1 Mayıs Gebze’de coşkuyla kutlandı
Reklam

1 Mayıs Gebze'de coşkuyla kutlandı

Gebze’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Gebze'de coşkuyla kutlandı

Gebze’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Gebze'de coşkuyla kutlandı
01 Mayıs 2018 - 13:46

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Gebze’de yoğun bir katılımla kutlandı. Gebze Sendikalar Birliğine bağlı sendika üyeleri sabahın erken saatlerinden itibaren Trafo meydanında toplanmaya başladı.

Ardından Şehit Numan Dede Caddesi boyunca pankart flamalar ve Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde Gebze Kent Meydanında bulunan miting alanına kadar yürüyüş yapıldı. Sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan binlerce işçi, yürüyüşün yapıldığı caddeye ve miting alanına polisin yapmış olduğu güvenlik aramaları sonrasında girdi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan miting alanı ve yürüyüş güzergâhının da polis bariyerleri ile kapatıldığı görüldü.

AKYÜZ BİNLERCE SENDİKALIYA SESLENDİ

Yapılan yürüyüşün ardından binlerce sendikalı mitin alanına geldi. Miting alanı dolduran binlerce sendikalıya, Gebze Sendikalar Birliği adına seslenen Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, ”İnsanca bir yaşam ve güzel gelecek isteyenler eşitlik demokrasi ve barıştan yana olanların 1 Mayıs İşçi Bayramı 1 Mayıs Birlik mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun. Dünyada ki tüm sınıf kardeşlerimiz gibi bugün sömürü ve zulme karşı sesimizi burada bir işçi kenti olan Gebze’de yükseltiyoruz.1 Mayıs’ı emekçilere verdikleri mücadeleye armağan eden dünyada ve Türkiye ’de bizlere bugün bu mirası canları pahasına bırakan tüm işçi kardeşlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz ”dedi.

“KARDEŞCE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

“Gebze’de 1 Mayıs’ın özüne uygun bir şekilde yıllardır ortak dayanışma içerisinde kutlamalar yapıyoruz ”şeklinde konuşan Akyüz, ”Burada konfederasyon ayrımı yok. İşçi-memur ayrımı yok. Emeğin ve emekçinin birliğini Gebze’de tüm Türkiye’ye örnek olarak ve sağduyu içerisinde sağlamayı başardık. Yakın İllerden gelen sendikalar ve emekçilerle birlikte ailelerimizle bir bayram havası içerisinde Gebze’de emeğin ortak platformunu kurduk. Gücümüze güç kattık. Bu birlikteliği bölmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizde yaşanan terör saldırıları ve tehdidi emperyalizmin bölgemizde sahnelendiği kanlı senaryolar aynı karanlık amaca hizmet etmektedir. İşçiyiz, emekçiyiz onurumuzla ve insana yakışır bir şekilde kardeşçe yaşamak istiyoruz ”ifadelerine yer verdi.  HABER: ZEYNEL OĞUZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar