CHP'de koltuk kavgası…
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

CHP'de koltuk kavgası…

21 Şubat 2019 - 09:04

19 Şubat belediye meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilmesi için son gündü ve partiler listelerini yaparak, YSK’ya teslim etti.
Ve kızılca kıyametler koptu.
Gebze’de Musa Yılmaz istifanın eşiğine geldi, bir çok isim partiye sırtını döndü.
Darıca’da istifalar peş peşe geldi.
Her yerde kazan kaynıyor.
Ortada ne ilke kaldı, ne siyasi etik, ne de başka bir şey.
Bunun olacağını sanırım 2 ay önce birkaç kez kaleme almıştık.
Çünkü, CHP’nin hedefinde meclise adam sokmak gibi sığ bir anlayış var.
Seçimi kazanmak kimsenin aklından geçmez, Gebze’de hangi CHP’liye kontenjan ilk sırayı teklif edip, belediye başkan yardımcılığı teklif etseniz, sıcak bakmaz ama ilk beş için takla atar.
Kavganın da, tartışmanın da asıl sebebi bu.
Dert, koltuk derdi.
Kimsenin seçimi kazanmak gibi bir hedefi yok.
Meclise girip, muhalefet saflarında da olsa siyaset yapmak gibi tek ideal var.
Tabi o koltukta da muhalif olmanın hakkı mı verilecek? Yoksa mecliste olmanın nimetlerinden mi yararlanılacak? Bu da ayrı bir tartışma konusu.
Ancak asıl sıkıntı, 37 meclis üyesinin seçildiği Gebze’de hedeflenen sıranın ilk 6, 31 Meclis üyesi olan Darıca’da ilk 5 içinde olmak gibi bir kavga veriliyor.
Kendi içinde güç ve iktidar kavgasından sıyrılamamış bir partinin, iktidar alternatifi olması ne kadar mümkün? Bu sığ düşünceden sıyrılamayan bir muhalefetin, iktidar eleştirisi ne kadar ciddiye alınır?
Pahalılıktan dem vuralım, adaletten çıkalım, ötekileştirmeyi anlatalım, değişim diye bir yerlerimizi yırtalım ama dönüp baktığında da, bu CHP ile mi değiştireceksin? Bu CHP’yi mi alternatif olarak göstereceksin?
Yazık çok yazık…
31 Mart seçimleri öncesinde hiçbir AK Partili, partilerine CHP’nin sunduğu katkı kadar katkı sunamaz, AK Parti’nin yaptığı hiçbir çalışma CHP’nin yapamadıkları kadar etkili olamaz.
Böyle bir atmosferde seçime giren Türkiyemizde, ne iktidarın kendisine çeki düzen vermesi için zorlayıcı güç olur, nede sandıktan başka türlü bir sonuç çıkar…
Koltuk kavgasına bu Ülke’yi heba eden CHP’lileri hep birlikte alkışlayıp, koltuğu kapanları tebrik edelim..

YORUMLAR

  • 0 Yorum