Ballıkayalar ve yalakalar…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ballıkayalar ve yalakalar…

02 Kasım 2018 - 08:45

Kraldan çok kralcı olmak bizim toplumda ki asalak güruhun en iyi yaptığı şeydir.
Sayısız örnekleri vardır bunla ilgili.
Sırf yaranmak ve yalakalık etmek için sınır tanımazlar.
Çoğu kez ters köşe olup, ortada kalsalar da ders alma kültürleri de yoktur.
Bu durumu, siyasette daha çok görüyoruz.
Koltuk derdi olanların sık yaptığı davranışken, ticaretinde, ihale ve benzeri derdi olanların da bu gibi davranışlarını görürüz.
Benim üzüldüğüm ise hedefi ve amacı olmaksızın, yaranma ve yalakalık derdinde olanlardır.
Sen asgari ücretle çalışan, kiranı ödeyemeyen, çocuklarının yaşamsal ihtiyacını bile karşılamakta sıkıntı yaşayansın, senin yaranmak gibi bir derdin niye olsun ki…
Sen emekliliğini almışsın genç yaşında.
Birikimini de yapmışsın.
Artık zamanını kalan ömrünü ‘hoş seda bırakmak’ için ayırman gerekirken, iki muhabbet etme adına neden kendini küçültürsün, kime, neyin yalakalığını yaparsın, be akılsız.
İhalesi yapılan ve çalışmaların başladığı İstanbul-Kocaeli arasında ki yeni yol projesini Hürriyet Gazetesi haberleştirdi.
Haberde, ÇED raporuna, SİT alanı ilan edilmesine rağmen Gebze’nin tarihsel ve kültürel değeri Ballıkayalar Vadisi’nden geçecek bu yolun Vadi’ye zarar vereceği ön görüldüğü için çevrecilerin itirazına yer verilmiş.
Ballıkayalar Gebze’nin en önemli kültürel mirasıdır.
Burayı çok aktif kullanan kişiler olmasak ta, Balılkayaların bakımsızlığını, değnekçilerin haraç mezat paralar aldığını, yollarının bu Vadi’ye yakışmadığını, tuvaletlerinin kullanılmaz olduğunu, buranın daha iyisini hak ettiğini onlarca kez yazıp gündeme getirdik.
Ama ‘gitmesek te, gelmesek te, orda çok özel bir Vadi var ve o Vadi bizim Vadimizdir’ anlayışında olduk hep.
Ballıkayalar’ın yeni yol projesi ile yıpratılma, zarar görme ihtimalinden başta GTO Başkanı Nail Çiler ciddi anlamda rahatsız olmuştur ve gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getirmiştir.
Çiler’i Gebze duyarlılığından dolayı bir kez daha kutluyoruz.
CHP’nin Gebze Belediye Başkan aday adayı Av. Recep Dursun’da, 10 km kısaltılacak olsa da bu yol projesinde Ballıkayalar’ın zarar görmemesi gerektiğini ve konunun takipçisi olacağını söylemiştir.
Gebze’de konuya ilişkin bir farkındalık oluşmaya başladı.
Ve bu farkında olanların hiçbiri de, ne yapılan yola karşı, ne hizmeti küçümsemekte, hatta iktidar partisinin yöneticileri de bu projede Ballıkayalar’ın korunması konusunda hassas olunmasını istemekte.
Bizim yaptığımız haberde de yapılacak yolun ne denli önemli olduğu ve nasıl bir ihtiyaç olduğu anlatılırken, istenen ve dikkat çekilen konu Ballıkayaların zarar görmemesi olmuştur.
Şimdi bu konuda bizim Gebze’nin bir büyük değerini korumak adına zarar görmesinin önüne geçmek adına yazdığımız yazıya, yaptığımız habere dair eleştiri yapmanın nasıl bir mantığı olur?
Bunu anlamak işte çok zor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum