Nail Çiler ve Gebze’nin sesi olmak…
Reklam

Nail Çiler ve Gebze'nin sesi olmak…

Levent Altun yazdı...

Nail Çiler ve Gebze'nin sesi olmak…

Levent Altun yazdı...

Nail Çiler ve Gebze'nin sesi olmak…
17 Ekim 2019 - 08:58

Hep söylüyoruz; Gebze mutlaka il olmalı. Hem de Büyük şehirli il olmalı. Gebze’nin her yönden bu potansiyeli fazlasıyla var. Gerek nüfus, gerek istihdam, gerek sanayi gerek bilişim ve teknolojik yatırımlar hepsi var.
Türkiye’nin 65 ilinin toplamından daha fazla ekonomiye katkı sağlıyor. Sanayi şehri diye adlandırılan birçok ilin yaptığı ihracatı, Gebze’de bir organize sanayi bölgesi tek başına yapıyor.
Gebze Ticaret Odası’na kayıtlı firma sayısı kadar nüfusu olmayan şehirler var.
Gebze’nin il olma yolunda tek eksiği, siyaset lobisi eksikliğidir.
Türkiye’de son dönemde il olan ilçelere bir bakın lütfen. Hangi kriterlere göre il olmuşlar?
Hangisi Gebze’den daha fazla hak ediyor il olmayı?
Ancak siyaseten güçlüler. Kendi siyasetçilerini çıkararak Ankara’da söz sahibi olmuşlar.
Ne yazık ki Gebzeli siyasetçilerin hemen hepsi yıllardır kendi koltuk derdine düşmüşler, Gebze lehine seslerini çıkaramıyorlar. İzmit lobisinden çekindikleri için Gebze il olmalı diye sesli bir şekilde dillendiremiyorlar bile.
Siyasetçilerin bu ürkekliğine karşı neyse ki güçlü ve sesi çıkan sivil toplum kuruluşu temsilcileri var bu şehirde.
En önde gideni de Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler.
Bunu dün sabahki basın toplantısında daha iyi gördük. GTO tarafından Barış Pınarı harekatı ile ilgili düzenlenen basın toplantısı bir yönüyle de Gebze’deki sivil toplum kuruluşlarını buluşturdu adeta.
Emekliler Derneği’nden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, Gazeteci, Mimar, Mühendis, muhasebecilerden sendika temsilcilerine, iş dünyasını temsil eden sanayici ve iş adamı derneklerinden çeşitli oda ve kuruluşlara kadar herkes oradaydı.
Türkiye için önemli bir konuda bir araya gelen bu insanlar, Gebze için de bir araya gelmeli, gelebilmeli. Bunun öncülüğünü elbette ki Gebze Ticaret Odası yapmalı.
Nail Çiler artık bu şehrin beyni gibi. Şehrin sadece ekonomik ve ticari hayatına değil her yönüne kafa yoran, sorunlara çözüm üreten, girişimlerde bulunan, Gebze’nin dışında da Gebze için çaba harcayan bir isim.
Üniversite, metro, Hünkar çayırı, il olma çalışmaları gibi konuların yanı sıra bölgemizin eğitim, sağlık, güvenlik, spor, sosyal ve kültürel hayatına da birebir etki eden proje ve çalışmalarıyla öne çıkıyor.
Nail Çiler’e düşen misyon, Gebze’deki diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerini de yanına alarak güçlü bir Gebze lobisi oluşturmak ve Gebze’nin Büyük şehirli il olma hayallerini gerçeğe dönüştürecek çalışmaları somutlaştırmak olmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı