Suriyeliler neden gitmiyor
Reklam

Suriyeliler neden gitmiyor

Caner Pesen yazdı...

Suriyeliler neden gitmiyor

Caner Pesen yazdı...

Suriyeliler neden gitmiyor
04 Mart 2020 - 09:10

Türkiye, İdlib’de Ordusu’na yönelik saldırı sonrası sınır kapılarını açarak, Ülke’de ki sığınmacıların topraklarını derhal terk etmesini istedi.
Biz sınır kapılarımız açılınca özellikle 4 milyon civarında ki Suriyelinin topraklarımızdan ayrılacağını düşünmüştük.
Aradan geçen zaman diliminde Suriyelilerin hiçte Türkiye’yi terk etmek, rahatlarını bozmak gibi bir dertleri olmadığını gördük.
Daha iyi bir yaşam için Türkiye’ye gelen Afganlar, İranlılar, benzer uyrukta ki insanlar sınırlara dayandı.
Yaşam mücadelesi içinde olan Avrupa hayali kuran 100 bin civarında ki göçmen sınır kapılarına dayandı, Ülkemizi terk etme girişiminde bulunuyorlar, başarılı olmuş değiller ama yaşamak için Avrupa’ya gidebilmek için mücadele veriyorlar.
Suriyeliler maşallah hiç keyiflerini bozmuş değiller, 100 binin içinde 20 bin Suriyeli yok.
Oysa biz Esad’ın birlikleri ile sıcak çatışmaya girmişken, Türk askerine ateş eden, saldıran, havadan ve karadan vurmaya çalışan Suriyelilerin burada ki akrabalarını, komşularını, arkadaşlarını istemiyoruz.
Belki savaştan yana olmadıkları için buradalar, belki can güvenlikleri için Türkiye’ye sığındılar ama artık bıçak kemiğe dayandı, savaş halinde olduğumuz bir milletin, savaş kaçkınlarını istemiyoruz.
Hayatta kalmak, bir yaşam kurmak istiyorlarsa, işte Avrupa’yı serdik önlerine, Uluslar arası anlaşmalar, insan hakları, sığınma ve daha iyi yaşam hakları var.
Biraz zorluk çekecekler belki ama amaçları savaşın olmadığı bir yaşam ise dayansınlar Avrupa kapılarına.
Herkes kendi evinin önünü süpürmek ister, bizde öncelikli olarak Gebze, Darıca, Çayırova’da bulunan, Kocaeli genelinde 60 bin civarında ki Suriyelinin bölgemizi terk etmesini istiyoruz.
Ama şimdiye kadar Gebze’den temsili olarak bile birkaç Suriyelinin İlçemizi terk ettiğine şahit olamadık.
Türkiye belki de insani duygularla Suriyelilere kapılarını açarken, çocuklarına eğitim olanağı tanıdı, her birine başlarını sokacak ev, aş-iş imkanı da tanımak için şartlarını zorladı.
Tamam ama artık deniz bitti, misafirlik, Türkiye’de ki yerleşik yaşamlarının sonu geldi, Ülkemizi terk etsinler.
Sınır kapılarını açmanın bunu sağlamadığını görüyoruz.
Kapıları açmaktan bizim vatandaşlar olarak anladığımız ‘Suriyelilerin Ülkemizi terk etmesi’ ise bu tek başına işe yaramamış gibi gözüküyor.
O zaman sınırları açmanın yanı sıra başka adımlar da atarak, 4 milyonun en az 2 milyonunu sınır kapılarına götürecek düzenlemelere ihtiyaç var.
Bizim Ordumuz saldırıya uğramış, Vatan evlatları toprağa düşmüş, canımız yanmış, Hükümetimizin, Devletimizin gereğini yapacağını, yaptığını düşünmek istiyoruz, bu inançla atılacak adımları takip ediyoruz.
Özellikle de Suriyelilerin gitmesi yönünde atılacak adımları bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması
Kubilay ve Ömeroğlu Muhtarları Ağırladı
Kubilay ve Ömeroğlu Muhtarları Ağırladı