Demokrat Gebze Gazetesi (2)
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Demokrat Gebze Gazetesi (2)

01 Ağustos 2016 - 11:11

 

İlk yazıyı Levent Altun kardeşim kaleme almış. Yazdıklarının hepsinin altına imza atarım. O yüzden o yazıyı ilk yazı kabul ettim. Meraklısı www.41kocaeli.net internet adresinden okuyabilir.

1993 yılında yollarımızın kesişip, 2013 yılında yolların tamamen ayrıldığı, aktif olarak mesai harcadığım tam 16 yılım geçti Demokrat Gebze Gazetesi'nde.

Bir 4 yıllık kesinti oldu. O'nun dışında, Ragip Demirkol, Gülen Dinçer, Murat Dağdeviren'li dönemler ve 2 yıl kadar da gazetenin ortağı olarak tam 16 yıl.

Elbette, Demokrat Gebze Gazetesi ile ilgili biriken çok anılar, çıkartılan çok dersler, şahit olunan çokça gelişmeler, yazılacak çok şeyler birikti...

Levent Altun'un kaleme aldığı yazı bir çok şeyin özeti. Yine bir sosyal demokrat, CHP sevgisini içinde taşıyan bir Atatürkçü duyarlılığı ile yazı yazmış Levent.

Umarım bu yazıdan dersler çıkartılır, yol gösterici olur.

Levent'e katılmadığım tek yorum ise, Demokrat Gebze Gazetesi'nin FETÖ bağlantısı, FETÖ övgüleri nedeni ile kapatılmış olmasından dolayı, rahmetli Ragıp Demirkol'un kemiklerinin sızladığı değerlendirmesidir.

Bence, rahmetlinin kemikleri o gazetede, Türkan Saylan'a, Atatürkçülere, Demokratlara küfürler edilip, Emperyalizmin kucağında ki bir hainin propagandası yapıldığı günlerde sızlıyordu.

Kapatıldı ve artık Ragıp Usta'nın mirası, cemaatlere, sinsi yapılanmalara hizmet etmeyecek. Bence bu kapanma kararı sonrası, Usta'nın ruhu huzur bulmuştur.

Uslanmaz bir demokrattı, Ragıp Ağabey. Bölgemizde ki Sosyal Demokrat yöneticilerin,yol göstericisi, akıl hocasıydı.

Evet, mirasına sahip çıkılmadı.

Daha ilk gün sırt döndüler.

10 Temmuz'da vefat haberi geldiğinde, cenazesinde göz yaşı dökenler arasında, bir kulüp başkanı, bir de belediye başkanı vardı.

Kankaydılar, ancak aralarında ki iç çekişmeyi de Usta ortadan kaldırıp, birlikteliklerini güçlendiren açılımlar yapmıştı.

İkisi de salya sümüktü. Çok üzgündüler(!)

Sokuldum, şimdi vekil olan o dönemin kulüp başkanına, "Abi şu stad yakında tamamlanacak. Ragıp ağabeyin adını verilim stada, sonsuza kadar yaşasın" dedim.

Panik oldu, hiç unutmam o anı, "oraya başkanın adını vereceğiz, sakın bu düşünceni yüksek sesle dile getirme. Başkanla konuştuk, O'nun adını vereceğiz"

O Belediye Başkanı Timur Koç, Kulüp Başkanı Tahsin Tarhan'dı.

Her ikisinin de siyasette ki varlıklarına büyük katkı sunmuştur, Ragıp Demirkol, şahitlik etmiş birisiyim o sürece.

Ve bugün her ikisi de, mal varlıkları, projeleri, paraları ile övünür durur.

Bir Demokrat Gebze Gazetesi'ni yaşatamadılar.

Stadın adı o dönem Timur Koç Stadı oldu. Sonra haklı gerekçelerle stattan adı söküldü. Çayırova'da bir Bulvar'da adı yaşıyor.

Saadet Abla, Ragıp Demirkol gibi bir ustayı, yol arkadaşını kaybetmişti. Demokrat Gebze'yi Usta'nın evladı gibi görüyordu. Ama Usta iki tane daha evlat bırakmıştı Saadet ablaya. 3. çocuk için desteğe ihtiyacı vardı. Bulamadı o desteği, yaşatamadı.

Karşıt görüşten birilerine satmıştı, sonrasında demokratlar bir gazla, o dönem Gebze Belediyesi çalışanı olan Yakup Yılmaz'ın teşvikleri ile peynirci Metin, YKM İbrahim Şentürk, Timur Koç ortaklığı ile gazeteyi aldılar. Saadet abla Mesaj FM ile anlaşmayı bozdu, tazminat ödeme riski ile birlikte, gazeteyi sosyal demokratlara bıraktı.

Bu isimlerin her biri, Demokrat Gebze gibi yüz gazeteyi, yüz yıl finanse edecek güce sahip olmalarına rağmen, birbirleri ile didişerek, ihaleyi Gülen Dinçer'e bıraktılar.

Gülen hanımda bir süre çabaladı, uğraştı, olmadı gazeteyi, Abbas Sır'a sattı. Abbas Sır ile birlikte ortak olduk bizde gazeteye.

Bizde Abbas Sır ile ortaklığı götüremeyince, 2009 seçimlerinden 2 ay sonra Murat Dağdeviren ve Ersan Çınar çıka geldi gazeteye. Ortağım (!) Abbas Sır, 'hoca gazeteyi Murat'a sattım' dedi.

Oracıkta öğrenmiştim, şaşkındım tabi.

Bizim o süreçte ki gazeteciliğimiz spor eksenli idi ve Abbas Sır ile götüremiyorduk. Satılması makuldü.

Tabi bu süreçlerin hiç birinde o sosyal demokratlar yok. Gülen Dinçer döneminde de yoklar. Sürece dair görüşleri de yok.

Oysa, Ragıp ağabey, uslanmaz bir demokrattı.

İlkeli, duruşundan taviz vermeyen, bir çoklarına yol gösterici olmuş, örnek bir insandı.

O'nun bu bölgeye, sosyal demokratlara en büyük armağanı olan Demokrat Gebze Gazetesi'nin tükenişini, demokratlıktan, cemaatçiliğe geçişini öyle sessizce izlediler.

Meslekte, ben, Levent, Cengiz Akgün, Serkan Davutoğlu, Barış Ateş gibi isimler üzerinde büyük emeği vardır Ragıp Usta'nın.

Bugün elbet Demokrat Gebze Gazetesi'nin kapanması, bizler için duygusal bir travmadır.
Ancak, asıl büyük yıkım işte o günlerde yaşanmıştı. Demokrat gazetesi, cemaat gazetesi olduğu gün Ragıp Ağabey'in mirası ihanete uğramıştı.

Sonra bizim Murat Dağdeviren'li Demokrat Gebze Gazetesi süreci var. O süreci de, bir sonraki yazımızda anlatalım.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum