"Kışla Toplanma merkezi olsun"
Reklam

"Kışla Toplanma merkezi olsun"

Kışla Toplanma merkezi olsun Gebze Ticaret Odası Kasım ayı Olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

"Kışla Toplanma merkezi olsun"

Kışla Toplanma merkezi olsun Gebze Ticaret Odası Kasım ayı Olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

29 Kasım 2018 - 09:08

GTO Başkanı Nail Çiler toplantıda ekonomik gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Gebze’de toplanma merkezi için Askeri Kışla’dan yer ayrılmasını isteyen Çiler, “Bu Oda’dan Askeri Kışla bizim akciğerimizdir dedik. Askeri Kışla’ya TOKİ girmesin dedik, Cumhurbaşkanı Erdoğan tamamen TOKİ’yi attı. Biz ortak değerlerde bir arada olmayı bilmeliyiz. Şimdi gündemiz şudur. Hatırlayalım 1999 depreminde canlarımız gitti. Biz Askeri Kışla’nın halka açılmasının yanındayız, yalnız eksik olan bir şey var. Gebze Sanayinin başkenti.Bu kentte yaşayandan çok çalışan var. Bu kentte farklılık olması gerekiyor, yapılmayanı yapacağız. Kış günü depremin yaşandığını düşünün, yakınlarımızla nerede toplanacağız. Askeri Kışla bunun en güzel yeri ve adresidir. Türkiye’de farkındalık yapacak bir Proje istiyoruz. Bize Projesi olan Başkanlar gelsin, sizlerde onarlı destekleyin. Yasa gereği toplanma merkezleri var, sadece tabeladan ibaret ve 40-50 kişi toplanabilir. Bizim istediğimiz böyle bir şey değil. Muhakkak Askeri Kışla’da toplanma merkezi olmalı.”dedi.
  TASARIM VADİSİ’Nİ İSTİYORUZ
Tasarım Vadisi’ne değinen Çiler, “Bu kürsüden Bilişim Vadisi’ni istedik, çalışmaları sürüyor. Şimdi Tasarım Vadisi’ni Gebze’ye istiyoruz. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Tasarım Vadisi için 2019’da paneller yapacağız ve öncülük yapmaya devam edeceğiz.”dedi. Kurda  ki düşüşün ve ekonomide yaşanan iyi gelişmelerin fiyatlara yansımamasından yakınan GTO Başkanı Nail Çiler, “ Son dönemde can suyu niteliğinde ekonomide iyi gelişmeler yaşanıyor. Ağustos ayında hiç kimsenin tanımını yapamadığı şekilde döviz kuru yükseldi, bununla beraber hemen fiyatlar arttı, bunu fırsata çevirdiler. Şimdi bakıyoruz dövizde düşüş var ama ne hikmetse fiyatlara yansımadı. Bu konuda düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Kurda ki bu düşüş iç piyasa da fiyatlara yansımalı. Bir sıkıntı var, dar boğazdan geçiyoruz, bu ne yazık ki istihdama da yansıyor. Son açıklanan rakamlarda genç nüfusun işsizlik oranı yüzde 20’lerde.”diye konuştu.   

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKATİ ÇEKTİ
Bizi sevindiren konuların başında İŞKUR’un kısa çalışma ödeneği işsizlik oranına olumlu yansıyor. Bu şekilde işverenin maaş ve prim ödemesine yansıyor. Bu sürenin biraz daha devam etmesini talep ediyoruz. Bu kentte ekonomik yapının da tarihi doku ve kültürel faaliyetleri de ön plana çıkarmak gerekiyor. Bu kentin nimetlerinden yaralanıyorsak belli konularda sorumluluklarımız var. Gelecek kuşakları bekleyen tehlikeler var, bunlardan birisi de küresel iklim değişikliğidir. Biz bu konuya dikkat çekmek için geçtiğimiz günlerde İnşaat Mühendisleri Odası ile beraber panel düzenledik

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı