngilizce, İspanyolca ve almanca bölümlerinin olduğu kısmı Kocaeli’nin Darıca ilçesi’nde yapıldı.  Darıca Şehit Hasan Kaya Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen finallerine Türkiye’den 24 okul katıldı:  Konuyla ilgili konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman “Bu hakikaten Türkiye’de bir ilk özellikle biliyorsunuz imam hatiplerimizin münazara konusundaki ağırlığı her dönem gerçekleşmiştir. Şimdi farklılık olan şu dört dilde almanca, İngilizce, İspanyolca ve Arapça olan bu farklı dillerdeki münazara özellikle çok anlamlıydı. Ev sahipliği yaptık. Darıca olarak iki günde 24 tane okulumuz geldi. Hakikaten çok güzel bir program icra edildi”  ifadelerine yer verdi.

Darıca Şehit Hasan Kaya Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü  Musa Kartal ise “Okulumuz Şehit Hasan Kaya Kız İmam Hatip Lisesi ‘nin koondinatörlüğünde gerçekleştirilen dört dilde münazara yarışması bugün itibariyle elemeleri gerçekleştirmiş olup  Ve burada yarı finallere çıkan okullarımız ileriki bir tarihte Ankara’da finaller için yarışacaklar.  Şu anda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordine etmiş olduğu Türkiye’den 24 tane okulumuz şu anda bu yarışmaya katılmakta. Bunun22 tanesi İngilizce 2 tanesi İspanyolca 1 tanesi de almanca dalında bu münazara yarışması için okulumuza gelmiş bulunmaktadırlar. Öncelikle Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’müzün bu münazara yarışmalarındaki hedefi imam hatip liselerinin evrensel bir dinin temsilcisi olması münasebetiyle yabancı dillere ağırlık vererek Mevlana’nın pergel örneğinde olduğu gibi bir ayağı kendi değerlerinde bir ayağıyla dünyayı dolaşan bir nesil yetiştiriyoruz. Ve dolayısıyla bir dil bir insandır buyuran peygamberimiz efendimizin bakış açısı çerçevesinde çocuklarımızın daha donanımlı daha evrensel yetiştirilmelerini amaçlamaktadır. Öncelikle her iki masada 3’er öğrencimiz bulunmakta. Her öğrenci 6 dakika kendi alanıyla ilgili sunumu yapıyor. Daha sonra her okulun finalinde 3’er dakikalık grup sözcüleri de yarışmanın bitimini sağlıyor. Ve 30 dakikalık süre sonunda da jüri üyesi değerlendirmesini yapıp galibi ilan edİyor”  Diye konuştu.

JÜRİ ÜYELERİNDEN TAM NOT

Eğitimciler bu yarışmanın amacının ise öğrencilerin gelecek zamanda dünyaya daha iyi anlatılabilmesi için gençlerin yabancı dil konuşma yeteneğinin geliştirilmesi olduğuna dikkat çekiyor. Eğitimciler ise yarışmanın öğrencilere faydasını şu sözlerle özetliyor: 

Yarışmayı izleyen, öğrencilere not veren jüri üyeleri ise öğrencilerin performansından gelecek adına oldukça umutlu. Marmara Üniversitesi Yabancı diller Bölümü Uzmanı  Alev Salar  ise şunları söyledi :
“Çok üst seviyedeydi. Hem kelime bilgisi hem gramer bilgisi hem onların kullanımı. Çok çalışılmış. Güzel bir performans gördük açıkçası çok memnun kaldık Dilin akışını kendisini nasıl ifade ediyor. doğru ifade ediyor mu konu bağlamında konuya bağlı kalıyor mu? Kelime seçimi , ve ikna edici konuşabiliyor mu? Onlara bakıldı tabi, zaman uyumuna zamana uygun konuşuyor mu, takımla işbirliği nasıl bütün bu kriterlere göre değerlendirmemizi yaptık bugün.” 

Marmara Üniversitesi Almanca bölümü okutmanı  Hayriye Kiraz  ise düşüncelerini “Birbirleri arasındaki fikirler konusunda fikir alışverişleri konusunda konuşmaları yönünde hem dilsel gelişim hem de fikirlerini karşı tarafa aktarma konusunda nasıl olduğunu değerlendirdik. Ben çok memnun kaldım. Gelişmeleri oldukça umut verici. Bundan sonra da çok başarılı olacaklarına inanıyorum.” 
şeklinde açıkladı.  Öğrenciler ise , bu tür organizasyonların ise kendilerinin kişisel gelişimine katkı sağladığı görüşündeler: 
BİRİNCİLER İSTANBUL’DAN..

 Darıca ilçesi Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi’nde yapılan finallerde ise İspanyolca alanında İstanbul Ahmet Sani Gezici, Almancada Beşiktaş Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi, İngilizcede de İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliğe hak kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar