CHP'de fuar durumu, karışık…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

CHP'de fuar durumu, karışık…

25 Ekim 2017 - 08:51

Beş binlik planlar, Büyükşehir’den geçerken CHP ‘evet’ demişti.

Gebze’de ki binlik planlar öncesinde, fırtınalar estirildi, İktidar yanlısı isimler bile muhalefet etti, buna rağmen CHP’nin Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri binlik planlara da ‘evet’ dedi.

Hatta, bir adım öteye gidip, ‘ortada Gebze için doğru bir proje varsa, biz ana muhalefet partisi olarak, bu doğru projeyi iktidar dahi getirse arkasında dururuz’ diyerek, Gebze Pelitli Köyü’nü kurulacak Fuar Merkezi’ne sahip çıkmıştı.

Büyükşehir’den geçen fuar alanına bu kez CHP, ‘hayır’ dedi.

Şaka değil, CHP Büyükşehir’de beş binlik planlar yapılırken ‘evet’, Gebze’de binlik planlara ‘evet’, son onayda ise ‘hayır’ dedi.

Evetlerin gerekçesini anlatırken, CHP’nin Gebze İlçe Başkanı Av. Recep Dursun’da okkalı laflar etmiş, meclis üyeleri ile birlikte ortak karar aldıklarını söylemişti.

Bugün ise Büyükşehir’de  ‘hayır’ denildikten sonra basın karşısına çıkıp açıklamalar yapacak.

Benim beklentim, Dursun’un bu şartlar altında istifasını açıklaması ve CHP İl Başkanı’nın, Gebze’yi yok sayan, meclis üyelerini zan altında bırakan U dönüşüne tepki göstermesidir.

CHP işleri daha çok karıştırmadan, Gebze’ye kurulacak bu fuar alanı Gebze için ne anlam taşıyor? CHP’nin burası ile ilgili düşüncesi nedir? Net olarak ortaya koymalı.

İki ‘evet’ bir ‘hayır’ı götürür mü bilmem ama bu fuar olayı, durduk yere CHP’den çok şey götürüyor.

En başında CHP Gebze İlçe Başkanı ve Meclis Üyeleri, neye ‘evet’ dediklerini çok iyi bilmeli ve üzerine çok düşünmeliydi.

Muhalefet partisi olarak ‘hayır’ demek kolay ve sorumluluğu olmayan bir duruştu, buna rağmen ‘evet’ dediyse CHP Meclis Üyeleri, bu kararlarının arkasında durmalı ve gereğini yapmalıydılar.

Fuarla ilgili olarak ta, ‘üretim yapılacağı’, ‘doğal ortamın olumsuz etkileneceği’ gibi söylemlerin gerçekle ilgisi yok.

Fuar alanı ile ilgili asıl kavga, bu alanda toplanan araziler üzerinden rant sağlanması.

Gebze’nin yarısının sahibi Başaranlardan tutun, AKP, CHP, MHP tendonlu iş adamlarının da buralarda arsa topladıkları gözleniyor.

Yüksek sesle fuara itiraz edip, fırtınalar kopartanların da asıl derdi, bu.

Birileri arsa toplayıp, para kazanırken, onlara buradan pay düşmediği için fuar meselesi sürekli gündemde.

CHP’de de bu fuar meselesi, iki kez ‘evet’, son düzlükte ‘hayır’ olmasının altında bu para durumlarımı var?

CHP’yi de para söylentileri mi karıştırdı?

Bunları bugün sabah yapılacak toplantı da öğreneceğiz diye umuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum