Obezite Cerrahisi
Reklam

Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi
05 Haziran 2024 - 13:37

BÜYÜK ANADOLU’DA GÖREVE BAŞLAYAN PROF. ŞAHİN BİLGELENDİRDİ;
Obezite Cerrahisi
Bölgemizin en önemli sağlık kurumlarından birisi olan Büyük Anadolu Hastanesi, fiziki yapısının yanı sıra bünyesinde ki hekimlerle de sektöre hızlı giriş yaptı. Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, bölgemize kazandırılan önemli hekimlerden birisi olurken, Şahin Obezite ile ilgili bilgilendirmede bulundu….
Obezite, dünya genelinde giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Hızlı tempolu yaşam tarzı, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivitenin azalması gibi faktörler, obezitenin yaygınlığını artırmaktadır. Bu durum, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu konuda obezite cerrahisi gibi modern tıbbın gelişmiş yöntemleri, kilo kaybı ve sağlıklı yaşamı desteklemede önemli bir rol oynamaktadır. Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin obezite ve obezite cerrahisi hakkında bilgi verdi.
Obezite Nedir?
Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin “Obezite nedir?” sorusunu “vücudun ihtiyacından daha fazla kalori tüketmesi sonucunda kişinin boyunun kilogram cinsinden ağırlığı oranının (vücut kitle indeksinin) 30'un üzerinde olmasıdır. Yani vücut kitle indeksinin (BMI) vücut yapısı ve boy uzunluğuna uygun olmamasıdır. Dünyada hızlı bir biçimde ilerleyen obezite aynı zamanda iç organların ve karın bölgesinin yağlanması olarak da bilinir. Vücuttaki yağ oranının dengesiz şekilde artması kalp damar hastalıklarına ve buna bağlı olarak da inme, damar tıkanıklığı ve kolesterole neden olabilir. Ayrıca kişinin aşırı kilolu olması durumu nefes darlığını da beraberinde getirir.” Şeklinde yanıtladı.
 
Obezitenin Nedenleri
Dünya genelinde yaygın olan obezitenin nedenlerini de anlatan Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin obezitenin nedenlerini “Yanlış beslenme alışkanlıkları, aşırı kalori alımı, hareketsiz yaşam stili, yaş, hormonal etmenler, cinsiyet, genetik, kişinin psikolojik durumu, kültürel etmenler, sigara ve alkol kullanımı, sık aralıklarla düşük kalorili ve kısıtlayıcı diyetlerin uygulanması obeziteye neden olur.” şeklinde anlattı.
Obezite Belirtileri Nelerdir?
Obezite belirtileri için de bilgi sunan Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin “Obezite belirtileri arasında en temel olanı, vücutta aşırı düzeyde yağ dokusu birikimidir. Bunun yanında başka belirtiler de görülür. Bu belirtiler aşırı terleme, nefes darlığı, sırt ve eklem ağrıları, çabuk yorulma, cilt problemleri, uyku apnesi ve horlama, psikolojik sorunlar ve kişinin benlik saygısının azalmasıdır.” dedi.
Obezite Cerrahisi Nedir?
Obezite cerrahisi hakkında da bilgiler sunan Profesör Doktor Mustafa Şahin, “Klinik boyutta obezite problemi yaşayan ve buna bağlı olarak da çeşitli sağlık sorunları açısından risk taşıyan kişilere uygulanan ameliyatlardır. Aynı zamanda bariatrik cerrahi olarak da adlandırılan obezite cerrahisi, egzersiz ve diyetle hedeflenen ölçüde kilo veremeyen kişilere uygulanır. Cerrahi işlemlerle kimi hasta grubunda kişinin yeme miktarı azaltılırken bazı yöntemlerle bağırsak ve midede emilen besin miktarının azaltılması hedeflenir. Bazı cerrahi işlemlerde de her iki işlem birden yapılabilir. Bu ameliyatların seçimi hastaya uygulanan bir dizi testler ve bu testlerin hekim tarafından değerlendirilip hasta ile görüşmesi ile yapılır.” diyerek sözlerine devam etti.
Merak edenlere obezite cerrahisi hakkında da bilgiler sunan Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin “Teknolojinin gelişmesi obezite cerrahisinin çeşitli teknikler kullanmasını sağlamıştır. Böylelikle farklı hasta tipleri özelinde ameliyat ve obezite tedavisi gerçekleştirilebilir. Bu ameliyat ve tedavilerin seçimi de hekim tarafından yapılan test ve gözlemlerle belirlenerek hasta ile yapılan görüşmelerde karar verilir. Başlıca cerrahi çeşitleri mide balonu, tüp mide (sleeve gastrektomi), gastrik by-pass (R-YGB), mini gastrik by-pass, duodenal switch, mide botoksudur.” Şeklinde açıklama yaptı.
 
Obezite cerrahisi hakkında merak edilen soruları da yanıtlayan Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin “Obezite cerrahisi sonrasında dilediğiniz zaman spora başlayabilirsiniz. Ancak başlangıçta kendinizi zorlamamanız gerekir. Maksimum 40 dakika sürecek tempolu yürüyüş başlangıç için yeterlidir. Ameliyat sonrası 15.günden itibaren de yüzebilir, koşabilir, yoga ya da pilates gibi sporlar yapmaya başlayabilirsiniz. Ağırlık gerektiren zorlu egzersizleri de 2.ayın tamamlanmasının ardından yapabilirsiniz. Aksi takdirde eklem ve kalp ritmi sorunları yaşayabilirsiniz.” Diyerek sözlerine son verdi.
 
Prof. Dr. Mustafa Şahin Kimdir?
Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin 20 yılı aşkın bir süredir Bariatrik Cerrahi ve Metabolik Cerrahi alanlarında hizmet vermektedir. Birçok hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştirmiştir.
Prof. Dr. Mustafa Şahin, hastanemiz bünyesinde bulunan obezite polikliniğinde hastalara 7/24 bire bir sağlık danışmanı desteği ile hizmet vermeye devam etmektedir.
 
Neden Büyük Anadolu Hastaneleri?
Uzman Doktor Ekibi, 28 Yıllık Tecrübe
"Önce sağlık" felsefesiyle Türkiye’nin Samsun ve Kocaeli illerinde yüksek standartlarda sağlık hizmetleri sunan sağlık grupları arasında yer alıyoruz. Alanında uzman çalışanları, hasta odaklı üstün hizmet anlayışı ve multidisipliner çalışmayı bir araya getiren Büyük Anadolu Hastaneleri olarak; üç hastanemizle kaliteli tanı ve tedavi hizmetleri sunuyoruz. Herkesin sağlık hizmetinden eşit derecede faydalanması ilkesiyle, tıbbi etik ilkelerden ödün vermeden, gelişmiş teknolojimizle sağlık standartlarını yükseltmek konusunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Obezite, sağlık üzerinde ciddi etkileri olan ve yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bir sorundur. Büyük Anadolu Hastaneleri olarak obeziteye çözüm arayan bireyler için yenilikçi ve etkili bir yaklaşım sunuyoruz. Uzman cerrahlarımız ve deneyimli sağlık ekibimiz, obezite cerrahisi konusunda her hastanın bireysel ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Büyük Anadolu Hastanesi olarak, obezite cerrahisi alanındaki en son teknoloji ve en iyi uygulamaları kullanarak hastalarımızın uzun vadeli başarılar elde etmelerini sağlamaktan gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir gelecek için adım atmak isteyen herkesi, bizimle iletişime geçmeye ve obezite cerrahisi hakkında daha fazla bilgi almaya davet ediyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YENİ TRANSFERLER
YENİ TRANSFERLER
 Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor
Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor