Gebzespor’un ağabeylik hakkı…
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebzespor’un ağabeylik hakkı…

21 Ağustos 2017 - 10:07

3 yıl önce Gebzespor, Kocaelispor ile birlikte BAL’da mücadele edeceği dönemde, yine 5 takım hakkı vardı ve bu 5 takım 3 ile 2 takım olarak gruplara ayrılacaktı, KASKF grupları belirlerken, yine toplantı yapıp, 5 takım temsilcisine, ‘hangi gruplarda yer almak isterseniz?’ diye sormuştu.

Bugün yine 5 takımlı Kocaeli’nin BAL ekipleri bir araya gelecek ve önce aralarında anlaşma yolu aranacak, anlaşma olmaz ise kura çekimi yapılacak.

3 yıl önce Gebzespor, grup belirlerken, ‘Kocaelispor’a ağabeylik hakkı’ tanımış ve ilk tercihi Kocaelispor’un yapmasını önermişti.

O gün Bahri Yavuz Başkanlığındaki Kocaelispor, “bizim önceliğimiz Kocaelispor, Kocaelispor çıksın da gerisinin önemi yok” diyen Çınarlıspor ile 9. Grupta yer almış, Gebzespor, Sultanorhanspor ve Çayırnovaspor ile birlikte 11. Grupta mücadele etmeyi kabul etmişti.

Kocaelispor’un olduğu yerde Gebzespor üzerine düşen mütevaziliği göstermiş ve Kocaelispor’a seçme hakkı tanımıştır.

Şimdi, Kocaelispor yok ve bu kez BAL takımlarının ağabeyi Gebzespordur.

Hatta, Kocaeli’de Kocaelispor’un olmadığı yerde, bulunduğu lig ne olursa olsun, Gebzespor ağabeydir.

Ve bugün yapılacak toplantı da, öncelik Gebzespor’un olmalıdır.

Menekşe, 5 takım içinde, grupların belirlenmesinde öncü olmalı, seçme hakkı elinde olmalıdır.

Fikstür, gruplar hiçbir zaman başarı için mutlak olan değildir, bir takımı başarıya sahada ki mücadelesi taşır.

Ne fikstürdür belirleyen, ne de gruplar ama dün Kocaelispor’un olduğu yerde nasıl ki, Gebzespor üzerine düşeni yapmış ise bugün de, diğer 4 temsilcimiz üzerine düşeni yaparak, Gebzespor’un ağabeylik hakkını teslim etmelidir.

Kura çekimine katılacak ekiplerde, KASKF Başkan ve yönetimi de bunun bilincindedir ve bugün yapılacak kura çekimi ve grup belirleme toplantısında, Gebzespor hak ettiği saygıyı görecektir.

Takımlar ne düşünür bilmeyiz ama olması gereken, Çayırovaspor ile Gebzespor ayrı iki grupta yer almalı ve Menekşe, 3. Lig’den düşen Derince ile birlikte 9. Grupta yer almalıdır.

Diğer 3 temsilcimiz de, 11 grupta yer almalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum