Simülasyon Tırı ile 5 günlük eğitim
Reklam

Simülasyon Tırı ile 5 günlük eğitim

Başbakanlık AFAD Başkanlığının Deprem Simülasyon Tırı ile Kocaeli'nin 5 ilçesinde öğrencilere yönelik afet eğitimi verildi.

Simülasyon Tırı ile 5 günlük eğitim

Başbakanlık AFAD Başkanlığının Deprem Simülasyon Tırı ile Kocaeli'nin 5 ilçesinde öğrencilere yönelik afet eğitimi verildi.

Simülasyon Tırı ile 5 günlük eğitim
28 Kasım 2016 - 11:48

 

Afet bilincine katkı sunmak ve deprem duyarlılığını farklı bir tarzla tesis etmek amacıyla AFAD Başkanlığınca geliştirilen Deprem Simülasyon Tırı 5 gün boyunca Kocaeli'nin ilçelerini dolaşarak Afete Hazır Türkiye projesi kapsamında eğitimler verdi.
 
45 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Mayıs ayında yapılan ilk tur eğitimlerde İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara afet bilinci kazandırma amaçlı olarak ilçe merkezlerini konuşlandırılan Simülasyon Tırı, ikinci turda Derince, Körfez, Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerindeydi.Derince Kent Meydanında 21 Kasım Pazartesi günü organize edilen ilk gün eğitiminde Cumhuriyet İlköğretim Okulundan ve 15. Kolordu İlkokulundan 450 öğrenciye ve vatandaşlara eğitim verilirken ikinci gün eğitim Körfez ilçesinde gerçekleştirildi. Burada Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Orhangazi Anadolu Lisesinden, Atatürk Ortaokulundan ve Hacer Demirören Ortaokulundan toplam 420 öğrenciye, 32 öğretmene ve Belediye çalışanlarına afet farkındalığı eğitimi verildi.
 
24 ÖĞRETMENE EĞİTİM

Daha sonra Gebze ilçesine geçen Simülasyon Tırı Belediyenin Makine İkmal Sahasında üçüncü gün eğitimlerini gerçekleştirdi. Atatürk Anadolu Lisesinden, Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Yücel Boru Fen Lisesinden ve Kanuni Sosyal Bilimler Lisesinden toplam 410 öğrenciye, 27 öğretmene ve Belediye çalışanlarına eğitim verildi.Dördüncü gün ise eğitimler Darıca Sahil Cevher Dudayev Parkında sürdürüldü. Darıca Fen Lisesinden, Ülkün Yalçın Anadolu Lisesinden, Neşet Yalçın Anadolu Lisesinden ve Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesinden toplam 413 öğrenciye ve 24 öğretmene afet eğitimi verildi. Darıca'da ayrıca öğrencilere ve vatandaşlara Simülasyon Tırında deprem yanında yangın eğitimi de verildi.
 
TIR İLE AFET FARKINDALIĞI

Afet bilinçlendirme eğitimlerinin finali 25 Kasım Cuma günü Çayırova ilçesinde yapıldı. Güzeltepe Fevzi Çakmak Lisesinin bahçesinde konuşlandırılan tırda aynı liseden 250, Mehmet Akif İlköğretim Okulundan ise 240 öğrenci olmak üzere toplam 390 öğrenci ve 20 öğretmen deprem ve yangın eğitimi almış oldu.

5 ilçede öğrenci ağırlıklı olmak üzere toplam 2286 kişiye simülasyon tırı ile afet farkındalığının verilmeye çalışıldığını ifade eden Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü Eğitim Müdürü Ümit Çiğdem, AFAD Başkanlığımızca hazırlanan ve çevre illere hizmet amaçlı olarak Sakarya AFAD Birlik Müdürlüğümüzde konuşlu olan Simülasyon Tırı ile afet eğitimlerinin bundan sonra da İlimizde periyotlar halinde sürdürüleceğini söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar